آفتاب: فرهنگستان هنر در پاسخ به یک ادعا در سایت خبری حامیان دولت بیانیهای صادر کرد.
به گزارش گروه هنر آفتاب، متن این بیانیه بدین شرح است:
«شخصی به نام آقای حسن عباسی در سایت خبری رجا نیوز به طرفداری از یكی از نامزدهای انتخاباتی مطالبی را گفته كه جملهای از آن در نقد عملكرد فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران است. در سایت رجانیوز با نقل قول از ایشان آمده است: "وی وظیفه فرهنگستان هنر را تولید فلسفه هنر برشمرد و گفت: كسی كه بیست سال رییس این فرهنگستان بوده چند صفحه فلسفه هنر ارائه كرده است"؟ در رابطه بااین مطلب، چند نكته یادآوری میشود:
1. نخست اینكه، با چه استدلالی وظیفه فرهنگستان، تولید فلسفه هنر دانسته شده است. فرهنگستانهای جمهوری اسلامی ایران، دارای شرح وظایفی هستند كه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
در اساسنامه مصوب این شورای محترم هدف از تأسیس فرهنگستان هنر، «پاسداری از میراث و هنر اسلامی و ملی و پیشنهاد سیاستها و راهبردها، دستیابی به آخرین یافتهها و نوآوریها، و نیز ارتقای فرهنگ اسلامی برای مقابله با تهدیدات فرهنگ مهاجم» ذكر شده است و در وظایف آن نیز ذكری از تولید فلسفه هنر نشده است.
2. دوم اینكه، سخنران محترم از ابتداییترین اطلاعات در خصوص فرهنگستانها و بهویژه فرهنگستان هنر بیخبر است. زیرا عمر تأسیس این فرهنگستان بسیار كمتر از بیست سال و در واقع كمی بیش از یک دهه است كه در همین سالهای فعالیت خود همواره به عنوان یكی از فرهنگستانهای فعال نظام جمهوری اسلامی ایران مورد توجه و تقدیر حتی برخی از معاونتهای مربوطه در نهاد ریاست جمهوری نیز قرار گرفته است.
3. علیرغم توضیحات پیشگفته، اتفاقاً آقای عباسی به یكی از نقاط قوت فرهنگستان هنر اشاره داشتهاند. به احتمال زیاد ایشان اطلاع چندانی از وضعیت فلسفه هنر ندارند و فعالیتهای انجام شده در این زمینه را پیش و پس از تأسیس این فرهنگستان مطالعه نكردهاند. تا پیش از آغاز فعالیتهای فرهنگستان، هیچ كتاب تألیفی در زمینه مذكور در ایران نوشته نشده بود، اما به همت كارشناسان و صاحبنظران حوزه هنر دهها كتاب و درس گفتار، در موضوع فلسفه هنر در فرهنگستان تألیف و منتشر شده است كه فهرست تألیفات مذكور نیز قابل ارائه است. گفتنی است برخی ازاین آثار، جوایز كتاب سال و فصل را نیز در سالهای مختلف از آنِ خود كردهاند.
4. دیگر اینكه مهندس موسوی هیچگاه ادعای فیلسوف بودن نكرده است؛ بلكه وی معمار و هنرمندی است كه فعالیتهای زیادی نیز دراین خصوص به انجام رسانیده است. بنای مزار شهدای هفت تیر، دانشگاه شاهد، ساختمان مركزی فرهنگستان و رواق هنر تعداد اندكی از آنهاست، كه مورد تقدیر كارشناسان و منتقدان بسیاری قرار گرفته است.
در واقع فرهنگستان هنر دارای اعضایی با خاستگاههای گوناگون هنری است، برخی كارگردان یا بازیگرند، برخی دیگر موسیقیدان یا نقاش و مجسمهساز، و قرار نیست همه در خصوص فلسفه هنر بنویسند. نظام فرهنگستانی شاید بر خلاف برخی جاهای دیگرایجاب میكند هر كس در حوزه خود متخصص باشد و فعالیت كند.
در خاتمه، اداره كل روابط عمومی فرهنگستان هنر با وجود اذعان به عملكرد و سابقه درخشان مهندس میرحسین موسوی در مدیریتاین فرهنگستان، اعلام میدارد این نهاد دولتی همواره كوشیده است مطابق قانون از ورود به مباحث انتخاباتی دوری گزیدند، اما این كمال بیانصافی است كه افرادی بهخاطر آنكه ریاست فرهنگستان هنر یكی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری است، بدون داشتن آگاهیهای اولیه و تنها برای طرفداری از یکنامزد انتخاباتی دیگر، به تخریب این فرهنگستان و تمام تلاشهای صادقانه و پرثمر آن بپردازند».