آفتابنیوز : آفتاب: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتقاد نسبت به بخشهایی از مصوبه بودجه سال 88 وزارت علوم و توزیع مستقیم بودجه تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاهها، گفت: «ملاک و معیار توزیع این بودجه در این مصوبه تعیین نشده است و این تصمیم علاوه بر اینکه وزارت علوم را با مشکل روبرو میکند به ضرر کشور است».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، دکتر محمد مهدی زاهدی در حاشیه افتتاح پایگاه نیکوکاری مقابل سر در دانشگاه تهران، با اشاره به نتیجه لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برای بودجه سال آینده وزارت علوم در زمینه تخصیص150 میلیارد تومان جهت خرید تجهیزات آمایشگاهی در دانشگاهها، گفت: «در این رابطه کار کارشناسی گستردهای در دولت و وزارت علوم انجام شد و دولت راضی شد که مبلغ 150 میلیارد تومان برای این منظور را در لایحه قرار دهد ولی متاسفانه آخرین خبری که من دارم این است که در کمیسیون تلفیق این مبلغ به صورت گوشت قربانی تکه تکه شده و از این مبلغ تنها 4 میلیارد تومان در اختیار وزارت علوم قرار گرفته و مابقی آن را خود کمیسیون تلفیق بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی توزیع کرده است و در این میان مشخص نیست ملاک و معیار توزیع چگونه است».
وی با بیان اینکه در زمینه تنظیم این لایحه کار کارشناسی دقیقی در وزارت علوم صورت گرفته بود، تصریح کرد: «متاسفانه برای تصمیمگیری در مورد این بودجه کمیسیون تلفیق مجلس از وزارت علوم دعوت به عمل نیامد».
وزیر علوم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار شد که تا قبل از تصویب نهایی لایحه بودجه، رقم مربوطه را به رقم پیشنهادی دولت برگردانند، چراکه این مساله به نفع کشور است.
وی با انتقاد مجدد نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر توزیع اعتبار تجهیزات در دانشگاهها، افزود: «یکی از بحثهای مورد انتقاد ما در این لایحه که یقینا در کمیسیون تلفیق به آن عنایت نشده این است که لزومی ندارد که ما حتما یک وسیله را برای هر دانشگاهی بخریم بلکه ما برنامه داشتیم که آزمایشگاههای متمرکزی ایجاد کنیم و داشتن برخی دستگاهها در یک استان کافی است و لزومی ندارد به هر دانشگاه پول بدهیم که آن دستگاه را بخرد، ولی با این اقدام صورت گرفته کشور ضرر میکند، چرا که ممکن است بسیاری از دستگاههای تکراری در یک استان خریده شود و یا حتی در یک دانشگاه دو بخش مختلف بخواهند یک دستگاه مشابه را خریداری کنند».
وی با اشاره به بودجه ستاد وزارت علوم، تصریح کرد: «وزارت علوم مدنظر داشت تا زمانیکه دانشگاهها با مشکل اختلاف سرانه دانشجویی مواجه میشوند، از حوزه ستادی این اعتبار را به دانشگاهها تزریق کند که متاسفانه این 10 میلیارد تومان از وزارت علوم حذف شد و از نمایندگان مجلس خواستاریم که رقم این بودجه نیز به رقم لایحه دولت برگردد».
به گفته زاهدی، برای حوزه ستادی وزارتخانه 142میلیارد تومان پیشبینی و برای همه آن نیز برنامهریزی کرده بودیم.
وی با اشاره به تخصیص بودجه دانشگاهها بر اساس سرانه دانشجویی، اظهار کرد: «هم احتمال خطا در آمار دانشجویی وجود دارد و هم احتمال افزایش پذیرش دانشجو، کما اینکه امسال مجلس قانونی را تصویب کرد که به موجب آن باید در برخی دانشگاهها10 درصد افزایش ظرفیت پذیرش صورت میگرفت».
وزیر علوم همچنین با اشاره به مشکل دانشگاهها در زمینه وام شهریه، گفت: «اگر میزان وام شهریه صندوق رفاه دو برابر شود کار بسیار بزرگی صورت گرفته است».
وی با اشاره به فشار موجود بر روی دانشگاهها در زمینه وام شهریه، گفت: «با عدم رشد وام شهریه دانشگاهها، مجبوریم رقم وام دانشجویی را به صورت حداقلی در دفترچهها اعلام کنیم و یقینا این مساله انتخاب رشتههای دوره شبانه را توسط برخی از دانشجویان تحت تاثیر قرار میدهد».
زاهدی در بخش دیگری با تاکید بر اینکه وزارت علوم به سمت خصوصی سازی نرفته و نمیرود، تصریح کرد: «اصل 44 تکالیفی دارد که ما بر اساس آن عمل میکنیم».