آفتابنیوز :
آفتاب: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: «مسئله انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده نو در جهان امروز همه ذهنهای فعال را به خود جذب کرده است».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بزرگداشت استاد شهید آیت الله "مرتضی مطهری " در سالن اجتماعات جامعه المصطفی العالمیه قم (مدرسه عالی امام خمینی) گفت: «مسئله انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده نو در جهان امروز امروز همه ذهنهای فعال را به خود جذب کرده است».
وی افزود: «این امر نه تنها دوست داران انقلاب ، بلکه شخصیتهای بین المللی را برای شناخت آن به کاوش انداخته است که این پدیده چیست و علل الهام بخش آن در شرایط امروز دنیا چه بوده است. لذا رجوع به کتبی که بتواند انقلاب اسلامی را به درستی معرفی کند و راه و رسم انقلاب را مشخص کند بسیار زیاد شده است».
رئیس مجلس اظهار داشت: «طبیعی است که دسترسی بسیاری از کسانی که تصمیم ساز و تصمیم گیرنده هستند و یا با افکار عمومی دنیا کار میکنند به این کتب مرجع ساده نیست. زیرا نمیتوانند برداشت درستی از این کتابها داشته باشند. مثلا در صحنه بینالملل برخورد با تفکر اهل بیت خیلی عمیق نیست. وگاه انقلاب اسلامی رابا جریانهای تندروی وهابی در یک مقوله قرار میدهند ممکن است مقداری از سر حرکتهای موذیانه باشد که به عمد آنها را ممزوج میکند».
لاریجانی ادامه داد: «در شرایطی هستیم که یک انقلاب بزرگ و تاثیر گذار با یک مبانی متفاوت از شرایطی که در پی جریانهای سیاسی و فکری در دنیای امروز به وجود آمده است ،و با همه مزاحمتهایی که ایجاد کرده اند تاثیرات خود را در دنیای اسلام و معادلات بین المللی گذاشته است».
وی خاطر نشان كرد: «از طرفی ذهنهایی در دنیای غربی و عربی بوجود آمده که قصد دارند انقلاب اسلامی را بهتر از گذشته بشناسند که دراین راستا وظیفه ، جامعه "المصطفی" و طلاب خارجی فارغ التحصیل آن برای تبیین هرچه بیشتر انقلاب اسلامی ایران بسیار سنگین است».
لاریجانی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه شهید مطهری ایدئولوگ انقلاب بود گفت: «یکی از قطبهای تاثیر گذار انقلاب اسلامی شهید مطهری بود.ایشان از دور به این پدیده نگاه نمی کرد بلکه با تمام وجود درخدمت انقلاب بود و نیازهای فکری زمانه را رفع میکرد».
وی گفت: «رجوع به آثار شهید مطهری و فهمیدن راه ورسم فکری و زندگی ایشان میتواند در درک درست از انقلاب به ما کمک کند».
وی مطهری را پرورش یافته در مکتب امام راحل ، آیت الله بروجردی و علامه طباطبایی دانست و گفت: «آن بزرگواران فکر ایشان را بارور کرده و حضور شهید مطهری در جامعه نیز به این امر مهم کمک نمود».
وی عنصر مهم شخصیت مطهری را دل باختگی به حقیقت دانست و گفت: «ایشان خود را وقف فهم حقیقت کرده و دراین زمینه پیگیر بود، زیرا اعتقاد داشت که اگر حقیقت را در جامعه بدست نیاوریم، واقعیت راه خود را طی میکند».
وی گفت: «از نظر شهید مطهری نگاه تقریبی و توجه به مسایل عمده جهان اسلامی ضروری است و دل مشغولی ایشان نگاه داخلی به تفکر شیعه نبود، بلکه نگاه به مسایل اسلام داشت و آن را با حساسیت دنبال میکرد و در آن زمان و شرایط سخت این اندیشه را ترویج مینمود. امروز جمهوری اسلامی نیز به هیچ وجه نسبت به مشکلات پیش روی مسلمانان بی تفاوت نیست و راه شهید مطهری را ادامه میدهد».
رئیس مجلس با اشاره به اینکه امروز پس از 30 سال یکی از استراتژیهای دشمن اختلاف افکنی میان مسلمانان است، اظهار داشت: «این نشان میدهد که شهید مطهری تا چه اندازه این مساله را درک کرده و در پی نزدیکی مسلمانان جهان بوده است».
وی با تاکید اینکه برخی چالشهای 30 سال گذشته انقلاب در داخل و خارج نیز به این دلیل بود که با واقعیتها درست برخورد نشد گفت: «مثلا در این مدت، آمریکا انقلاب اسلامی را انکار میکرد، اما این امر باعث باروری انقلاب، استحکام نظام جمهوری اسلامی و وحدت فکری جامعه گردید، اگر آمریکا در مسیر درست و براساس واقعیتهای موجود حرکت میکرد، با این همه مشکلات برای خود و کشورهای منطقه روبرو نمی شد».
نماینده قم گفت: «مشخصه دیگر شهید مطهری این بود که اسلام را به عنوان منظومه به هم پیوسته میدانست که تمام عرصهها از جمله فرهنگ، سیاست و اقتصاد متاثر از آن بود. وی معتقد بود اسلام یک گرایش فردی نیست بلکه دین امری گسترده و سپهر اندیشه دینی را متاثر میکند، لذا تفکر اسلامی باید به درستی از سوی حوزههای علمیه به ویژه طلاب خارجی مقیم قم، برای جهانیان تبیین شود».
وی ادامه داد: «فهم درست تفکر اسلامی از طریق روش اجتهادی و قرائت عقلانی از تفکرات اسلامی را از دیگر مشخصههای شهید مطهری است همچنین مشخصه دیگر وی این بود که به کارهای فکری زمان احترام میگذاشت یعنی به این موضوع باور داشت كهحوزههای علمیه بایددرهای خود را برای فکرهای تازه و نو باز کنندو کسانی که به دنبال راه جدید برای آینده اسلام هستند حتما افکار جاری در صحنه بین الملل را مورد توجه قرار دهندبر این اساس منهج شهید مطهری این بود که راه را برای افکار جدید نبندند».
نماینده قم در بخش دیگری از سخنانش در مورد ادعاهای برخی سران عرب مبنی براینکه ایران به دنبال ایجاد امپراطوری فارس میباشد، گفت: «ما نیازی به تاسیس این امپراطوری نداریم، ایران کشوری است که براساس مکتب و عقیده حرکت میکند و اگر این طور بود، ما نباید درحادثه غزه از فلسطینیان حمایت میکردیم».
وی افزود: «حادثه جنگ 33 روزه در لبنان، زلزله سیاسی در آمریکا و اسراییل بوجود آورد و آنها را به تعمق واداشت، بویژه اینکه دیگر حنای آنان برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی رنگ باخته است».
رئیس مجلس در مورد شرایط کنونی دنیا گفت: «امروز ثمره یک جانبه گرایی آمریکا در جهان آشکار شده و بحران مالی کنونی نشانی از ضعف مدیریت آمریکاییها است».
وی افزود: «مدیریت سیاسی آنها نیز باعث شده که با مشکلات جدی در عراق و افغانستان روبرو شوند و این نشان از آن است که آنها هنوز درک درستی از فرهنگ اسلامی که بلوغی را در منطقه ایجاد کند، ندارند».
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها وانمود میکنند که واقعیت انقلاب اسلامی را پذیرفتهاند ، گفت: «البته به نظر میرسد که آنها برای تامین نیازهای خودشان، به این مساله اذعان کردهاند».
لاریجانی افزود: «ساده لوحانه است که با چند لبخند مساله حل شود، مشکلات ما پیچیده است و اگر آمریکا واقعا خواهان تغییر است، باید در عمل آن را نشان دهد».
رییس مجلس با بیان اینکه تاکنون در دولت آمریکا هیچگونه تغییری مشاهده نشده، گفت: «ما در مساله جنایات اسراییل در غزه دیدیم که آمریکا سکوت کرده و از سوی دیگر سلاح برای رژیم اشغالگر قدس ارسال نمود، این به جای تغییر فریب را نشان میدهد».
وی افزود: «در مساله عراق نیز وقتی تغییر را مشاهده میکنیم که به ملت عراق احترام بگذارد، نه اینکه حتی توافقنامهای که با هدف تسلط بر این کشور امضا شده، نیز به اجرا در نیاید».