نشست رسانهای دلائل و پیامدهای حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران با حضور جمعی از خبرنگاران در موسسه اندیشه سازان نور برگزار شد.
در این نشست «سعدالله زارعی» تحلیلگر ارشد تحولات غرب آسیا حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه را اتفاقی غافلگیرانه ندانست و اظهار داشت: از زمانی که رژیم اسرائیل سیدرضی موسوی را در دمشق (دی ۱۴۰۲) به شهادت رساند، نشان داد برنامهای برای توسل به چنین جنایتی را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: اسرائیلیها برای اینکه از مخمصه خارج شوند، عملیات ترور را در سوریه و لبنان دنبال کردند البته در لبنان موانعی وجود داشت لذا عملیات ترور به چند نفر محدود شد، ولی عملیاتهای ترور در سوریه دامنه گسترده تری داشت به دلیل اینکه اسرائیلیها در سوریه دست بازتری داشتند. برهمین اساس کوشیدند خط ترور را توسعه دهند.
این تحلیلگر ارشد تحولات غرب آسیا با بیان اینکه رژیم صهیونیستی طی یک هفته اخیر دو اقدام مهم در سوریه را انجام داد، اظهار داشت: اولین اقدام حمله نظامی سنگین به حلب بود در این حمله به مجموعههای مرتبط با حزب الله لبنان هدف قرار گرفت و ۷ تن از نیروهای حزب الله به شهادت رسیدند.
وی افزود: به فاصله کوتاهی از حمله به حلب، رژیم صهیونیستی کنسولگری ایران در دمشق را هدف قرار داد که در اثر آن ۱۳ نفر که ۷ تن آنان ایرانی بودند به شهادت رسیدند.
زراعی با طرح این پرسش «چرا این حملات در این زمان بخصوص صورت گرفته است؟» گفت: به منظور یافتن پاسخ این سئوال باید ببینیم طی دو هفته اخیر چه اتفاقی رخ داده که رژیم صهیونیستی را به این نتیجه رسانده است که با پذیرش ریسک بالا دست به جنایت علیه حزب الله و ایران بزند.
بیشتر بخوانید
محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در نشست شورای امنیت
وی با بیان اینکه چند اتفاق مهم در این زمینه قابل بررسی گفت: به رغم اینکه اسرائیلیها اعلام کرده بودند کار شمال را تمام کردهاند، اما در دو هفته اخیر به شدت در شمال درگیر شدند و جنبش مقاومت به طور خاص حماس ظرف یک هفته ۷۰ عملیات علیه رژیم صهیونیستی در شمال انجام داد. بدیهی است تعداد قابل توجهی از صهیونیستها هم کشته شدند علاوه بر این، با گذشت ۶ ماه از جنگ، حملات مقاومت متوجه عسقلان و اشدود شد.
این تحلیلگر ارشد تحولات غرب آسیا با اشاره به تداوم حملات مقاومت از داخل نوار غزه علیه مواضع رژیم صهیونیستی گفت: این حملات ترسی میان حامیان رژیم اسرائیل ایجاد کرد و نشان داد ارتش صهیونستی عملا کنترلی بر روی نوار غزه نه در شمال و نه در جنوب ندارد و تصرف یک نقطه به معنای سیطره بر تمام نقاط نیست.
زارعی در پایان تصریح کرد: مقاومت تسلط خود را بر غزه حفظ کردهاست هرچند رژیم صهیونیستی مناطقی درشمال، جنوب و مرکز این باریکه را به تصرف خود در آورده است، اما مقاومت نشان داد بازدارندگی رژیم اسرائیل در مقابل مقاومت فلسطینی وضعیت شکنندهای دارد.