حجت الاسلام صحبت الله رحمانی روز سه شنبه در آیین تکریم و معرفی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان افزود: دولت سیزدهم جسارت به خرج داد و با وجود موانع و مشکلات، طرح کالابرگ الکترونیکی با عنوان «طرح فجرانه» را اجرایی کرد و مورد استقبال آحاد جامعه قرار گرفت.
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نقصها و تخلفهایی در اجرای طرح فجرانه رخ داد، اما این موارد از نگاه تیزبین بازرسان پنهان نمانده و با متخلفان برخورد میشود.
وی بیان کرد: شورای عالی کار تصمیمهای ازشمندی برای تعیین حقوق در نظر گرفته است و انتظار میرود کارگران و کارفرمایان همراه باشند.
این مسوول تصریح کرد: توسعه و راهاندازی مشاغل خانگی مانند صنایع دستی راهبردی ارزشمند در اشتغالزایی با سرمایهگذاری اندک است و انتظار میرود این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: برخی مناطق با مشکل کمبود نیروی کار مواجه است و در مقابل، برخی مناطق درگیر بیکاری دانش آموختگان است و توسعه و تقویت دانشبنیانها گره گشای این مشکل است.
معاون امور حقوقی و مجلس وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رونق زنجیره تولید و توجه به صنایع پاییندستی و تبدیلی، در اشتغال پایدار موثر است و انتظار میرود تحقق این رویکردها در اولویت باشد.
سمنان سومین استان دارای کمترین شکاف طبقاتی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان در این نشست گفت: سمنان سومین استان دارای کمترین شکاف طبقاتی در کشور است و با کمبود نیروی کار ماهر مواجه است.
محمدرضا صادقی بیان کرد: ضریب جینی یا شاخص بررسی شکاف طبقاتی معیاری برای شناخت میزان عدالت طبقاتی و نابرابری درآمد محسوب میشود. سمنان جزو سه استان دارای بیشترین رشد اقتصادی در کشور است که پویایی اقتصاد در این استان را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: سمنان بعد از استانهای نفتخیز بوشهر و هرمزگان، رتبه سوم پویاترین اقتصاد را در بین استانهای کشور در سال ۱۴۰۱ به خود اختصاص داد.
این مسوول بیان کرد: سمنان جزو استانهای پیشرو کشور در زمینه اقتصاد دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ است و زنجیره ارزش راهبردی اقتصاد دیجیتال از رکنهای توسعه این استان محسوب میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به ظرفیت معدنی استان، بیان کرد: سمنان با توجه به برخورداری از سرمایه نیروی انسانی دانشآموخته، ظرفیت خوبی در توسعه اقتصاد دیجیتال دارد.
صادقی تصریح کرد: اشتغالزایی برای دانشآموختگان اولویت استان سمنان در سال ۱۴۰۳ با رویکرد توسعه دانش بنیانها و توجه به اقتصاد دیجیتال خواهد بود.
در آیین تکریم و معرفی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از خدمات جعفر کاشانی تقدیر و علی نورانی به عنوان سرپرست این ادارهکل معرفی شد.
طبق گزارشها ۱۰ درصد جمعیت استان سمنان را جمعیت دانشجویی تشکیل میدهد. حدود ۲۰۰ هزار نفر معادل ۲۸ درصد جمعیت استان سمنان با مراکز آموزشی از ابتدایی تا آموزش عالی سر و کار دارند و این آمار نشان میدهد این استان دارای جمعیت باکیفیت و دانش آموخته است.
سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.