آفتابنیوز :
آفتاب: خطیب نماز جمعه تهران به داوطلبانی که نمیتوانند اهدافی را که خواست امام بود، انقلاب بر آن اساس پایهگذاری شد و مردم برای آن فداکاری کردند محقق کنند و جلوی آمریکا بایستند، توصیه کرد به میدان انتخابات وارد نشوند.
آیتالله جنتی در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به در پیش داشتن انتخابات ریاست جهوری دهم و با طرح این سوال که " آیا ما هم میخواهیم مثل کشورهای دیگر صرفاً به قدرت دست یابیم و در راه آن هر وسیلهای را مباح بدانیم؟" اظهار کرد: «اگر اینطور است، پرونده ایثارگری، فداکاری و شهادت باید مختومه اعلام شود. حرف ما این است که اگر قوه مجریه، مقننه یا قضاییه و یا هر مسوولی را داریم خواستهمان حاکمیت اسلام در این مملکت است، همان هدفی که انقلاب برای آن به وجود آمده را باید در پیش بگیریم و راه انقلاب را گم نکنیم».
وی با بیان اینکه داوطلب انتخابات باید ببینید آیا میتواند به تحقق حاکمیت اسلام کمک کند، تصریح کرد: «آنها باید ببینند که آیا میتوانند اهدافی که خواست امام بود، انقلاب بر آن اساس پایهگذاری شد و مردم برای آن فداکاری کردند را محقق کند و جلوی آمریکا بایستد؟ میتواند عدالت را اجرا کند؟ آیا این قدرت را در خود میبیند که بایستد و با هر کسی که بخواهد عدالت را زیر پا بگذارد برخورد کند؟ میتواند از مظلوم دفاع کند؟ با فساد مبارزه کند؟ از ارزشهای اسلام حمایت کند؟ اگر نمیتوانید به میدان نیایید».
وی تاکید کرد: «رایدهندگان در پیشانی و سوابق کاندیدا به دنبال همین چیزها باشند. مردم ما الان هم به دنبال اسلام هستند و اسلام میخواهند. دنیا هم به این مملکت نگاه میکند. پس باید در هر پستی از جمله ریاست جمهوری کسانی را بگماریم که سنگ اسلام به سینه بزنند و اسلام برایشان اولویت داشته باشد و اگر جایی به اسلام ضربه میخورد غیرتشان به جوش بیاید. نه اینکه به اسلام، قرآن و پیامبر اهانت شود و او ککش هم نگزد».
خطیب نماز جمعه تهران در خطاب مستقیم به چنین افرادی گفت: «پس تو در این مملکت چه کارهای؟ مگر تو را برای پست، مقام و پیاده کردن اهداف سیاسی اینجا گذاشتهاند»؟
جنتی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره سلامت انتخابات ادامه داد: «ما از ابتدا تاکنون انتخاباتها را سالم برگزار کردهایم. شما را به خدا در دنیا جایی انتخاباتی به این سلامت، آزادی و پرشوری برگزار شده است؟ در این مملکت همه مردم اول وقت روز انتخابات پای صندوق میروند و رای میدهند. هیچکس هم آنها را اجبار نمیکند. یکی از قوانین ما هم این است که آرایی که با تطمیع و تهدید ریخته شود، باطل است و شورای نگهبان این آرا را باطل میکند».
وی تاکید کرد: «تهدید و تطمیع نباید باشد. خرید آرا چه مستقیم و چه غیرمستقیم مشکلی است که باید فکری برایش کنیم. شورای نگهبان با صلابت در مقابل کسانی که بخواهند انتخابات را مخدوش کنند میایستد پس دیگر این تهمتها و حرفها را تکرار نکنید».
جنتی همچنین با تاکید بر لزوم پرهیز از تخریب، توهین، اهانت و تحقیر در انتخابات، گفت: «اگر کسی در تبلیغاتش مرزهای اسلامی را زیر پا بگذارد، پیداست وقتی که قدرت به دستش بیاید چه میکند. حالا که زورش نمیرسد اسلام را هتک میکند و نسبت به احکام اسلام بیاعتناست وای به وقتی که قدرت به دستش بیاید. پس از بیاخلاقیها اجتناب و کاری کنیم که انتخاباتی پرشور داشته باشیم».
وی ادامه داد: «اگر کسانی حرفهای نابابی میزنند یا میفهمند یا نمیفهمند که دارند چه میکنند. اگر مردم این حرفها را باور کنند که انتخابات ناسالم است، حضورشان کمرنگ میشود. حضور گسترده مردم در انتخابات شوکت و قدرت جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی است و هرچه این مشارکت پرشورتر باشد قدرت جمهوری اسلامی هم بیشتر است».
وی خاطرنشان کرد: «ما باید مقابل دشمن بایستیم؛ چراکه دشمن دست از سر ما برنمیدارد. پس باید با قدرت و درایت در مقابل توطئهها بایستیم و جلوی هرچه که میخواهد به قدرت و حکومت اسلامی خدشه وارد کند را بگیریم».
دبیر شورای نگهبان همچنین گفت: «گویندگان، فرهنگسازان و صدوسیما هم در این زمینه باید کار کنند. ما حضور حداکثری مردم و انتخاب اصلح را میخواهیم که مبتنی بر معیارهای اسلامی، ارزشی و توان کاری افراد است. اگر دیگرانی را هم سر پستی دعوت میکنند و توان کاری در خود نمیبینند محض رضای خدا قبول نکنند. در غیر این صورت اموال و امکانات مردم هدر میرود».
وی در ابتدای سخنان خود نیز با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) گفت: «امیدواریم خدا دست ما را از دامن پیغمبر و آل او در آن دنیا کوتاه نکند».
جنتی با اشاره به شهامت زائران ایرانی عتبات عالیات اظهار کرد: «این افراد جزء بهترین شهدا هستند و حتما مشمول شفاعت ائمه هدی قرار میگیرند. نمیتوان فراموش کرد که مقصر مسوول اصلی دستگاههای امنیتی و نظامی آمریکا هستند که دست از شرارتهایشان برنمیدارند. اینکه میگویند قدرت مستی میآورد این افراد واقعاً مست هستند و خیر و شر را تشخیص نمیدهند. این اعمال شرارتآمیز به ضرر خود آنهاست».
جنتی افزود: «این فتنهها به وسیله ماموران با واسطه و بیواسطه آنها انجام میگیرد. در مساله افغانستان هم یک مرتبه 100 نفر را در دو روستا کشتند. گویی آدمکشی برای آنها عادی شده است. القاعده، طالبان، آمریکا و اسراییل از خوردن خون سیر نمیشوند. امیدواریم هرچه زودتر شاهد نواختن سیلی محکم مردم به گوش آنها باشیم».
وی تاکید کرد: «آنها با وجود حجم عظیمی از مشکلات اقتصادی باز هم لشگرکشی میکنند. هزینههای نظامی لشگرکشی به کشورهای دور را برای بیکاری و فقر مردم خود خرج کنید. این حرکات 100 درصد به ضررشان است ولی نمیفهمند و تنفر مردم دنیا از آنها روز به روز بیشتر میشود».
امام جمعه موقت تهران با اشاره به روز جهانی صلیبسرخ و هلال احمر نیز، گفت: «از هلال احمر تشکر میکنم که صادقانه و مخلصانه در اتفاقات حضور مییابند و به داد آسیبدیدگان میرسند».
خطیب نماز جمعه تهران در خطبه اول نیز با اشاره به وقایع دوران هجرت پیامبر(ص) به مدینه گفت: «ساختن مسجد، برای اقامه نماز، دیدارهای مسلمانان با یکدیگر، ملاقاتهای مسلمانان با حضرت رسول، مراجعات مردمی، و اسکان مسلمانان زیر بنای اقدامات پیامبر اکرم بود و پایگاهی برای تحرکات بعدی مسلمانان به شمار میآید».
وی اظهار کرد: «اسلام منهای حکومت اسلام نیست؛ زیرا اسلام نظامی جامع است و هر تشکیلاتی که هر نظام مقتدری باید داشته باشد اسلام هم باید داشته باشد؛ لذا برای اجرای همه احکام اسلام نظام اسلامی باید ایجاد شود. تمام این اقدامات هم باید در مسجد فراهم شود و همه تصمیمات حکومت باید در مسجد انجام شود. البته الان کارها تقسیم شده و آن وضع قابل اعاده نیست اما آن روز همه قدرت در دست پیامبر(ص) و در مسجد متمرکز بود».
جنتی با اشاره به فرازهایی از خطبههای پیامبر اکرم(ص) در اولین نمازجمعه، یادآور شد: «پیامبر در این خطبهها توصیه به تقوا را بهترین وصیت و سفارش مسلمانی به مسلمان دیگر میداند و میگوید که بهترین خیرخواهی و توصیه برای یک مسلمان است».