زمانی که افراد تصمیم به ایجاد مشاغل میکنند، باید مجوزهای لازم برای تأسیس قانونی و مجاز آن را نیز دریافت کنند. یکی از این مجوزها جواز کسب است که افراد با ارائه درخواست خود به مراکز و مراجع معتبر میتوانند اقدام به دریافت آن کنند؛ اما دریافت جواز، قوانین و شروط مخصوص خود را دارد. یکی از این شرطها را میتوان حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب دانست.
این حداقل متراژ برای هر حرفه و صنفی متفاوت است. بهعنوانمثال در قانون حداقل متراژ برای آرایشگاه زنانه ۱۲ متر، آرایشگاه مردانه ۹ متر، فروشگاه پوشاک ۱۲ متر و دفتر املاک ۱۲ متر تعیین شده است. در ادامه مقاله قصد داریم به موضوع جواز کسب و مزایای دریافت آن برای متقاضیان، اهمیت دریافت آن و انواع پروانه و جواز کسب موجود در ایران بپردازیم. همچنین به شرایط گرفتن جواز در ایران و متراژ مورد نیاز برای تأسیس مغازه بپردازیم.
جواز کسب در واقع یک نوع مجوز یا مدرک قانونی است که به فرد متقاضی داده میشود و ازآنپس فرد اجازه دارد در یک زمینه تجاری یا صنعتی ایجاد اشتغال کند. اینگونه مجوزها معمولاً توسط ادارات و نهادهای دولتی صادر میشوند و شامل مقررات، محدودیتها و قوانین مربوط به صنعت و حرفه موردنظر است.
در هر کشوری قوانین و مقررات موجود برای اخذ مجوزها متفاوت بوده؛ اما دریافت مجوز برای شروع فعالیت در هر کشوری الزامی است. فرد متقاضی پس از دریافت مجوز، برای اینکه بتواند به فعالیت خود ادامه دهد، باید قوانین و مقررات موجود در آن را مانند حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب رعایت کند. به گفته سایت ثبت صدرا "این اسناد به تنها برای شخص مشخصی بلکه برای محل مشخص تعیین میشوند و باعث اطمینان از اجرای فعالیتها به صورت قانونی و مطابق با قوانین و مقررات میگردند"
برای دریافت جواز کسب در ایران افراد باید شرایط مختلفی را داشته باشند و از قوانین مختلفی پیروی کنند تا بتوانند به فعالیت رسمی خود ادامه دهند. یکی از این قوانین داشتن حداقل متراژ مغازه برای شروع فعالیت است. دولت در درگاه رسمی مجوزهای کشور به طور مداوم حداقل متراژ موردنیاز مغازه برای دریافت مجوز را بر اساس قوانین منتشر میکند که افراد میتوانند با مراجعه به آن از بهروزترین تغییرات اطلاع پیدا کنند. حداقل متراژ برای برخی از مشاغل عبارتاند از:
امروزه راهاندازی هر کسبوکار جدیدی یک فرایند پیچیده است که در آن شرایط و مقررات مختلفی وجود دارد و افراد باید آنها را رعایت کنند. یکی از مهمترین و اساسیترین مراحل در فرایند ایجاد کسبوکار، دریافت جواز کسب است. برخی از ضرورتهای دریافت جواز برای مشاغل عبارتاند از:
جواز کسب یکی از مهمترین راهها برای قانونی کردن فعالیت کسبوکارها است و افراد بدون دریافت آن نمیتوانند بهصورت قانونی فعالیت کنند. انجام فعالیت غیرقانونی میتواند منجر به ایجاد جرایم و پیامدهای حقوقی بسیاری برای فرد شود. شما با دریافت جواز در واقع تعهد کردهاید که شرایط و قوانین ایجاد کسبوکار مانند رعایت قانون پرداخت مالیات یا شرط حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب را رعایت میکنید.
دریافت پروانه و جواز کسب میتواند به شما کمک کند تا اعتماد مشتریان بالقوه خود را به دست آورید. وجود یک نوع جواز کسبوکار معتبر نشاندهنده این موضوع است که شما متعهد به رعایت استانداردهای کسبوکار و همچنین حقوق مشتریان هستید. وجود این اعتماد به شما کمک میکند تا رابطه بلند مدتی را با مشتریان خود برقرار کنید و در نتیجه، موفقیت بیشتری برای رشد کسبوکارتان داشته باشید.
رعایت قانون حداقل متراژ برای جواز کسب و سایر قوانین مربوط به دریافت جواز و پروانه کسب به شما کمک میکند تا بتوانید از خدمات ارزنده دولت بهره ببرید. دولت به طور مداوم و در سیاستهای مختلف در تلاش است تا شرایط و خدمات ویژهای را برای کسبوکارهای مجاز ایجاد کند.
تأمین مالی برای راهاندازی مشاغل مختلف و یا ادامه فعالیت در حرفه مورد نظر کار سخت و مشکلی است؛ به همین منظور افراد برای تأمین مالی راههای مختلفی مانند جذب سرمایهگذار، دریافت وام و ... را امتحان میکنند. دریافت وام یا جذب سرمایهگذار برای افراد، زمانی که مجوزهای قانونی را نداشته باشند، کار سخت و دشواری است؛ به همین دلیل افراد اقدام به دریافت جواز کسب میکنند.
زمانی که شما فعالیت خود را بهصورت قانونی آغاز میکنید، بهواسطه تبلیغات و ... بسیاری از رقبا شما را خواهند شناخت. در نتیجه شما به طور معمول باید با آنها رقابت داشته باشید و رقابت بهنوعی باعث رشد و پیشرفت حرفه و گسترش آن خواهد شد.
در نهایت افراد با رعایتکردن قوانین و مقررات نوشته شده در جواز و پروانه کسب از جمله داشتن مهارت فنی، داشتن حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب و ... میتوانند فعالیت حرفهای خود را ادامه دهند. زمانی که شما این قوانین و شرایط را رعایت میکنید، در واقع اجازه ادامه فعالیت را از مراجع معتبر دریافت کردهاید که همین عامل باعث برخورداری از خدمات و شرایط ویژه میشود.
در ایران بهطورکلی دو نوع پروانه کسب و چهار نوع جواز کسب وجود دارد که هر کدام بر اساس حرفه و فعالیت طبقهبندی شدهاند. افراد متقاضی بر اساس زمینه فعالیتشان و مدتزمان آن میتوانند اقدام به تهیه پروانه کسب و مجوز موردنظر کنند. اگر با قوانین و مقررات جواز و پروانه کسب از جمله حداقل متراژ مغازه برای جواز کسب آشنایی کافی ندارید، بهتر است با تیم هلدینگ پارسه در ارتباط باشید. این تیم با داشتن سالها تجربه در زمینه کسب مجوزهای قانونی آماده خدمت رسانی به مشتریان است.