کد خبر: ۹۰۰۲۴
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۵

رئیس جهاد دانشگاهی: نامزدها دیدگاه‌های خود را درباره اقتصاد دانش‌بنیان بیان کنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس جهاد دانشگاهی به نامزدهای دهمین دوره‌ انتخابات ریاست جمهوری پیشنهاد کرد که در اظهارات خود به تبیین دیدگاه‌های خویش در زمینه‌ اقتصاد رهاشده از نفت و مبتنی بر دانش نیز بپردازند.

دکتر حمیدرضا طیبی ـ رییس جهاد دانشگاهی ـ در گفتگو با ایسنا، با اشاره به این‌که با تلاش همه دولت‌ها تا به امروز، زیرساخت‌های کشور از قبیل آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، انرژی‌، ارتباطات، حمل و نقل و بهداشت و درمان از توسعه نسبتا مناسبی برخوردار شده است، اعلام کرد: «جمعیت مناسب کشور، بازار بزرگ ایران، قدرت خرید مردم و دولت شرایط بسیار ایده‌آلی را برای توسعه علمی و فناورانه کشور،‌ ارتقای توانمندی داخلی و حرکت در جهت ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان فراهم کرده است».

طیبی عوامل موثر برای تحقق این آرزوی بزرگ انقلاب اسلامی را اراده نظام، خصوصا دستگاه‌ اجرایی کشور و داشتن نقشه راه دانست.

وی نقشه جامع علمی و اراده برای اجرای آن را نقشه راه توسعه و پیشرفت کشور دانست و گفت: «ابلاغ سند چشم‌انداز در سال 82 و نهایی نشدن نقشه جامع علمی کشور تا به امروز در سال 88 و نداشتن نگاه برنامه‌ای برای ارتقاء و استفاده از تمام ظرفیت توانمندی داخلی در توسعه‌ کشور و تامین بخش زیادی از نیازهای جامعه و صنعت به روش‌های مختلف از خارج کشور را حاکی از عدم باور و اراده جدی به توسعه علمی و فناورانه داخلی و حرکت در جهت کاهش اقتصاد ما از وابستگی به نفت دانست و گفت: «اکنون که در آستانه انتخابات دهم ریاست جمهوری هستیم، نامزدهای ریاست جمهوری باید دیدگاه‌های خود را در مورد توسعه علمی و فناورانه کشور و رهایی از اقتصاد وابسته به نفت به اقتصاد دانش‌بنیان بیان کنند».

طیبی با بیان اینکه کارهای بسیار بزرگی تا به‌ حال در کشور انجام شده که همگی حاکی از توان جامعه علمی و صنعت ما برای گرفتن مسوولیت‌ها و ماموریت‌های بسیار بزرگتر در توسعه کشور و حرکت سریع در جهت داشتن اقتصاد دانش‌بنیان است، اضافه کرد: «اجرای نقشه جامع علمی کشور و تکمیل و راه‌اندازی نظام ملی نوآوری کشور می‌تواند هماهنگ‌کننده تلاش‌های گاه غیر هم‌جهت در توسعه کشور و بهینه‌سازی هزینه‌ها و منابع در راه توسعه و پیشرفت کشور باشد. »

رییس جهاد دانشگاهی اجرای ده‌ها پروژه کاملا مشابه در صنایع مختلف و انجام خریدهای تجهیزاتی مشابه از شرکت‌های خارجی و بسیاری از موارد از یک شرکت را بدون اینکه به فکر گرفتن دانش فنی از آنها برای ارتقای توانمندی‌ داخلی باشیم، از نقاط ضعف بسیار جدی ما در دولت‌های گذشته دانست و گفت: «بازار یک کشور به مثابه ناموس آن کشور است و این بازار را فقط در مقابل گرفتن امتیازهای مهم علمی و فناورانه و یا سیاسی و اقتصادی استراتژیک باید در اختیار دیگران به ‌صورت محدود گذاشت».

وی اضافه کرد: «بازار بزرگ ایران امکان رشد و نمو اولیه و آمادگی برای ورود به بازارهای بین‌المللی را جهت صنایع داخلی مهیا کرده و واگذاری بی‌برنامه‌ بازار داخلی به کشورهای خارجی فرصت طلایی رشد و توسعه و آمادگی صنایع داخلی را جهت ورود به بازارهای بین‌المللی از بین می‌برد».

طیبی پیشرفت و عدالت مطرح شده توسط مقام معظم رهبری در دهه چهارم انقلاب را مستلزم انتخاب مدیران خودباور، شجاع و کارآشنا و معتقد به توانمندی‌ داخلی توسط دولت‌های محترم در دهه چهارم دانست و گفت: «خوشبختانه ما دارای مدیرانی هستیم که دارای این خصوصیات ویژه با انجام پروژه‌های بزرگ علمی و فناورانه و نوآورانه با دانش ایرانی هستند».

وی اضافه کرد: «ما باید یک سیستم و برنامه‌ برای انتخاب مدیران اجرایی کشور داشته و مدیرانی که براساس این برنامه و سیستم انتخاب می‌شوند، حداقل تغییرات را در مسوولیت خود داشته باشند».

طیبی درباره تاثیر تغییرات دولت‌ها و مدیران اجرایی کشور در عوض شدن برنامه‌ریزی‌ها و حتی برای اجرای نقشه جامع علمی کشور، گفت: «باید چاره‌ای اندیشید تا نظام برنامه‌ریزی عالی کشور تا سطح تهیه برنامه‌ها‌ی توسعه و نظارت‌ عالی بر اجرای آن در محلی قرار گیرد که متاثر از تغییرات دولت‌ها، مجلس‌ها و مدیران اجرایی نباشد».

طیبی با بیان اینکه تهیه برنامه پنجم توسعه، می‌باید با توجه کامل به نقشه‌ جامع علمی کشور، به عنوان سند بالادستی آن باشد، اعلام کرد: «خوشبختانه دبیرخانه شورا با جدیت تمام، تهیه نسخه‌ نهایی نقشه‌ جامع علمی کشور و استفاده از آن ‌را در تهیه‌ برنامه‌ی پنجم، در همکاری با دولت و مجلس در دستور کار خود قرار داده است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین