آفتابنیوز :
آفتاب- سرویس بینالملل: یکی از مقامات بلندپایه نظامی سریلانکا اعلام کرد: «رهبر شورشیان تامیل امروز - دوشنبه - هنگام فرار از دست نیروهای دولتی به ضرب گلوله کشته شد».
به گفته یکی از مقامات وزارت دفاع سریلانکا، «ولوپیالای پرابهاکاران» رهبر شورشیان تامیل درحالی که تلاش میکرد همراه تعداد اندکی از مشاوران خود با یک مینی بوس و یک آمبولانس از منطقه درگیری خارج شود، هدف حمله قرار گرفت و همراه دو سرنشین دیگر خودرو کشته شد.
به گفته یکی از مقامات وزارت دفاع سریلانکا، «ولوپیالای پرابهاکاران» رهبر شورشیان تامیل درحالی که تلاش میکرد همراه تعداد اندکی از مشاوران خود با یک مینی بوس و یک آمبولانس از منطقه درگیری خارج شود، هدف حمله قرار گرفت و همراه دو سرنشین دیگر خودرو کشته شد.
یکی دیگر از مقامات بلندپایه ارتش سریلانکا نیز با تایید این خبر گفت: «با شروع تیراندازی نیروهای دولتی، مینی بوس حامل رهبر شورشیان تامیل قصد داشت از منطقه خارج شود اما هدف تیراندازیها قرار گرفت و آتش گرفت».
«چارلز آنتونی» پسر رهبر شورشیان تامیل و چند تن از مقامات بلندپایه شورشیان تامیل نیز امروز به دست کماندوهای نیروهای ویژه کشته شدند.
تلویزیون دولتی سریلانکا هم روز دوشنبه تایید کرد مجموعه رهبری ببرهای آزادیبخش تامیل از جمله «ولوپیلای پرابهاکاران» رهبر عالی آن به دست نظامیان سریلانکایی کشته شدند.
با کشته شدن پرابهاکاران و دو دستیار او یعنی «پوتو امان» و« سوسایی» مجموعه رهبری ببرهای تروریست نابود شدند.
«پرابهاکاران» در سال 1972 گروه ببرهای آزادیبخش تامیل را تشکیل داد و از آن زمان ریاست این گروه شورشی را برعهده دارد. وی از 18 ماه پیش ناپدید شده بود.
با شکست کامل شورشیان ببرهای تامیل درسریلانکا، رئیس جمهور این کشور پس از حدود 30 سال، پایان جنگ داخلی را در این کشور اعلام کرد. «ماهیندا راجاپاکسه»، درسخنانی شکست شورشیان تامیل را اعلام کرد و افزود: «شورشیان تامیل در آستانه حذف کامل هستند».
منابع نظامی سریلانکا اعلام کردند ارتش کنترل همه بخشهای این کشور را به دست گرفته است. شورشیان تامیل اکنون در منطقه بسیار کوچکی در شمال غربی این کشور پناه گرفتهاند و با این حال، ارتش سریلانکا مصمم است همه آنها را از پای درآورد.
نیروهای تامیل هم دیروز یکشنبه در پیامی به شکست نظامی خود پس از 37 سال مناقشه جداییطلبانه در جنگ با نیروهای دولتی سریلانکا اعتراف کردند. تامیلیها در این پیام که از طریق اینترنت منتشر کردند آشکارا گفتهاند به پایان این جنگ تلخ رسیدهاند و از این پس دیگر از سلاح استفاده نخواهند کرد.
گزارشها حکایت از آن دارد که گروه تامیل سرگرم بررسی حتی تسلیم است به شرط آنکه برخی از رهبران تامیل مشمول عفو قرار گیرند اما دولت سریلانکا تاکنون در این مورد واکنشی بروز نداد.
ببرهای تامیل که بودند؟انگلیسیها برای آنکه با استقلال سریلانکا مقابله کنند از شورشیان تامیل که در این کشور در اقلیت بودند در نبرد علیه اکثریت جمعیت سریلانکا حمایت و آنها را تجهیز میکردند.
پس از استقلال سریلانکا، تامیلیها با این عقیده که مورد تبعیض قرار گرفتهاند، حس ملیگرایی در بین آنها اوج گرفت و این سرآغاز نبردی خونین شد.
شورشیان تامیل در سال 1972 سلاح به دست گرفتند و با دولت مرکزی سریلانکا وارد نبرد مسلحانه شدند.
آنان خواستار تشکیل کشور مختص به خود در شمال شرقی سریلانکا بودند در نتیجه این جنگ داخلی که بمبگذاری، درگیریهای خونین، عملیات انتحاری و قتل وجه تمایز آن شده بود، چندین هزار غیر نظامی جان خود را از دست دادند.
گفته میشود که شورشیان ببرهای تامیل، نخستین گروه شورشی بودند که از عملیات انتحاری به عنوان یک روش مبارزاتی استفاده کردند.
به این ترتیب، در سال 1991 راجیو گاندی نخست وزیر هند در یک بمب گذاری کشته شد و دو سال بعد نیز رئیس جمهوری خود سریلانکا ترور شد.
در فوریه سال 2002 آتش بسیبین دولت سریلانکا و شورشیان تامیل منعقد شد اما درسال 2008 دولت این توافقنامه را نقض کرد زیرا رئیس جمهور وقت سریلانکا مصمم بود برای همیشه به شورش تامیلها پایان دهد.
خوشحالی مردم سریلانکابراساس گزارشها از کلمبو پایتخت سریلانکا مردم در خیابانها پیروزی دولت برتامیل را جشن گرفتند. در مرکز کلمبو بسیاری از مردم پرچمهای کشورشان را به اهتزاز در آوردهاند. سنگالیهای بودائی که در سریلانکا در اکثریت هستند از پایان این جنگ بسیار خوشحالند.
یک شهروند سریلانکایی اقوام سُنگالی میگوید، همه خوشحالند، نه فقط سنگالیها بلکه تامیلیها و مسلمانان نیز خرسندند، بالاخره ما میتوانیم در کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنیم.
این گزارش میافزاید، تامیلیها در سریلانکا بسیار کم حرفند، در برابر معبدی در محله تامیلی نشین کلمبو میتوان تعداد زیادی از تامیلیها را مشاهده کرد که سکوت اختیار کردهاند، آنان معتقدند پایان جنگ به منزله فراموش کردن تعداد زیاد کشتهها و تحقیرها نیست.
مردی میانسال در برابر این معبد میگوید اقوام سنگالی امروز خوشحالند زیرا در جنگ پیروز شدهاند، نظامیان پیروز شدند، ما به عنوان قوم تامیل حق نداریم چیزی بگوییم.
یک زن تامیلی نیز میگوید، برادر من در منطقه تحت کنترل ببرهای آزادیبخش تامیل زندگی میکرد و هیچ خبری از او ندارم و نمیدانم چه به سر خانواده اش آمده است.
یکی از نمایندگان اقلیت تامیلی از پیامدهای این پیروزی نظامی در خصوص آینده تامیلیها ابراز نگرانی کرد.
وی گفت: «این مشکلی سیاسی است، تامیلیها نمیتوانند از فرهنگ خود دفاع کنند، در خصوص دستیابی به مشاغل و تحصیلات عالی با آنان تبعیض آمیز رفتار میشود، تا زمانی که این مشکلات حل و فصل نشود، بحران ادامه خواهد داشت».
مردم سریلانکا میدانند که دشوارترین کار پیش روی آنها است و آن برقراری صلح در کشوری جنگزده خواهد بود در ماههای اخیر هزاران غیرنظامی در حمله نهایی ارتش کشته شدند.