آفتابنیوز : آفتاب: رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم با تاکید بر اینکه نوع مناظرات اخیر بیشتر سلبی بود، تصریح کرد: «این مناظرهها به تسویه حسابهای شخصی با ضربه به منافع ملی منجر شد. استفاده از واژههایی چون فساد و سالم بودن در غالب ادبیات و اعداد غیر واقعی، یک نوع سوءاستفاده از احساسات پاک مردمی است».
محمد خوشچهره، در تحلیل خود از فضای مناظرههای اخیر کاندیداهای ریاستجمهوری با بیان اینکه این مناظرهها میتواند نقطه عطفی در روند تکوین نظام جمهوری اسلامی باشد، اظهار داشت: «در این روند ما شاهد یک نوع پوستاندازی نظام هستیم که تحلیل محتوای آن شاید در فرصتی دیگر امکانپذیر باشد».
وی با بیان اینکه مناظرههای اخیر از نظر شکل و محتوا جای بحث و تحلیلی عالمانه دارد، گفت: «از نظر شکلی این مناظرهها برای اولینبار به این صورت که کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری در مقابل هم قرار میگیرند،جای بحث دارد . اگرچه تلاش شده است از وضعیت کشورهای دیگر در این مورد الگوبرداری شود، ولی چون الزامات آن رعایت نشد، طبعا تبعاتی خاص را در پی خواهد داشت».
وی خاطرنشان کرد: «در چنین فضایی هر کاندیدایی سعی میکرد با نفی دیگران خود را اثبات کند و این از نظر نگاه غالب خوب نبود و فضا را احساسیکرد، بیش از آنکه آن را عقلانی کند».
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه در مناظرهها باید کاندیداها برنامهها و اولویتهای خود را مطرح کنند، ادامه داد: «وقتی چنین اتفاقی نمیافتد، فضا به سمت فضایی احساسی پیش میرود، ضریب عقلانیت آن پایین میآید و اگر قرار است به این مناظرهها نمره داده شود، بخش اصلی این اشکالات به صداوسیما بازمیگردد که آثار آن را در سطح جامعه شاهد هستیم».
وی ادامه داد: «البته این مسئله راهحل نیز داشت که بنده نیز پیشنهاداتی را مطرح کردم و گفتم علیرغم ایراداتی که به انتخابات آمریکا داریم، ولی در انتخابات این کشور پرچالشترین برخوردهای اوباما و مککین زمانی بود که با کارشناسان رودررو قرار میگرفتند و ما نیز بایدچنین الگویی را هم با حضور کاندیداها و کارشناسان ایجاد کنیم».
خوشچهره با تاکید بر اینکه فضای پیش آمده در مناظرهها میتوانست با مدیریت رسانهها خصوصا رسانه ملی بهتر رقم بخورد، خاطرنشانکرد: «به نظرم در فضای به وجود آمده در مناظرهها، اولین بازنده در پیشگاه ملت صداوسیما است».
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نوع مناظرات بیشتر سلبی و نفیای بود، تصریح کرد: «این مناظرهها به تسویه حسابهای شخصی با ضربه به منافع ملی منجر شد. طرح مباحثی چون فساد و سالم بودن از نکات حساس است که استفاده از این واژهها در غالب ادبیات و اعداد غیرواقعی، یک نوع سوءاستفاده از احساسات پاک مردمی است».
خوشچهره تاکید کرد: «اگر میگوییم غارتگر بیتالمال صفت بدی است، هدر دهنده بیتالمال از آن مهمتر است. وقتی در تصمیمات اقتصادی عقلانیت حاکم نباشد و منابع زیادی به هدر رود، به مراتب بدتر از فساد اقتصادی است. اگرچه فساد خودبهخود امری مذموم است، ولی وقتی به جای آنکه میزان عقلانیت در تصمیمگیریها را ثابت کنیم، شرایط را به هم بزنیم و به مطالب فرعی بپردازیم، آثار و پیامدهایی دارد که خود را به صورت فساد اقتصادی و متعاقبا اختلالات سیاسی و اجتماعی نشان خواهد داد».
وی تصریح کرد: «در آینده نزدیک شاهد جو تنش در دو جریان برنده و بازنده، فارغ از اینکه چه کسی پیروز باشد، خواهیم بود که قطعا مسالهساز خواهد شد. در این راستا تدابیر اجتماعی، انتظامی، امنیتی و عقلانی و در راس آنها عقلای سیاسی میتواند نقشی تعیینکننده در تنویر افکارعمومی، کاهش، تخفیف و از بین بردن چنین فضایی که بسترهایش به شدت آماده است، داشته باشند».
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم با تاکید بر اینکه معتقدم در فضای اخیر، آگاهانه یا ناآگاهانه تلاشهائی در جهت ضربهزدن به ستونها و پایههای نظام صورت گرفت، خاطرنشان کرد: «برای مثال زمانی که با مجلس خبرگان که عصاره فضائل اخلاقی و مذهبی است و یا مجمع تشخیص مصلحت نظام که جایگاهی فراتر از مجلس و شورای نگهبان دارد با شیوههای ناپخته برخورد میشود به این نهادها در منظر بسیاری از جوانان و افرادی که نمیتوانند درست تحلیل کنند، ضربه میخورد و جایگاهش دچار اختلال میشود».
خوشچهره ادامه داد: «وقتی جایگاه امامت جمعه با توجه به فرآیندی که برای انتصابش مطرح است و عدالت برای انتخاب آن شرط اصلی است، اینگونه مورد حمله قرار میگیرد، طبیعی است که با این برخوردها آن جایگاه ضربه میخورد و بنابراین قطعا نمیتوان به سادگی ازجسارتهائی که به امام جمعه در قم شده است، گذشت».
وی در عینحال گفت: «بنده انحرافات، غفلتها و خطاهایی که بعضا رخ داده است را تایید نمیکنم، ولی پرداختن به آن را در جایگاه خود واجد ارزش میدانم ولی اگر قرار باشد خسارتهای بنیادی به نهادی وارد شود، آن را تایید نمیکنم،چراکه ممکن است قهرمانپروریهای کاذبی ایجاد شود و بعد بگوییم منجی پیدا شده که با ادبیات تهاجمی خود میخواهد همهچیز را به سمت صلاح، آبادانی و شکوفایی پیش ببرد و کشور گلستان خواهد شد. در حالی که اینگونه نیست و اصلیترین ویژگی برای تحول، اخلاق است و اگر آن را از میان برداریم، هدف وسیله را توجیه میکند».
وی تاکید کرد: «آنچه که مهم است و در آموزههای دینی ما بر آن تاکید شده است رعایت اخلاق است. اقدامهای غیراخلاقی و غیرصادقانه برخلاف آموزههای دینی است».
خوشچهره تصریح کرد: «نتیجه اکثر مناظرات در حقیقت شکست آن کسی است که بداخلاقی و بیتقوایی و بیادبی کرده است و متاسفانه شاهد چنین بداخلاقیهایی از سوی برخی کاندیداها هستیم».
این چهره منتقد اصولگرا تاکید کرد: «صداقت میتواند همانطور که از ویژگیهای امام(ره) در برخورد با مردم بود، راهگشای بسیاری از مشکلات باشد».