آفتابنیوز : آفتاب: پنبه که روزگاری به دلیل اشتغالزایی زیاد و ارزآورزی فراوان به طلای سفید مشهور بود در دولت نهم به مرز نابودی کامل کشانده شده است.
ایران در بیشتر اقالیم و پهنه عظیم خود قادر به تولید پنبه است. پنبه از خراسان تا گلستان؛ از مازندران تا آذربایجان؛ از سیستان و بلوچستان تا ورامین و ارومیه قابلیت کشت دارد و در گذشته هم سطح وسیعی از مناطق یاد شده زیر کشت این محصول استراتژیک بوده است.
اما هم اکنون پنبه با سطح زیر کشت و سبز کمتر از 100 هزار هکتار پایینترین سطح زیر کشت و تولید خود در طی 60 سال اخیر را تجربه میکند و در خطر نابودی کامل قرار گرفته و به سرعت از صحنه مزارع محو میشود.
از 106 کارخانه پنبه پاککنی در کشور 26 کارخانه ورشکست؛ 40 کارخانه تعطیل و 40 کارخانه در آستانه اقتصادی فعال هستند. در دلت نهم بیکاران بخش کشاوزی و پنبه پاک کنی و روغن کشی پنبه حداقل 40000 خانوار بوده است.
یکی از عمدهترین دلایل این مساله، ناکارآمدی مدیریت ارشد بخش کشاورزی و بازرگانی دولت نهم و واردات بیرویه این محصول از خارج و کشت گندم به جای پنبه بوده است.
اگرچه کشت گندم به جای پنبه از نظر فنی توجیه ندارد و موجب خودکفایی در گندم نمیشود و اگرچه در دولت نهم کشور ما به بزرگترین وارد کننده گندم جهان تبدیل شد؛ اما این حرکت غیر کارشناسانه موجب نابودی تولید پنبه و کاهش صادرات و افزایش واردات این محصول شد.
در حالی که در سال 1382 تنها 7/4 تن پنبه وارد و در مقابل بیش از 10 تن صادر شده است؛ در 11 ماهه اول سال 1387 بیش از 66 تن پنبه وارد و تنها 9/1 تن صادر شده است. آیا استمرار این سیاستهای دولت نهم به صلاح کشور است؟
*متخصص بیوتکنولوژی کشاورزی
در اين شرايط رئيس جمهوري را لازم داريم كه بتواند كشوري ويران از نظر زير ساخت ها و اقتصاد و فرهنگ و دين آباد كند. شايد ميرحسين بتواند كاري كند وگرنه....