آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بین الملل: چهار کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری ایران شرکت دارند، که همگی مرد هستند. اما فردی که تاکنون، نقشی بسیار مهم را در مسیر تبلیغات انتخاباتی بازی کرده، یک زن است. او فردی نیست به جز همسر میر حسین موسوی، کاندیدای اصلاحطلبان.
مفهوم «بانوی اول» در ایران، از زمان انقلاب اسلامی سال 1357، وجود خارجی نداشته است. از آن زمان تاکنون، روسای جمهور ایران، به طور گستردهای از ظاهر شدن در انظار عمومی در کنار همسرشان، دوری گزیدهاند.
اما در صورتی که میر حسین موسوی، پیروز انتخابات ریاست جمهوری 22 خرداد در ایران باشد، «زهرا رهنورد»، همسر وی، مصمم است این رویه را تغییر دهد. «رهنورد» از هم اکنون، سنتهای گذشته را کنار گذاشته و همسرش را در تبلیغات انتخاباتی همراهی میکند.
«فایننشال تایمز» نوشته است «زهرا رهنورد» که یک نویسنده و مجسمه ساز است، میتواند سمبلی برای جوانان و زنان باشد.
«رهنورد»، همسرش را در مسیر تبلیغات انتخاباتی در تهران و سایر شهرها همراهی میکند. دوربینهای عکاسی در بعضی موارد، تصاویر آنها را حتی دست در دست یکدیگر ثبت کردهاند. این در حالی است که برخی کاندیداهای رقیب نیز، به وجود «زهرا رهنورد» به عنوان سرمایهای واقعی برای «میر حسین»، اذعان دارند.
در یکی از نشستهای سیاسی اخیر که با حضور مهندس موسوی و رییسجمهور سابق، محمد خاتمی برگزار شد، حضار به همان میزان وی را تشویق کردند که خاتمی و میر حسین را.
«رهنورد» میگوید: «من و میر حسین، همه ملت ایران و مخصوصاً زنان، جوانان و دانشجویان را خطاب قرار میدهیم. پیامهای ما به ایرانیان در طول فعالیتهای انتخاباتی چنین است: آزادی عقاید، گشودن فضای سیاسی، ایجاد اقتصادی قوی، افزایش مشارکت عمومی، حذف تبعیض علیه زنان، ایجاد فرصتهای شغلی و کمک به جوانان برای آن که آزادانه فکر کنند».
این در حالی است که همسر محمود احمدینژاد، به ندرت – اگر نگوییم هرگز - همراه شوهر خود در انظار عمومی دیده شده است.
اما «زهرا رهنورد» بر این عقیده است که مشارکت و حضور او در تبلیغات انتخاباتی مهندس موسوی، تاثیر مهمی بر نحوه رفتار کاندیداهای دیگر گذاشته است و آنها نیز قصد دارند همسران خود را در جریان تبلیغات انتخاباتی مشارکت دهند. از جمله این کاندیداها، محسن رضایی – فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – است.
«رهنورد» همچنین در مورد گذشته خود، پیش از انقلاب اسلامی سال57، بسیار رک بوده است. وی گفته است در آن زمان حجابی اسلامی نداشته است و به شیوهای غربی لباس میپوشیده است.
برخی از آن بیم دارند که در صورتی که قرار باشد حقههای کثیف انتخاباتی به کار گرفته شوند، این مسئله میتواند علیه میر حسین استفاده شود؛ امری که تاکنون اتفاق نیفتاده است.
«رهنورد» که یک مجسمهساز است، در مورد رابطه میان این هنر و تبلیغات انتخاباتی چنین گفته است: «چیزی که من اکنون در حال تجربه آن هستم با زندگی هنری من تناقض دارد؛ چرا که هنر با زیبایی و ظرافت سر و کار دارد».
گفتنی است «زهرا رهنورد» حتی پیش از انقلاب اسلامی ایران، یک نویسنده و مجسمهساز نامدار بود. یکی از کتابهای او با نام «هجرت یوسف»، زمانی که وی تنها 20 سال داشت، بیش از 1 میلیون نسخه فروش کرد.