عبدالله مبینی روز دوشنبه در بازدید از غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی در بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه رسانههای ایران در میزگرد پرسش و پاسخ در موضوع وضعیت اتباع خارجی غیرمجاز مقیم کشور تاکید کرد: به طور جد با اتباع غیرمجاز برخورد خواهیم کرد و حتی حضور یک نفر را برنمی تابیم.
وی افزود: حوادث شاهچراغ و کرمان نشان داد نباید اغماض کنیم و به سازمانهای بین المللی هم اعلام کردیم که تمامی اتباع خارجی غیر مجاز باید از کشور خارج شوند و به طور قاطع با حضور این افراد برخورد خواهیم کرد.
به گفته او، متاسفانه حوادث تلخی توسط اتباع خارجی رخ داد و زخمهای عمیقی از سوی این افراد به کشور وارد شد، بنابراین عزم راسخ ما بر بازگرداندن تمامی اتباع خارجی غیرمجاز است و در این باره برای هیچ گروهی تفاوت قائل نخواهیم شد.
حضور سه میلیون و ۵۰۰ هزار اتباع خارجی مجاز در کشور
رئیس سازمان ملی مهاجرت درباره آمار مهاجران و اتباع خارجی گفت: در آمار اتباع خارجی تغییری را شاهد نیستیم و حتی حدود نیم میلیون نفر نیز برای بازگشت خود را معرفی کردند که پس از ارجاع به مرزبانی به کشورهای متبوع خود منتقل شدند.
به گفته مبینی در حال حاضر سه میلیون و ۵۰۰ هزار اتباع خارجی با ملیتهای مختلف در کشور به صورت مجاز ساکن هستند که دارای کارت شناسایی میباشند.
وی به بیان جزئیات بیشتر آمار اتباع خارجی پرداخت و گفت: از این تعداد حدود ۶۷۰ هزار نفر دانشآموز، ۱۷۰ هزار نفر دانشجو و حدود ۳۰۰ هزار نفر نیز کودک هستند.
رئیس سازمان ملی مهاجرت به جمعیت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری زنان نیز در میان اتباع خارجی اشاره کرد و افزود: آمار ذکر شده جمعیتی با سن ۱۲ تا ۳۵ سال هستند که جوان و در کشور مشغول فعالیت هستند.
صدور ۲ میلیون کارت هوشمند
مبینی همچنین در پاسخ به موضوع ساماندهی کارتهای هوشمند اتباع خارجی نیز توضیح داد: این کارتها مبنای هویتی داشته و نسبت به کارتهای شناسایی گذشته تفاوتهای فاحشی دارند.
به گفته او، از مهمترین مزیت کارتهای هوشمند میتوان به بهره مندی اتباع از برخی خدمات شهروندی همچون خدمات بانکی، استفاده از سیم کارتهای مخابراتی و همچنین خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد که با کارتهای شناسایی سابق امکان پذیر نبود.
وی ادامه داد: کارتهای هوشمند به مثابه کارت ملی برای اتباع خارجی خواهد بود و با استفاده از این کارت میتوان فعالیت اقتصادی و اجتماعی این افراد را ساماندهی کرد.
رئیس سازمان ملی مهاجرت با بیان اینکه تاکنون برای ۲ میلیون نفر از اتباع، کارت هوشمند صادر شد، افزود: کندی صدور این کارتها به دلیل محدودیت در سامانههای بانکی است که امیدواریم هرچه زودتر این محدودیتها رفع شود.
مبینی صدور کارت هوشمند را فقط برای اتباع مجاز و قانونی دانست و ادامه داد: در حال حاضر ۷۵ هزار نفر از اتباع در نوبت ثبت نام برای دریافت کارت هوشمند هستند و به طور متوسط روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر ثبت نام شده و کارت دریافت میکنند.
او تاکید کرد: این کارت دارای الزامات مختلف است و با اتصال به بانک و سامانه سیمکارتی میتوان انواع خدمات را برای مهاجرین ارائه داد که میتواند منشا جلوگیری از بسیاری از تخلفات باشد.
تسهیل سرمایه گذاری اتباع خارجی
رئیس سازمان ملی مهاجرت درباره اصلاح قانون برای سرمایه گذاری اتباع خارجی نیز تاکید کرد: لازمه سرمایه گذاری دریافت شاخصهای هویتی مانند کارت هوشمند است، اما خوشبختانه شرایط برای فعالیت اقتصادی و ساماندهی مالی اتباع فراهم شده است.
مبینی ادامه داد: موضوع سرمایه گذاری اتباع خارجی از اولویتهای دولت در مسیر ساماندهی مالی و اقتصادی است که یکی از آنها ارائه خدمات بانکی و جلوگیری از ورود سرمایههای خرد اتباع به بازارهای موازی مانند طلا، سکه و ارزهای خارجی است.
وی فراهم شدن تشکیل حسابهای بانکی را مهمترین راهکار دانست و افزود: اکنون تمامی اتباع خارجی که کارت هوشمند دریافت کردند میتوانند همانند دیگر شهروندان حساب مالی در بانکها باز کنند.
تداوم ممنوعیت خرید ملک توسط اتباع
رئیس سازمان ملی مهاجرت درپاسخ به سوال وجود امکان خرید ملک برای اتباع خارجی گفت: طبق قانون این امکان برای اتباع خارجی وجود ندارد و خرید و فروش املاک برای تمامی اتباع خارجی ممنوع است.
به گفته مبینی معاملات ملک برای اتباع نیازمند تغییر قانون است و در حال حاضر قانون گذار چنین برنامهای ندارد.
طرد بیش از یک میلیون تبعه غیرمجاز
رییس سازمان ملی مهاجرت با تاکید بر اجرای برنامه ساماندهی اتباع، گفت: از ابتدای امسال بیش از یک میلیون مهاجر غیرمجاز از کشور اخراج شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: برای مقابله با افرادی که به صورت غیرقانونی وارد کشور میشوند، نیز تصیماتی اتخاذ شده است.