آفتابنیوز : آفتاب: عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در برآوردی از مجموعه مواضع اعلام شده از سوی محمود احمدینژاد در مناظرههای تلویزیونی و گفتوگوهای خبریاش، اظهار داشت: «اصولگرایان نسبت به مواضع تخریبی ایشان آزرده و مایوس شدهاند».
حمیدرضا کاتوزیان در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به حضورش در برخی جلسات گروههای اصولگرا طی یکی دو روزه گذشته، گفت: «مجموعه کسانی که بنده به عنوان اصولگرا میشناسم از مواضع آقای احمدینژاد آزرده شدهاند. چرا که تخریبهای صورت گرفته از ناحیه ایشان حساسیت بالایی را آفریده است که به تدریج تا پایان این هفته شاهد آثار سوء آن خواهیم بود».
وی در پاسخ به اینکه آیا آزردگی و یاس گروههای اصولگرا از احمدینژاد منجر به شیفت آرا و حمایتهای آنها از احمدینژاد به کاندیدای دیگری خواهد شد یا نه؟، تصریح کرد: «قطعاً چنین خواهد شد اما اینکه شیفت آرای اصولگرایان به سمت چه کاندیدایی باشد، نیازمند تحلیلهای بیشتر در روزهای منتهی به انتخابات است، که پیشبینی میشود بخش بزرگی از آن به سمت میرحسین موسوی برود و بخشی هم متوجه محسن رضایی شود».
نماینده تهران با اعتقاد بر اینکه تخریبهای صورت گرفته از سوی احمدینژاد تاثیر منفی در ذهنیت عمومی جامعه و حامیان وی داشته است، ادامه داد: «تاثیر منفی این سخنان را در دراز مدت بر شخصیت احمدینژاد خواهیم دید».
حرمتشکنی در شان رئیسجمهور نبود کاتوزیان در واکنش به اعلام اسامی برخی مسوولان نظام از سوی احمدینژاد در مناظرههای تلویزیونیاش و اصرار وی بر افشای اسامی افراد مسالهدار، تصریح کرد: «اولاً کسانی که ایشان از آنها نام بردند هیچ پروندهای در محاکم قضایی نداشتند. ثانیاً اگر فردی حتی از سوی قوه قضائیه محکوم شده باشد، باز هم شان مسوولین نظام اجل از آن است که از آنها نام ببرند و آنها را محکوم کنند».
وی با اظهار تاسف از اینکه احمدینژاد در حال ترویج این حرمتشکنیها به عنوان یک اخلاق عمومی در جامعه است، متذکر شد: «چنین اتهامافکنیهایی در شان یک حکومت اسلامی نیست».
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به اینکه احمدینژاد چهار سال به عنوان شخص دوم مملکت در راس امور بوده است، ادامه داد: «اگر واقعاً کسانی که رئیسجمهور از آنها نام برد، مفسد بودهاند،چرا تاکنون آنها را به قوه قضائیه معرفی نکرده و اقدامی علیه آنها صورت نگرفته است».
وی با تاکید بر اینکه این حرمتشکنیها در شان رئیسجمهور نبوده است، از تاثیر منفی آن بر افکار عمومی جامعه یاد کرد و افزود: «به دور از اخلاق عمومی و اجتماعی بود که چنین مطالبی از سوی رئیسجمهور مطرح شود».
رئیسجمهور به شکل غیرمستقیم مقامات ارشد نظام را زیر سوال برد کاتوزیان با اشاره به نقش رهبری در اداره کشور، خاطر نشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران مستقیماً با حمایت و رهبری مقام معظم رهبری اداره میشود. چه در زمان حیات امام خمینی و چه در حال حاضر هجمههای این چنینی به مسوولین نظام به منزله آن است که به شکل غیرمستقیم مقامات ارشدتر نظام را زیر سوال بردهاند».
وی با اعتقاد بر اینکه سخنان اخیر احمدینژاد در مورد برخی مقامات نظام تنها در حد ذکر اسامی آنها نبوده است، خاطر نشان کرد: «حرکت ایشان بسیار ناشایست بود. اختلاف سلیقه با برخی افراد دلیل نمیشود که با برخوردی غیراصولی و غیراخلاقی، در غیاب افراد به آنها حمله کنیم و بیآنکه در محاکم قضایی پروندهای برای آنها وجود داشته باشد، آنها را محکوم میکنیم».
نماینده تهران سخنان اخیر احمدینژاد را یک بهرهبرداری انتخاباتی دانست و افزود: «یادمان باشد که به فرموده حضرت علی (ع) حکومت بیارزشتر از آب بینی یک حیوان است. ماندن در یک سمت اینقدر ارزش ندارد که خادمین به نظام را زیر سوال ببریم».
وی با اشاره به اینکه هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری منصوبان مستقیم رهبری هستند، پرسید آیا زیر سوال بردن این بزرگان، به منزله زیر سوال بردن مقامات ارشد نظام نیست؟
موسوی حضور در قدرت به هر قیمتی را درست نمیداند کاتوزیان از میرحسین موسوی به عنوان یک چهره اخلاقگرا، اهل تقوا و تواضع یاد کرد و افزود: «خوشحال شدم که ایشان در مناظره تلویزیونیشان در مسیری که آقای احمدینژاد در پیش گرفتهاند، حرکت نکرد و اخلاق اجتماعی به نحو دقیقی رعایت نمود».
به گفته وی، مردم با مشاهده این مناظره دریافتند که موسوی هیچ زد و بندی ندارد و حاضر نیست که به هر قیمتی رئیسجمهور شود. او همچنان که گفته بود برای ادای وظیفه ومسولیت به میدان آمده است و احساس مسوولیت او سبب نمیشود که اخلاق را زیر پا بگذارد و حرکاتی از خود نشان دهد که حتی در شان یک نامزد ریاست جمهوری نیست. چه برسد به یک رئیسجمهور.
وی افزود: «سخنان سنجیده و اقدامات شایسته میرحسین موسوی در ذهن تاریخی مردم باقی میماند و همچنان مردم از او به عنوان یک فرد ارزشمند یاد خواهد کرد».
مراجع دولتی اختلاف آماری دارند رئیس کمیسیون انرژی مجلس در واکنش به آمارهای ارائه شده از سوی رئیسجمهور در برنامههای تلویزیونیاش، یادآور شد: «در مجلس همواره با مشکل اطلاعات و آمار ارائه شده از سوی دولت نهم مواجه هستیم. در حال حاضر تمامی مراجع ارائه آمار، دولتی هستند که حتی آمارهای خود آنها هم متناقض با یکدیگر ارائه میشود. کما اینکه آقای طهماسبی زمانی که وزیر صنایع بودند، آماری از نرخ رشد اقتصادی به ویژه در بخش صنعت ارائه میدادند که با آمار بانک مرکزی متفاوت بود. تفاوت آمارهای آنها به قائلهای تبدیل شد که رئیسجمهور برای ختم آن یک نرخ رشد متوسط را که نزدیک به عدد بزرگتر بود، اعلام کرد».
نرخ تورم 25 درصد است نه 15 درصد وی با بیان اینکه بانک مرکزی به دلیل وابستگیاش به دولت، یک نهاد مستقل برای ارائه آمار به شمار نمیرود، از فقدان یک مرجع مستقل برای ارائه آمار اظهار تاسف کرد وگفت: «آمارهای ارائه شده از سوی دولت که خود در این مساله ذینفع است، نمیتواند مرجع بیطرفی محسوب شود».
کاتوزیان با اشاره به تفاوت آمارهای ارائه شده از سوی دولت، با آمارهای مرکز پژوهشها، ادامه داد: «مرسوم است که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، آمارهای محرمانهای در مورد نرخ تورم به نمایندگان ارائه میدهد. آخرین آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی به نمایندگان حاکی از تورم 25 درصدی است. اما نمیدانم که آقای احمدینژاد یک دفعه نرخ تورم 15 درصدی را از کجا آوردهاند»؟
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه نرخ تورم بر اساس سبد کالایی که محصولات مختلف در آن قرار میگیرد، ارزیابی میشود، خاطر نشان کرد: «اگر تعداد کالاها و نرخ محصولات در این سبد را تغییر دهند، نرخ تورم هم تغییر میکند. مثلاً اگر فولاد را که قیمت آن پایین آمده است در سبد کالا قرار دهند، نرخ تورم پایین میآید. اما مساله اینجاست که فولاد جزء کالاهای اساسی و مورد استفاده روزانه مردم نیست که در چنین سبدی قرار بگیرد».
وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم تورم 40 تا 50 درصدی را احساس میکنند، ادامه داد: «با مقایسه نرخ کالاهای اساسی و مصرفی مردم مثل گوشت و برنج در سه ماهه اول امسال و سه ماهه اول سال گذشته، شاهد رشد سه برابری قیمتها هستیم».
نرخ بیکاری پایین نیامده است نماینده تهران در واکنش به ارائه آمارهایی از سوی رئیسجمهور مبنی بر کاهش نرخ بیکاری، اظهار داشت: «به نظر میرسد که تعاریف از بیکاری در این دولت تغییر کرده است. باید ببینیم که از نظر دولت، کسی که فارغالتحصیل رشته مکانیک است، اما از سر ناچاری سیگارفروشی میکند، بیکار محسوب میشود یا شاغل؟ اگرچه ممکن است از نظر آمارگیران دولتی این افراد شاغل محسوب شوند، اما بر اساس استانداردهای بینالمللی کسانی که در مشاغل غیرمرتبط با تحصیل خود مشغول هستند و امنیت شغلی ندارند، بیکار محسوب میشوند».
وی با اشاره به اربابرجوعهایش در مجلس از سال 83 تاکنون، تصریح کرد: «کسانی که برای مشکل بیکاریشان به من مراجعه میکنند، در طول این سالها چهار برار شدهاند. این یک آمار عمومی و شخصی است که نشان میدهد، نرخ بیکاری پایین نیامده و به امر اشتغال ضربه خورده است.»
کاتوزیان در ادامه به رشد زاد و ولد در سالهای اول انقلاب اشاره کرد که آثار اقتصادی خود را 20 سال بعد بروز داده است. به گفته وی متولدین آن سالها در اواخر دوره ریاست جمهوری خاتمی و اوایل دولت احمدینژاد به سن ورود به بازار کار رسیدند و با تقاضای بزرگ آنها برای اشتغال مواجه شدیم. از این رو افزایش نرخ بیکاری با توجه به رشد جمعیتی در زمانهای مذکور مشکل طبیعی و واقعی است.
وی با تاکید بر اینکه مشکل بیکاری، از دلایل علمی برخوردار است، ادامه داد: «باید به این مسائله با واقعنگری بنگریم. پنهان کردن واقعیات مشکلی را حل نمیکند».
مفقود شدن یک میلیارد دلار از بیتالمال رئیس کمیسیون انرژی مجلس همچنین در واکنش به تکذیب پیاپی گزارش دیوان محسابات از تفریغ بودجه سال 85، ادامه داد: «همچنان دیوان محاسبات بر مفقود شدن یک میلیارد دلار در بودجه آن سال پابرجاست و پاسخهای دولت این دیوان را قانع نکرده و تکلیف این مبلغ هنگفت هنوز مشخص نیست».
وی وعده داد تا پس از پایان تعطیلات مجلس، این مساله را به عنوان موضوع مهمی که به بیتالمال مربوط است از سوی نمایندگان مورد پیگیری جدی قرار گیرد.