آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بینالملل: «غلام رضایی» روز سهشنبه در نزدیکی محلی که هفته گذشته چند انفجار متوالی جان دهها زائر ایرانی را گرفت، میگریست. این زائرین در حال بازدید از یک زیارتگاه مقدس شیعیان بودند.
رضایی 64 ساله و اهل تهران است. بیرون حرم امام کاظم [ع] ایستاده و میگوید: «آنها میخواهند شیعیان عراق و ایران را از هم جدا کنند».
از زمان بمبگذاری روز جمعه که 71 تن را کشت، تعداد زائرین کاهش یافته است. به گقته مقامات نظامی آمریکا در بمبگذاری انتحاری دیگری در روز پنجشنبه در یک رستوران بین راهی در شمال بغداد دستکم 47 نفر کشته شدند که بیشتر آنها ایرانی بودند.
«حمید المعلی» از اعضای پارلمان عراق ابراز نگرانی میکند که این بمبگذاریها به روابط ایران و عراق که برای اقتصاد بیمار کشورش نقش حیاتی دارد آسیب وارد کند.
المعلی که حزبش روابط نزدیکی با ایران دارد معتقد است: «آشکار است که القاعده یا سایر دشمنانی که دست به چنین اقدامی زدند 3 هدف در سر داشتند: نخست اینکه تصمیم دارند مجدداً جنگ فرقهای راه بیاندازند. در ثانی میخواهند در روابط قوی ما با ایران خلل ایجاد کنند و سوماً با کشتن مهمانان ایرانی ما میخواهند پیامی بفرستند مبنی بر اینکه عراق هنوز امن نشده است».
وی میافزاید: «ما اجازه نمیدهیم که این مسائل روابط ما را با همسایگانمان بر هم بزند».
روابط رو به رشد ایران و عراق یکی از پیچیدهترین جنبههای جنگ 6 ساله در عراق بوده است.
از یک سو، ژنرال «ری اودیرنو» فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق و سایر مقامات نظامی، ایران را به دست داشتن در بسیاری از حملات مرگبار علیه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق متهم ساختهاند.
اما ایران یکی از بزرگترین شرکای تجاری عراق است و زمانی نیز پناهگاه بسیاری از رهبران شیعه عراق بود که در زمانی که صدام حسین و سنیها قدرت را در دست داشتند از این کشور تبعید شده بودند.
وجود تعدادی از مهمترین اماکن مقدسه شیعیان در عراق از جمله حرم امام کاظم [ع] در شمال بغداد سالانه بیش از 500 هزار زائر ایرانی را به عراق میکشاند.
دولت ایران پس از حملات روز جمعه با اعلام اینکه عراق برای ایرانیها بسیار ناامن است، سفر به این کشور را موقتاً ممنوع کرد.
محوطه اطراف حرم امام کاظم چندین نوبت از جمله 3 بار در آوریل مورد حمله واقع شده است. در ژانویه یک بمبگذاری انتحاری موجب کشته شدن 40 تن از جمله 16 ایرانی شد که در حال برگزاری مراسم عاشورا بودند.
به گفته مدیران هتل، رستورانداران و فروشندگانی که اغلب در خیابانهای پرازدحام مشغول کار بودند، چند روزی است که وضعیت کسب و کارهای اطراف حرم بیش از 50 درصد افت داشته است.
«ابراهیم محمد» مدیر هتل «قصر المداین» میگوید پس از بمبگذاریهای روز جمعه تنها 20 مسافر در هتل او باقی ماندهاند در حالی که غالباً هتل 46 نفره او مملو از مسافر بود.
محمد میگوید در هتل دیگری که نزدیک حرم دارد حتی یک مسافر هم باقی نمانده است.
وی اظهار میدارد: «اتفاقات مشابهای هم در گذشته رخ داده بود اما این یکی از همه بدتر و بغرنجتر است چون ایرانیها را هدف گرفتهاند».
در گفتگویی که روز سهشنبه با چند زائر ایرانی داشتم بیشتر آنها میگفتند که از ممنوعیت سفر مطلع نیستند و همگی پیش از این اتفاق به عراق آمدهاند.
پس از این حملات پسران «شمسی سرکشیزاده» با او تماس گرفته و از مادرشان خواستند که به خانهشان در قم برگردد؛ اما او نپذیرفت.
خانم سرکشیزاده 60 سال سن دارد و در این رابطه میگوید: «به پسرم گفتم تا زمانی که امام کاظم ]ع] را زیارت نکنیم برنمیگردم. این آرزویی است که همه ما در زندگی داریم و حاضریم که اینجا برای اماممان به شهادت برسیم».