آفتابنیوز : آفتاب: مقامات لیبی از معاملهای که با آمریکا در خصوص برچیدن برنامه هستهای خود کردند ناراضیاند.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، مقامات لیبی میگویند در قبال امتیازی که دادهاند آمریکا اقدام ناچیزی انجام داده است.
زمانی که لیبی برنامه تولید سلاحهای شیمیایی و هستهای خود را متوقف کرد بوش رئیس جمهور وقت آمریکا این تصمیم لیبی را پیروزی در به اصطلاح جنگ با ترور خواند و آنرا الگویی برای فشار به ایران و کره شمالی برای توقف تولید سلاح هستهای دانست.
مقامات لیبی پاداش کم آمریکا را ناسپاسی خواندند و اعلام کردند این رفتار آمریکا، توانایی واشنگتن را برای اعمال فشار بر دیگر کشورها برای توقف برنامه هستهای شان از بین میبرد.
ناخرسندی لیبی مانع بالقوهای برای کاخ سفید است که تلاش میکند با کشورهایی مانند ایران و سوریه ارتباط برقرار کند.
مقامات آمریکا گفتهاند در عوض توقف برنامه هستهای لیبی، تحریمهای این کشور را لغو کردهاند و روابط دیپلماتیک را که از سال 1980 محدود شده بود از سر گرفتهاند.
همچنین آمریکا سفارت خود در لیبی را باز کرد و سفیری هم به طرابلس اعزام نمود و کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت آمریکا در سفر به لیبی درباره همکاریهای نظامی با مقامات لیبی گفت و گو کرد.
مقامات لیبی میگویند آمریکا قول داده بود فناوری هستهای غیرنظامی و سلاحهای متعارف به لیبی بدهد و به این کشور در نابودی سلاحهای شیمیایی کمک کند.
مقامات لیبی همچنین از گزارش آمریکا درباره وضع حقوق بشر در لیبی رنجیدهاند و انتظار داشتند آمریکای دوست این موضوع را کنار بگذارد.
«خالد بازلیا» مدیر موسسه توسعه اقتصادی لیبی گفت: «وقتی شما چیزی میدهید انتظار دارید در قبالش چیزی دریافت کنید. این شیوه عربی است و ما منتظر پاسخ سریع غرب هستیم».
یک مقام ارشد دولت اوباما که خواسته است نامش فاش نشود گفت: «لیبیاییها در انتظارشان برای بهبودی سریع روابط واقعگرا نیستند».
اعلام نارضایتی لیبی میتواند یک تاکتیک مذاکراتی برای فشار به دولت جدید آمریکا باشد. یک مقام وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد پنتاگون موضوع فروش سلاح به لیبی را مورد بررسی قرار میدهد.
سرهنگ «الیزابت هیبنر» سخنگوی وزرات دفاع آمریکا افزود: «اختلاف در فهم مسائل فرهنگی و سیاسی میتواند منجر به سوء تفاهم دراز مدت شود و اغلب تلاشهای دیپلماتیک را بیاثر میکند. این مشکل درمورد لیبی مصداق دارد که دیوانسالارانی که تجربه بینالمللی کمی دارند آن را اداره میکنند».