کد خبر: ۸۶۶۵۲۶
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵

عکس| دو ایرانی در جمع بهترین مربیان تاریخ جام ملت‌ها

آنها بهترین مربی‌ها و مغز متفکران بزرگ فوتبال آسیا هستند.
عکس| دو ایرانی در جمع بهترین مربیان تاریخ جام ملت‌ها
آفتاب‌‌نیوز :

سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا در گزارشی به معرفی بهترین سرمربی‌های تاریخ جام ملت‌های آسیا پرداخته است. 

خلیل الزیانی - قهرمان جام ملت های آسیا ۱۹۸۴

الزیانی در سال ۱۹۸۴ در سنگاپور، تیم ملی عربستان را رهبری کرد و توانست عربستان را در اولین حضورش در جام ملت ها به قهرمانی برساند. پیشتر ایران بود که ۱۶ سال قبل از این رقابت‌ها در اولین حضور توانسته بود به قهرمانی در جام ملت‌ها برسد.

عربستان با پیروزی یک بر صفر مقابل کویت (مدافع عنوان قهرمانی) قدرتش را نشان داد و در نهایت با پیروزی ۲ بر صفر مقابل چین عنوان قهرمانی را به دست آورد. این مربی در سطح باشگاهی، به ویژه در الاتفاق نیز درخشید.

محمد رنجبر - قهرمان جام ملت های آسیا ۱۹۷۲

ایران که در سال ۱۹۶۸ در خانه تحت هدایت محمود بیاتی قهرمان شد، چهار سال بعد از عنوان قهرمانی خود در تایلند دفاع کرد و رنجبر را به اولین و تنها سرمربی ایرانی تبدیل کرد که در خارج از ایران قهرمان جام ملت‌های آسیا شده است.

تیم رنجبر در یک فینال دراماتیک مقابل کره‌جنوبی به برتری رسید و حسین کلانی و علی جباری هر دو در دیداری که پس از وقت اضافه ۲ بر یک به سود ایران به پایان رسید، گلزنی کردند.

ایران در این دوره توانست ۵ برد پیاپی در جام ملت‌ها به دست بیاورد و در هیچ دوره دیگری نتوانست به این رکورد برسد.

عکس| دو ایرانی در جمع بهترین مربیان تاریخ جام ملت‌ها

حشمت مهاجرانی (سمت راست) و محمد رنجبر (سمت چپ)

در حالی که تیم رنجبر در سال ۱۹۷۲ همه بازی ها را برد، تیم تحت هدایت حشمت مهاجرانی چهار سال بعد از موفقیت خود در زمین خانگی بدون دریافت یک گل در تمام چهار بازی دفاع کرد و یک رکورد بزرگ دیگر نیز به نام ایران شد. 

برتری یک بر صفر ایران برابر کویت در حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر در تهران  آنها را به تنها کشوری در تاریخ مسابقات تبدیل کرد که در سه نوبت متوالی عنوان قهرمانی را کسب کرده است، اما این تنها یکی از دستاوردهای بسیار برجسته تحت هدایت مهاجرانی بود.

او همچنین آنها را به یک حضور بی‌سابقه در یک چهارم نهایی المپیک ۱۹۷۶ و در ادامه ایران را به اولین جام جهانی در سال ۱۹۷۸ رساند. مهاجرانی بعدا هدایت امارات را در جام ملت‌ها بر عهده گرفت. 

کارلوس آلبرتو پریرا - قهرمان جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۰ و ۱۹۸۸

کارلوس آلبرتو پریرا (یکی از بزرگان مربیگری) تنها مربی‌ای است که با دو کشور مختلف قهرمان جام ملت‌های آسیا شده است و کویت را در سال ۱۹۸۰ به مقام قهرمانی رساند و در ادامه هشت سال بعد این موفقیت را با عربستان تکرار کرد.

کویت تحت هدایت کارلوس آلبرتو به دوران طلایی ایران با پیروزی ۲-۱ برابر این تیم در نیمه نهایی پایان داد و در ادامه کره جنوبی را ۳-۰ در فینال شکست داد و در سال ۱۹۸۸ نیز عربستان را بر قله آسیا قرار داد.

آنژه پوستچ‌اوغلو - جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵

این مربی را به عنوان معمار یکی از بزرگترین تیم‌های فوتبال استرالیا می‌دانند. فوتبال هجومی و سبک منحصر به فردی که این مربی ایجاد کرد باعث شد تا ۱۰ بازیکن مختلف در طول رقابت‌ها برای استرالیا گلزنی کنند و در دیدار نهایی پیروزی هیجان‌انگیز ۲ بر یک مقابل کره جنوبی در فینال در ورزشگاهی مملو از تماشاگر، استرالیا را به اولین قهرمانی در قاره رساند.

زیکو - جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴

یک دهه پس از پایان دوران بازیگری فوق‌العاده‌اش، جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۰۴ یک موفقیت بزرگ در مربیگری برای آرتور آنتونس کویمبرا برزیلی بود که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان او را با نام زیکو می‌شناسند.

قهرمانی ژاپن در سال ۲۰۰۴، سومین عنوان قهرمانی سامورایی‌ها در آسیا در چهار تلاش بود. در واقع ژاپن اولین حضورش در جام ملت ها از سال ۱۹۹۲ بود و در سال ۲۰۰۴ با پیروزی ۳-۱ مقابل میزبان یعنی چین، ژاپن بر بام فوتبال آسیا ایستاد.

فلیکس سانچز - جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹

تعداد کمی از کارشناسان قطر را به عنوان مدعی پیش از مسابقات جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ معرفی کردند اما تیم تحت رهبری فلیکس سانچس یک ماه فوتبال فوق‌العاده‌ای به نمایش گذاشت و توانست در کشور امارات قهرمان شود.

در اولین دوره ۲۴ تیمی جام ملت‌های آسیا، قطری‌ها دست نیافتنی بودند. عنابی‌ها در هر هفت بازی خود پیروز شدند و ۱۹ گل زدند و تنها یک گل دریافت کردند؛ در حالی که المعز علی و اکرم عفیف درخشان‌ترین بازیکنان بودند.

فیلیپ تروسیه - جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰

فیلیپ تروسیه فرانسوی که در سال ۱۹۹۸ پس از نزدیک به یک دهه مربیگری در آفریقا به سمت مربیگری در ژاپن منصوب شد، این تیم را در لبنان به دومین قهرمانی جام ملت‌های آسیا رساند.

سامورایی در شش بازی ۲۱ گل به ثمر رساندند و  عربستان، ازبکستان و عراق را شکست دادند و در فینالی که در بیروت برگزار شد، عربستان (مدافع عنوان قهرمانی) را شکست دادند.

تروسیه که در سال ۲۰۰۴ مربی قطر بود، در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ نیز با ویتنام در بازی‌ها حضور خواهد یافت.

ژوروان ویرا - جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۷

ویرا یکی از بزرگترین پیروزی‌های تاریخ جام ملت‌ها را رقم زد و عراق را به قهرمانی خارق‌العاده در جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۰۷ رساند.  ویرا که در فوتبال آسیا و شمال آفریقا تجربه داشت، با گل یونس محمود به عربستان، پیروزی تاریخی را در فینال جاکارتا رقم زد.

قهرمانی عراق تنها دو ماه پس از انتصاب ویرا به عنوان سرمربی رقم خورد و این هم از نکات جالب توجه بود. 

آلبرتو زاکرونی - جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۱

آلبرتو زاکرونی که در سال ۱۹۹۹ با میلان قهرمان سری آ شد، اولین مربی ایتالیایی شد که قهرمان جام ملت‌های آسیا می‌شود. این عنوان با پیروزی ۱-۰ مقابل استرالیا در وقت اضافه در دوحه به دست آمد و گل دقیقه ۱۰۹ تاداناری لی تعیین کننده بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین