آفتاب: دکتر فرشاد مؤمنی گفت: «کسی كه صادقانه و عالمانه به دنبال مبارزه با فساد است، باید کانون توجه خود را به داشتن چارچوبهای حقوقی محکم و سیاستهای اقتصادی درست متمرکز کند و نه نعره کشیدن و تهدید کردن».
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در مراسمی که روز گذشته به مناسبت ششمین سالگرد درگذشت دکتر حسین عظیمی در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: «امروز در هیچ جای دنیا ضرورت دستیابی به توسعه را منکر نمیشوند، اما در این میان برای دستیابی به عدالت اختلافهایی هم رخ میدهد که از چگونگی نیل به عدالت و توسعه ریشه میگیرد».
وی شکلگیری الگوی اراده همگانی را از مؤلفههای دستیابی به توسعه خواند و تصریح کرد: «شکلگیری اراده همگانی بیش از هر چیز تابع الگوی دولت و ملت است و ملاحظه میشود که دولت نقش تعیینکنندهای در این میان دارد».
مؤمنی با تاکید بر اینکه دولتی که حق دانستن مردم را رعایت نکند، فهم درستی از عدالت ندارد، خاطرنشان کرد: «این دولت یا فهم درستی از عدالت ندارد و یا در داعیه عدالتخواهی صادق نیست؛ زیرا وقتی آزادیها رعایت نشود و حقوق شهروندی مانند حق دانستن رعایت نشد، به سمت مجموعهای حركت میشود که مهمترین نتیجه آن فساد مالی است».
وی افزود: «هیچ دولتی وجود ندارد که داعیه مبارزه با فساد مالی نداشته باشد اما گاهی گوشها از این ادعاها کر میشود اما در عمل چیزی مشاهده نمیشود. »
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه مهمترین راه رسیدن به توسعه «تابو زدایی از مفهوم رانت» است، عنوان داشت: «در چهار سال گذشته متاسفانه وجه همت اصلی مدیریت اقتصادی کشور تمرکز بر رانتهای ارزشزدا بوده است به طوری که در این مدت فریادهای تولیدکنندگان نسبت به عواقب آزادسازی واردات بالا گرفت اما کسی آن را نشنید».
وی ادامه داد: «درحالی که هنگامی که یک صنف غیر مولد اعلام نارضایتی از یک قانون رسمی که دولت موظف به اجرای آن بود را مطرح کرد، ظرف دو ساعت به درخواست آنان پاسخ داده شد».
عضو مؤسسه دین و اقتصاد گفت: «این نوع رویکرد نسبت به توسعه ناعادلانه است».