کد خبر: ۹۰۳۴۹
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۵:۴۳

هشدار یک استاد علوم سیاسی نسبت به گسترش پوپولیزم با سخنان احمدی‌نژاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک پژوهشگر برجسته علوم سیاسی با اشاره به مفهوم مناظره گفت: «مناظره به معنی نوعی نظارت بر یکدیگر است؛‌ گفتگویی که مستمعان از درون آن سخنی که به حقیقت نزدیک‌تر است را در می‌یابند».

حجت‌الاسلام والمسلمین، دکتر داوود فیرحی در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره مناظره احمدی‌نژاد و موسوی گفت: «این مناظره بیشتر به یک منازعه که شروع کننده آن متاسفانه رئیس‌جمهور بود شباهت داشت».

وی افزود: «در یک طرف این مناظره ما با شخصیتی شناخته شده که البته تجربه مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری را ندارد روبه‌رو هستیم ولی در طرف دیگر کاندیدایی را می‌بینیم که هنوز رئیس‌جمهور و در واقع خود مسئول عالی برگزاری انتخابات است. چنین شخصی پرخاش می‌کند و کلماتی را به زبان می‌آورد که علاوه بر داشتن بار حقوقی، حیثیت نظام را لکه‌دار می‌کند».

این استاد علوم سیاسی ادامه داد: «نسبت دادن عذرخواهی مسئولان کشوری از دولت یعنی ارتباط دادن یک مسئله داخلی مثل انتخابات با مواضع دولت‌های دیگر که ذاتاً برخوردی اشتباه است. در این شرایط، نامه تکذیب سخنان احمدی‌نژاد در مورد نامه عذر‌خواهی از سوی تونی بلر در رسانه‌های خارجی مطرح می‌شود که تاسف بار است. وقتی که یک نامه عادی سفارت انگلیسی به وزارت خارجه در برخی رسانه‌ها منتشر و بین ترجمه فارسی و متن انگلیسی آن تفاوت ایجاد می‌شود و این همه به دلیل طرح موضوع از سوی کاندیدایی است که خود مجری انتخابات است، حیثیت بین‌المللی کشور و نظام زیر سوال می‌رود».

فیرحی همچنین تاکید کرد: ‌«نسبت‌های که آقای احمدی‌نژاد به اشخاص در داخل که اتفاقا از چهره‌ها و دلسوزان نظام و کشور هستند می‌دادند به لحاظ حقوقی قابل پیگیری است و این اشتباه بزرگی است که اجازه پیگیری آن در همین زمان داده نشود».

وی افزود: «از نظر آینده سیاسی کشور این خطای بزرگی است که بررسی این اتهام‌زنی را به بعد از انتخابات واگذار کنند چرا که تبدیل به رویه‌ای برای اشخاص و کاندیدای ریاست‌جمهوری در آینده می‌شود که در جهت جلب و تغییر آرا به نفع خود هرچه خواستند بگویند».

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «این درست نیست که افرادی برای کسب رای بیشتر به اتهام‌پراکنی نسبت به افراد دیگر بپردازند و از نظر حقوقی این اقدام آنها در همان زمان مورد بررسی قرار نگیرد چرا که ممکن است اتهام‌زنی آنها به اشخاص حتی در نتیجه انتخابات نیز تاثیرگذار باشد».

این استاد علوم سیاسی تصریح کرد: «محتوای سخنان آقای احمدی‌نژاد ایراد داشت و این باعث تاسف است که حیثیت نظام و کشوری که اعتبار امام خمینی را نیز به همراه دارد از سوی یک کاندیدا که دولت او مجری انتخابات نیز محسوب می‌شود وجه‌المصالحه کسب چند رای بیشتر قرار می‌گیرد».

سیرحی افزود: «متاسفانه باید گفت در صورتی که نسبت به چنین روش و ادبیاتی بی‌تفاوت باشیم پوپولیزم در نظام انتخابات برای همیشه لانه خواهد کرد».

این تحلیلگر خاطرنشان کرد: «آقای احمدی‌نژاد به جای انجام مناظره منازعه‌ای را آغاز کرد که اگر درایت، تجربه، آگاهی و پختگی میرحسین موسوی نبود دامن‌گیر بسیاری از افراد دیگر می‌شد».

سیرحی گفت: «جامعه باید قدر این صبوری و آگاهی مهندس موسوی که شخص رئیس‌جمهوری و کاندیدای مقابل خود را از نظام و کشور جدا می‌کند و حیثیت نظام را زیر سوال نمی‌برد بداند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین