«عباسعلی نوبخت» امروز (یکشنبه) در پنجاه و پنجمین جلسه اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دارای ردیف اعتباری مستقل تا ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است، اما تاکنون هیچ مبلغی به این طرح اختصاص نیافته است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه آنچه که تاکنون در این طرح هزینه شده از محل منابع سازمانی از بخشهای دیگر بوده است، اظهار داشت: همچنان پیگیر هستیم تا اعتبار این بخش برای سرعت کارها تخصیص یابد.
ثبت کاشت درخت در گینس
نوبخت تصریحکرد: تلاش داریم در هشتم اسفند، رکورد کاشت درخت در گینس را ثبت کنیم که مقدمات آن در حال فراهم سازی است تا با حضور نمایندگان گینس این مهم اجرایی شود.
به گفته وی، برای اجرای این کار قرار است در روز مذکور بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه برای سال آینده باید ادبیات این طرح مردمی تغییر یابد گفت: امسال، سال نخست اجرای طرح بود، اما از سال آینده ادبیات این طرح از کاشت مردمی یک میلیارد درخت به «طرح درختکاری و درختداری» تغییر خواهد یافت تا فرهنگ نگهداری و حفاظت در بین مردم نهادینه شود.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه تاثیر طرح یک میلیارد درخت برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: این درختان اگر بعد از ۴ سال همگی سبز شوند، میتوانند ۱۶۰ میلیون تن ترسیب کربن، ۶.۲ میلیون تن تولید اکسیژن، ۱۷۱.۵ میلیون مترمکعب تامین آب، ۲۷.۵ میلیون تن کاهش فرسایش خاک، ۱۷۲.۷میلیون تن جذب گرد و غبار را به دنبال داشته باشد.
وی به امضای تفاهم نامه همکاری با بسیج جهاد سازندگی و مستضعفان برای اجرای این طرح مردمی اشاره کرد و اظهار داشت: براساس مفاد این تفاهم نامه تامین و واگذاری نهال و انتخاب جغرافیای کاشت نهال با اداره کل منابع طبیعی استانها باشد و برای احیا، غنی سازی و توسعه عرصههای طبیعی سند پشتیبان داشته باشیم.
به گفته وی، اجرای ۶۰ درصد چاله کشی با کمک بسیج و سپاه استانها به دلیل داشتن امکانات لجستیک، تامین و واگذاری ۳۰ درصد نهال برای کاشت درختان در مناطق نظامی، ۷۰ درصد نهال جنگلی در اراضی ملی بنابر نیاز هر منطقه، تامین ۲۰ درصد هزینههای ایاب و ذهاب از مفاد این تفاهم نامه است.
نوبخت اولویت سازمان منابع طبیعی کشور را حفظ پوشش گیاهی موجود عنوان کرد و افزود: بنابراین روسای جهاد استانها باید در حفظ و نگهداری این اراضی دقت کنند و به همین منظور فرهنگسازیهای لازم صورت گیرد.