مسعود پزشکیان، نماینده چند دوره مجلس یازدهم هم با ارزیابی عملکرد مجلس یازدهم گفت: «از نظر تئوری میتوان گفت که ما در مجلس یازدهم قوانین زیادی تصویب کردهایم، اما مشکل ما در کمبود قانون نیست؛ بلکه عدم اجرای قانون و نظارتنکردن بر اجرای صحیح قانون و حتی عدم نظارت مؤثر داشتن است».
او ادامه داد: «به عنوان مثال اگر از وزرا سؤال کردیم که چرا قانون را اجرا نکردهاید؟ این سؤال یک سال و نیم است که در نوبت صحن قرار دارد و تا آخر مجلس یازدهم هم در نوبت قرار نخواهد گرفت».
نماینده چند دوره مردم تبریز در مجلس توضیح داد: «اگر قوانینی را بنویسیم و دولت آنها را اجرا نکند و ما هم نتوانیم از بعد نظارتی ورود کنیم و عدم اجرای قانون را پیگیری کنیم، کار درستی نیست. ضمن اینکه نماینده به تنهایی که نباید عدم اجرای قانون را پیگیری کند، این وظیفه ریاست محترم مجلس و هیئترئیسه است که مطالبهگر اجرای قوانینی باشند که نوشته میشوند اما اجرا نمیشوند».
پزشکیان همچنین بیان کرد: «اگر قانون اجرا نشود؛ چه فرقی میکند مجلس چه قوانینی تصویب کند؟ مثلا برای برنامه هفتم توسعه وقت زیادی صرف شد، در حالی که برنامه ششم توسعه اجرائی نشده است. منطق حکم میکرد ما همان قانون ششم توسعه را وسط میگذاشتیم و تا بخشی که اجرا شده است را حذف میکردیم و باقیمانده برنامه ششم را علاوه بر پیشنهادات جدید ارائه میدادیم؛ چراکه شورای نگهبان هم این برنامه را تأیید کرده بود».
نماینده مردم تبریز در ادوار مختلف مجلس اضافه کرد: «دولت برنامه هفتم را به مجلس فرستاد، اما کلی حرف زدیم و وقت صرف کردیم که نتیجهای ندارد و این روند از نظر علمی و کارشناسی تکرار مکررات و عدم اجرای قوانین فعلی است».
او در پاسخ به اینکه نظرتان درباره عملکرد مجلس یازدهم در بعد نظارتی چیست؟ بیان کرد: «وقتی میگویم یک سال و نیم است که سؤال از یک وزیر هنوز در دستور کار صحن قرار نگرفته و تا آخر مجلس هم در دستور قرار نخواهد گرفت؛ خودش گویای همهچیز است».
پزشکیان در پاسخ به اینکه برخی مصوبات مجلس یازدهم موجب اعتراض در جامعه شد، اظهار کرد: «نمایندگان باید سخنگوی مردم باشند نه اینکه در مقابل مردم قرار بگیرند. به اعتقاد من مواردی مثل مصوبه افزایش مالیات در سال جدید و روند حقوقها مردم را به شدت دچار مشکل میکند، چراکه مردم با ۱۰ میلیون حقوق قطعا نمیتوانند زندگی خود را اداره کنند».