کد خبر: ۸۸۵۰۵
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۵:۵۴

علوی‌تبار: دنبال کسی باشیم که هویت مستقل از قدرت داشته باشد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علی‌رضا علوی تبار گفت: «گرچه ممکن است مهندس موسوی سقف خواسته‌های ما نباشد، ولی خروج از وضعیت فعلی با انتخاب ایشان میسر می‌شود».

علوی‌تبار که عصر روز یکشنبه در نشستی که با عنوان « اصلاحات و انتخابات دهم» در جبهه مشارکت ایران اسلامی سخن می‌گفت، افزود: «به نظرم می‌آید برای فتح باب و شروع گفت‌وگو باید به چند نکته توجه کنیم. نکته اول این است که هدف نهایی اصلاحات چیزی جز دموکراتیک‌کردن کامل فضا نیست؛ بنابراین این هدف نباید فراموش شود، اما باید توجه کرد که در هر مرحله باید چه راهبرد و تاکتیکی را اتخاذ کنیم که این امر به مشکلات و ظرفیت‌هایی که ما با آن‌ها روبرو هستیم بستگی دارد؛ یعنی ضمن این‌که هدف غائی را نباید گم کنیم دلیلی ندارد در هر مرحله مثل مراحل قبل عمل کنیم؛ چون در هر مرحله تحولات رخ می‌دهد و مسائل تازه‌ای پیش می‌آید».

وی در ادامه با طرح این پرسش که بعد از گذشت چهار سال از دولت فعلی ما در چه وضعیتی قرار داریم؟ اظهار عقیده کرد: «ما در حال حاضر با عدم توازن در بازار کار، تعهدات خارجی، بودجه دولت، بازار پول، بازار مالی و سرمایه‌گذاری مواجه هستیم، البته هیچ کدام از این عدم توازن‌ها تازه نیست و در این دولت رخ نداده، ولی بلااستثناء همه این مسائل و مشکلات به واسطه‌ی برخی اشتباهات در دولت فعلی تشدید شده است».

وی هم‌چنین از آن‌چه آن را ایجاد قشر جدید تحت‌الحمایه در سال‌های گذشته خواند، انتقاد و ابراز عقیده کرد که برخی در تلاش بوده‌اند این گروه‌ تحت‌الحمایه پشتیبان سیاسی آنان باشد.

علوی تباردر بخش دیگری از سخنانش از سیاست خارجی سال‌های اخیر انتقاد کرد و آن را موجب انزوای کشور خواند.

این فعال سیاسی به تخریب سرمایه‌های اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: «بعد از جنگ عده‌ای همه را تخریب می‌کردند و می‌گفتند ما می‌توانیم سلامت انقلاب را حفظ کنیم و سلامت انقلاب را به عرصه سیاست برگردانیم، عده‌ای نیز به آن‌ها امید بسته بودند و اکنون آن‌ها امتحان پس داده‌اند؛ زیرا در دوره آنها خلاف آنچه باید، اتفاق افتاد».

علوی‌تبار همچنین آنچه را گسترش غلو، عوام‌زدگی و فرقه‌گرایی و انتشار آن از طریق برخی تریبون‌های رسمی خواند مورد انتقاد قرار داد.

وی هم‌چنین با بیان این که قواعد بازی مسالمت‌آمیز در کشور ما تضعیف شده است، گفت: «هر بازی از جمله‌ بازی سیاست باید از قواعدی پیروی کند، ولی متاسفانه این طور نیست. ما به سمتی می‌رویم که عرصه‌ی سیاسی کشور عرصه رفتارهای غیر قابل پیش‌بینی شده و اگر این روند ادامه پیدا کند، این مساله فزاینده می‌شود و به یک نقطه‌ی غیرقابل کنترل می‌رسد».

علوی‌تبار افزود: «اکنون ما مشکلات فراوانی داریم و باید به دنبال نیرویی بگردیم که متفاوت از نیرویی باشد که در یک مقطع خاص به دنبال آن بودیم».

وی با بیان اینکه نیرویی که در شرایط کنونی می‌تواند حرکت کند باید دارای چند ویژگی باشد، گفت: «یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها این است که باید نسبت مشخصی با انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی داشته باشد».

این فعال سیاسی ادامه داد: «گفتمان انقلاب اسلامی از سال 57 در نزد برخی جامد ماند و تکان نخورد. برخی این گفتمان را به انحراف کشیدند وآن مثل یک تابلوی نقاشی کردند که برخی ابعاد در آن هزار مرتبه بزرگ‌تر شده است؛ در واقع برخی از بخش‌های این گفتمان را بسیار بزرگ کردند».

وی ادامه داد: «برخی نیز از این گفتمان خارج شدند و گروهی نیز بودند که به تکامل این گفتمان و بازسازی آن با شرایط جدید معتقد بودند».

علو‌ی تبار با تاکید بر این‌که ما باید در این انتخابات به دنبال کسی باشیم که نسبتش با گفتمان انقلاب اسلامی مشخص باشد، گفت: «در واقع کسی در این شرایط موفق است که تکامل این گفتمان را قبول داشته باشد».

وی گفت: «فردی را باید انتخاب کنیم که بتواند انضباط شدید مالی و اقتصادی در کشور برقرار کند و به ریخت و پاش‌های بی‌اندازه پایان دهد».

وی گفت: «در واقع این فرد باید انضباط را به اقتصاد ایران برگرداند».

این فعال سیاسی ادامه داد: «ما منابع زیادی داریم ولی ملت ثروتمندی نیستیم؛ چرا که ملتی ثروتمند است که بتواند از منابع خود به نحو احسن استفاده کند. ما باید توجه داشته باشیم که بالقوه ثروتمند هستیم ولی در واقع فقیر هستیم؛ چرا که از منابع موجود در کشور به نحو احسن استفاده نمی‌کنیم».

این فعال سیاسی با بیان این‌که باید کسی را انتخاب کنیم که رفتارش قابل پیش‌بینی باشد، اظهار کرد: «در واقع فرد مورد نظر ما باید رفتارش هم برای مخالفان و هم برای طرفداران و هم از نظر بین‌المللی قابل پیش‌بینی باشد؛ افرادی که پیش‌بینی پذیر نیستند می‌توانند در یک طیف وسیع در جامعه نواسان ایجاد کنند. این‌گونه افراد نمی‌توانند سرمایه‌ اجتماعی جامعه را به نحو مناسب جلب کنند و به جامعه برگردانند».

وی گفت: «فرد منتخب ما باید بتواند به صورت مشروع و مقبول با برخی ناهنجاری‌ها مقابله کند»، گفت: «علاوه بر این‌ها ما باید به دنبال کسی باشیم که هویت مستقل از قدرت داشته باشد».

این فعال سیاسی هم‌چنین اظهار کرد: «با توجه به وضعیت دشواری که با آن روبرو هستیم باید تصمیم انتخاباتی خود را تخاذ کنیم و در مجموع افرادی که در جریان اصلاح‌طلب کاندیدا هستند باید فردی را انتخاب کنیم».

وی با بیان این‌که اصلاح‌طلبان باید به کار جمعی برای پیروزی در انتخابات توجه داشته باشند، افزود: «سیاست کار جمعی است و هر چه جمعی‌تر رفتار کنیم تصمیم و سیاستی که اتخاذ می‌کنیم، عقلانی‌تر است. سیاست فردی، سیاست عاطفی است و سیاست عقلی، سیاست جمعی است. در سیاست جمعی به ظرفیت‌ها و تفکرات مختلف توجه می‌شود». 

علوی‌تبار با حمایت از میرحسین موسوی اظهار کرد: «البته حمایت از میرحسین موسوی به معنی نفی خوبی دیگر کاندیدای اصلاح‌طلب نیست، ولی ویژگی‌هایی که من عرض کردم در مهندس موسوی هست؛ گرچه ممکن است ایشان سقف خواسته‌های ما نباشد، ولی خروج از وضعیت فعلی با انتخاب ایشان میسر می‌شود».

در ادامه علوی تبار در پاسخ به پرسش‌های حاضران گفت: «ما برای مبارزه‌ی سیاسی به ابزار نیاز داریم و از جمله این ابزارها رسانه است. ما فاقد رسانه هستیم؛ رسانه‌ای که به وسیله آن بتوانیم با مردم ارتباط برقرار کنیم».

وی هم‌چنین ابزار دیگر برای مبارزه سیاسی و رسیدن به اهداف را داشتن تشکیلات سازماندهی شده برشمرد و افزود: «یکی از راههای مناسب تبلیغ گفت‌وگو با افراد است و این‌که ما با گفتگو با افراد آن‌ها را قانع کنیم که در انتخابات شرکت کنند و به کاندیدای مورد نظر ما رای دهند. مثلا ما می‌توانیم یک لیست چندین نفره از همسایگان و فامیل و اطرافیان خود در نظر بگیریم با آن‌ها گفت‌وگو و آن‌ها را ترغیب به شرکت در انتخابات و دادن رای به کاندیدای مورد نظرمان بکنیم؛ این‌ها بی‌تاثیر نیست».

علوی‌تبار هم‌چنین گفت: «مردم ما عقلایی تصمیم می‌گیرند به شرطی که هزینه‌ها و فایده‌های آن را خوب بشناسند و تبیین این مساله بر عهده روشنفکران است».
 
وی همچنین اظهارکرد: «یکی دیگر از ابزارهای مهم برای مبارزه سیاسی،‌ ثروت و امکانات مادی است».

علوی تبار در پایان گفت: «شعاری که این روزها شاهد هستیم در کشور مطرح می‌شود این است که مثلا کاندیداها دارای برنامه باشند؛ در صورتی که به نظر من این مساله موثر نیست، که کاندیداها دارای یک برنامه دقیق باشند؛ چرا که داشتن یک برنامه دقیق نیازمند در اختیار داشتن سازوکارهایی است و اینکه یک برنامه کاملا مرتبط به یکدیگر را تنظیم کند که این در حال حاضر امکان‌پذیر نیست. ما باید از کاندیداها انتظار داشته باشیم قواعد و راهنمای سیاست‌گذاری‌ و خط مشی‌شان را تبیین کنند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین