آفتابنیوز :
آفتاب: مدیر امور هنری ارتش از کمرنگ جلوه دادن نقش ارتش در روایت فیلم اخراجیهای 2 انتقاد کرد و گفت: «متاسفانه سازندگان فیلم اخراجیها برای روایت جنگ مرزبندیهایی را قائل شدند که در زمان جنگ به هیچ عنوان وجود نداشت».
به گزارش گروه فرهنگ و اندیشه آفتاب، محمد حمزهزاده در گفتوگو با ایلنا، درباره حمایت نکردن ارتش از ساخت فیلم اخراجیها2 گفت: «زمانی که فیلمنامه اخراجیهای 1 برای حمایت ارتش از تولید فیلم به دست ما رسید پس از بررسی فیلمنامه متوجه شدیم که فیلم نگاه جدیدی به مقوله دفاع مقدس دارد و سازندگان قصد دارند تا فیلم فرهنگی را درباره دفاع مقدس با هدف جذب مخاطب تولید کند».
وی افزود: «در فیلم اخراجیهای 1 نقش ارتش بسیار کمرنگ بود که با صحبتها و رایزنیهای که با تهیهکننده و کارگردان صورت گرفت پدیرفتند که به شرط حمایت ارتش، نقش ارتش در روایت فیلم پررنگتر شود».
حمزهزاده در باره حمایت نکردن ارتش جمهوری اسلامی ایران از تولید فیلم اخراجیهای 2 گفت: «متاسفانه زمانی که فیلم به دست شورای فیلم وسریال ارتش رسید فیلم اخراجیهای 2 در مرحله پیش تولید بود و در زمان بررسی فیلمنامه نیز متوجه شدیم که دیگر اهداف فرهنگی در این فیلم آنچنان که باید اهمیتی ندارد و فقط با هدف جلب مخاطب و ساخت یک فیلم تجاری تهیه و تولید شده است».
مدیر امور هنری ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه روایت و نمایش نیروهای ارتش در اخراجیهای 2 گفت: «متاسفانه در این فیلم بین نقش ارتش و سپاه در جنگ مرزبندی شده است، در حالیکه زمان جنگ تحمیلی چنین مرزبندیهایی وجود نداشت و یک گرایش همگانی در دفاع از میهن وجود داشت».
وی ادامه داد: «البته براساس قوانین بینالمللی در بازداشتگاهها کمپهای مختلفی براساس رتبه اسیران وجود دارد؛ اما مشخص نیست چرا سازندگان اخراجیهای 2 به نقش اسرای ارتش در جنگ بسیار کمرنگ توجه کردهاند».
حمزهزاده گفت: «شخصیتهایی که در اخراجیهای 1 کارکرد فرهنگی داشتند در اخراجیهای 2 تبدیل به شخصیتهایی شدند که تماشاگر فیلم به آنها فقط میخندند».
مدیر امور هنری و مسئول شورای فیلم و سریال ارتش ادامه داد: «ارتش همواره بدون هیچگونه چشمداشتی از فیلمهای با مضمون دفاع مقدس همواره حمایت کرده است به همین جهت فرهنگی بودن فیلم برای بسیار اهمیت دارد».
حمزهزاده درباره استقبال مردم از فیلم گفت: «اینکه چنین فیلم فروش خوبی دارد و مردم استقبال میکنند و موجب رونق سینماها شده است به نفسه امری مطلوب است اما کسانی که از فیلم حمایت میکنند و سینماهای بسیاری را در اختیار فیلم قرار میدهند آیا حاضر هستند همین حمایت و پشتیبانی را از فیلمهای فرهنگی انجام دهند و یک فیلم فرهنگی را در مدت زمان طولانی و در بهترین زمان اکران در سینماها نمایش دهند»؟
من فیلم اخراجی ها 2 را ندیدم و نمی توانم در مورد این فیلم قضاوت بکنم ولی این وضعی که در فیلمها و سریالها از نقش ارتش در جنگ حرفی به میان نمی آید چیز تازه ای نیست و در خیلی از فیلمها ( چه در دوران خود جنگ و چه بعد از آن )همواره مد نظر نویسندگان و کارگردانان بوده و هست . این حضرات باید بدانند که مردم بهترین قاضی در مورد قضاوت در این باره هستند و این کارها نه تنها ختشه ای برای ارتش وارد نمی کند که هیچ بلکه به نفع ارتش هم خواهد بود چرا که با این کارها ارتش را مظلوم نشان می دهند. امیدوارم یک روزی آدمهای عاقل فیلم بسازند.
من برای دیدن تقریبا همه فیلمهای ایرانی که می بینم پول خرج می کنم و فیلم اصلی را تهیه می کنم ولی برای دیدن فیلم اخراجی ها 1 پولی خرج نکردم و برای این یکی هم پولی خرج نخواهم کرد ( هر چند تاثیری در میزان فروش فیلم ندارد) این کار را برای این می کنم که آقای ده نمکی را بعنوان مدیر مسوول یالثارات می شناسم و می دانم که این آدم ارزش اهمیت گذاشتن را ندارد.
اخراجی هاس 1 را نگذاشتید پخش شود ، علتش جز این بود که کار فرهنگی کرده بود ؟
حالا همونطور ساخته که شما می خواستید. فقط بخندید..
شما هم بخند.