رئیس جمهور با اشاره به اینکه آیت الله مصباح فقط شاگرد پرور نبودند بلکه جریان ساز بودند، تاکید کرد: نواندیشی و آزاد اندیشی ایشان مبتنی بر مبانی بود، ایشان فقط شاگرد پرور نبودند بلکه جریان ساز بودند و این جریانسازی فقط مربوط به زمان حیات ایشان نبوده است یکی از این کارها طرح ولایت بود و برای جوانان ما پر جاذبه بود.
وی با تاکید بر اینکه طرح ولایت توانست گرههای ذهنی جوانان را باز کند، افزود: طرح ولایت توانست گرههای ذهنی جوانان را باز کند، به این گرههای ذهنی توجه نشود تبدیل به مسئله خواهد شد.
رئیسی در ادامه با اشاره به کلان پروژه فکری آیت الله مصباح تاکید کرد: امروز روش طرح ولایت الگویی برای صاحبان اندیشه است که نگاهشان به شبهات و گرههای ذهنی باشد. دفاع عقلانی و منطقی از عقاید و باورها کلان پروژه فکری آیت الله مصباح بود.
رئیس جمهور عنوان کرد: دفاع عقلانی از عقاید و باورها و مقابله با انحرافات فکری و عقیدتی دیگر ویژگی آیت الله مصباح بود که باید برای صاحبان خرد و اندیشه مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: شبهات و انحرافات همیشه وجود دارد مهم ایستادگی در مقابل این موارد است که به فکر و اندیشه اصالت میدهد. با شجاعت و دفاع از این عرصه بسیار اهمیت دارد.
رئیس جمهور یگانگی در حرف و عمل را از دیگر ویژگیهای آیت الله مصباح برشمرد و گفت: این ویژگی برای یک انسان سالک حائز اهمیت است.
رئیسی مطرح کرد: در روز بصیرت حقیقتا مردم نشان دادند فتنه را خوب شناختند و غبار را کنار زدند و به تبعیت از رهبری فرزانه به صحنه آمدند و به صورت خودجوش اعلام موضع کردند و جریان فتنه را در روز نهم دی خاتمه دادند.
وی افزود: این روز حقیقتا یکحماسه بزرگ است و باید در تاریخ ملت باقی بماند. حضور اثر بخش مردم در عرصه، در ۹ دی به فتنه خاتمه داد و این روز باید به عنوان روز بصیرت در راستای بصیرت آفرینی در جامعه بماند و ابعاد این روز و حرکت بزرگملت تبیین شود.
رییس جمهور گفت: باور داریم که با این بصیرت و روشنبینی مردم، جریان معاند و بدخواه به حاشیه رانده شده و بیشتر به حاشیه رانده خواهد شد.
رئیسی خاطرنشان کرد: یک زمانی رهبر انقلاب فرمودند طلبه سیاسی و دانشجوی سیاسی؛ منظور کیست؟ برخی فکر کردند دانشگاه سیاسی دانشگاهی است که در آن احزاب و گروهها و دسته جات دفتر داشته باشند و جذب نیرو کنند؛ اما بعدا در بیان خود فرمودند منظور من این نبود؛ دانشجوی سیاسی کسی است که اولا جامعه خود را بشناسد؛ ثانیا نیاز جامعه را خوب درک کند؛ ثالثا آماده ایفای نقش برای رفع نیازهای جامعه باشد.
وی افزود: دانشجوی سیاسی باید آماده خطر کردن باشد و وارد میدان شود؛ بالاخره یک چیزی میشود؛ همین وارد میدان شدن بسیار مهم است که انسان با یک عقیده راسخ و با عزم استوار و با توکل به حضرت حق و با داشتههای علمی و برخوردار از یک فکر و اندیشه بلند در صحنه باشد و بتواند ایفای نقش کند.