کد خبر: ۸۸۷۱۳۸
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۹
ما نگران احتمال افزایش تنش‌ها در منطقه هستیم

آمریکا: ایران و پاکستان خویشتندار باشند؛ پیام روشن ما به تهران این است که نمی‌خواهیم تنش‌ها افزایش یابد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان این ادعا که نگران احتمال افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه هستیم، گفت: از ایران و پاکستان می‌خواهیم که حداکثر خویشتنداری را بکار گیرند و پیام روشن ما به ایران این است که نمی‌خواهیم تنش‌ها افزایش یابد.
آمریکا: ایران و پاکستان خویشتندار باشند؛ پیام روشن ما به تهران این است که نمی‌خواهیم تنش‌ها افزایش یابد
آفتاب‌‌نیوز :

متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن ادعا کرد: ما نگران احتمال افزایش تنش‌ها در منطقه هستیم. ما مشغول دیپلماسی فشرده برای جلوگیری از تشدید تنش بوده ایم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: در مورد پاکستان و ایران باید بگویم نیازی به افزایش تنش نیست و ما از هر دو طرف می‌خواهیم حداکثر خویشتن داری را بکارگیرند.

میلر درباره حملات سپاه در اربیل عراق، سوریه و پاکستان، تهران را متهم به بی ثباتی در منطقه و تامین مالی تروریسم در منطقه کرد و مدعی شد که اقدامات ایران چه در گذشته و چه حملات اخیر علیه سه کشور همسایه خود، بی ثبات کننده بوده است.

میلر همچنین با اشاره به حمایت ایران از حماس، حزب الله و انصارالله یمن بدون کوچکترین اشاره‌ای به حمایت‌های نظامی، امنیتی و مالی آمریکا از رژیم اسرائیل مدعی شد که حمایت‌های ایران از حماس به تشدید تنش‌ها درغزه کمک کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به اقدامات مداخله جویانه آمریکا در جهان به ویژه منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) ادعا کرد: ما شاهد پیامد‌های اقدامات ایران در بی ثباتی منطقه بوده ایم و به همین دلیل به اقدامات خود برای پاسخگو ساختن ایران ادامه خواهیم داد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: پیام روشن ما به ایران این است که نمی‌خواهیم تنش‌ها افزایش یابد.

میلر همچنین در پاسخ به سوالی درباره خصومت میان ایران و اسرائیل مدعی شد: همانطور که آنتونی بلینکن وزیر خارجه امور خارجه در منطقه روشن کرد «یکی از روش‌های کاهش خصومت ایران در مقابل اسرائیل، ادغام بیشتر اسرائیل در منطقه با سایر شرکا است.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه تهران علاقه‌ای به صلح و رابطه با اسرائیل ندارد، ادعا کرد:، اما سایر کشور‌ها به عادی سازی روابط با اسرائیل علاقه دارند و این امر به انزوای بیشتر ایران، حماس، حزب الله و حوثی‌ها (انصارالله یمن) کمک می‌کند. ما به اقدامات خود جهت پاسخگو ساختن ایران ادامه خواهیم داد.

همچنین جان کربی، سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخ‌سفید آمریکا، می‌گوید دولت کشورش تحولات ناشی از حملات هوایی میان ایران و پاکستان را «به دقت زیر نظر» دارد و «نمی‌خواهد شاهد هیچ درگیری نظامی در منطقه باشد».

آقای کربی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: «هر دو کشور (ایران و پاکستان) به لحاظ نظامی بسیار مجهز و آماده هستند و ما نمی‌خواهیم شاهد افزایش تنش و درگیری نظامی در این منطقه باشیم. آن‌ها (پاکستان) اول از سوی ایران مورد حمله قرار گرفتند که این یک حمله بی‌محابا دیگر (از سوی ایران) و نمونه دیگری از اقدام بی‌ثبات‌کننده ایران بود. آنچه مسلم است ما نمی‌خواهیم شاهد یک ایران مجهز به سلاح هسته‌ای باشیم چرا که این برای همه منطقه و بلکه جهان بد است».

او سپس افزود: آمریکا ترجیح می‌دهد که پیشگیری از تولید سلاح اتمی از سوی ایران از راه‌های دیپلماتیک حل شود هر چند در حال حاضر چنین نتیجه‌ای وجود ندارد.

ایران برنامه هسته‌ای خود را صلح آمیز می‌داند و اتهام تلاش برای ساخت سلاح اتمی را بار‌ها رد کرده است.

 حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در خصوص حملات اخیر ایران به گروه‌های تروریستی گفت: هیچ یک از شهروندان پاکستانی مورد حمله موشک و پهپاد‌های ایرانی قرار نگرفتند. گروه جیش العدل را هدف قرار دادیم نه شهروندان پاکستانی، هدف ما تروریست ها‌ی موسوم به جیش العدل در خاک پاکستان بوده اند.

وزارت خارجه پاکستان نیز اعلام کرد: صبح امروز پاکستان مجموعه‌ای از حملات نظامی دقیق و کاملاً هماهنگ و هدفمند را علیه مخفیگاه‌های تروریست‌ها در استان سیستان و بلوچستان ایران انجام داد. تعدادی از تروریست‌ها در جریان عملیات رزمی با اسم رمز "مرگ بر سرماچار" کشته شدند.

وزارت خارجه پاکستان افزود: طی چندین سال گذشته، پاکستان در تعاملات با ایران، همواره نگرانی‌های جدی خود را در مورد پناهگاه‌های تروریست‌های پاکستانی الاصل که خود را "سرماچار" می‌نامند در داخل ایران به اشتراک گذاشته است. پاکستان همچنین پرونده‌های متعددی را با شواهد عینی از حضور و فعالیت این تروریست‌ها به اشتراک گذاشت.

وزارت خارجه پاکستان گفت: با این حال، به دلیل عدم اقدام در مورد نگرانی‌های جدی ما، این تروریست‌ها به ریختن خون پاکستانی‌های بی گناه بدون مجازات ادامه دادند. اقدام صبح امروز با توجه به اطلاعات موثق فعالیت‌های تروریستی در مقیاس بزرگ قریب الوقوع توسط آن‌ها انجام شد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اقدام غیر متوازن و غیرقابل پذیرش پاکستان در حمله‌ی پهپادی به شهروندان غیر ایرانی روستایی در جدار مرزی دو کشور را محکوم کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در عین حال که به سیاست حسن همجواری و برادری بین دو ملت و دو دولت ایران و پاکستان پایبند است و اجازه نمی‌دهد، دشمنان روابط خوب و برادرانه دو کشور را تیره کنند؛ امنیت مردم و تمامیت ارضی کشور را خط قرمز خود برمی شمرد و از دولت دوست و برادر پاکستان قویاً انتظار دارد که به تعهدات خود در ممانعت از استقرار پایگاه‌ها و گروه‌های مسلح تروریستی در خاک پاکستان پایبند باشد.

وزارت خارجه ایران تصریح کرد: در حادثه‌ی سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۶، قرارگاه مرزی نیروی زمینی سپاه مسقر در استان سیستان و بلوچستان، با مشاهده‌ی آمادگی یک گروه تروریستی برای عزیمت به سمت خاک جمهوری اسلامی ایران جهت انجام عملیات تروریستی دیگری مانند اقدام جنایتکارانه راسک، اقدام به عملیات پیشگیرانه علیه این گروه تروریستی در پادگان و مقر استقراری آنان در ارتفاعات منطقه و کیلومتر‌ها دورتر از مناطق مسکونی نمود، که این رویه بخشی از وظایف ذاتی نیرو‌های مرزی ایران برای مقابله‌ی "متناسب با هرگونه تهدید تروریستی قریب الوقوع علیه مردم و شهروندان کشور است.

وزارت خارجه ایران تاکید کرد: حساب دولت دوست و برادر پاکستان از تروریست‌های مسلح جداست و ایران همواره به سیاست همسایگی خود پایبند است و اجازه نمیدهد که دشمنان و ایادی تروریست آن‌ها این روابط را به ویژه در زمانی که نسل کشی و جنایات رژیم صهونیستی مسأله‌ی اول جهان اسلام است، تیره نمایند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین