کد خبر: ۹۱۰۶۶
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۸۸ - ۰۹:۴۳

افروغ: شرایط فعلی مغشوش، آشفته و مبهم است

عده‌ای می‌خواهند برنده بی‌رقیب باشند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیر گروه علم و دین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: «از آن‌جا که یکی از تجلیات عدالت، بحث فرصت‌های برابر در رقابت‌های سیاسی است بایستی در مسیر بهره‌برداری تمام گروه‌ها و اقشاری که ملتزم به قانون اساسی و انقلاب اسلامی هستند، گام‌های شایسته‌ای برداشته شود».

به‌گزارش گروه سیاسی آفتاب، دکتر عماد افروغ در گفت‌وگو با ایسنا افزود: «به هر ترتیب قانون اساسی برای کسانی که می‌خواهند در چارچوب اهداف و ارزش‌های انقلاب اسلامی و این قانون فعالیت کنند، فرصت‌هایی را تعریف کرده و یک‌سری قابلیت‌هایی را در قانون اساسی عطف به این ضرورت مشاهده می‌کنیم».

وی با بیان این که طبق مباحث جامعه‌شناسی سیاسی و واقعیت قدرت، عده‌ای مایل به داشتن رقیب نیستند و خواهان این هستند که برنده‌ بی‌رقیب قدرت رسمی باشند، اظهار کرد: «باید دانست چنین رویکردی قابل قبول نیست؛ چرا که لازم است افراد برنده رقابتها باشند تا یک رقابت فعال و قابل قبول درعرصه‌ فعالیت‌های سیاسی وجود داشته باشد و افراد برنده رقابت‌ها، و نه برنده‌ عرصه‌ای که در آن هیچ رقیبی وجود ندارد، باشند».

افروغ با بیان این که در جامعه ما باید تکثر درون‌گفتمانی وجود داشته باشد، اظهارکرد: «وحدت بدون تکثر، ترجمانی از نفاق است و نتیجه و بازتاب مخربی را به دنبال خواهد داشت».

وی در مذموم دانستن انحصارگرایی و انحصارطلبی ادامه داد: «انحصارطلبی از سوی هرگروهی مذموم است و ما متاسفانه چنین انحصارطلبی را درهر دو اردوگاه سیاسی کشور در طول تاریخ انقلاب اسلامی شاهد بوده‌ایم و می‌بینیم گروه‌های سیاسی شناخته‌شده می‌خواهند انحصارطلبانه منافع خود را پیش ببرند و این امربه یک الگوی رفتاری جاافتاده مبدل شده است و برخی می‌خواهند برنده بلامنازع و بی‌رقیب عرصه‌ قدرت باشند، درحالی که این عده باید بدانند این روند مغایر با ضرورت کنونی جامعه، وحدت و رقابت‌های ضروری، طبیعی و مطلوب جامعه است».

این استاد دانشگاه فراهم کردن فرصت، برای طرح دیدگاههای مختلف را یک ضرورت قلمداد و خاطرنشان کرد: «در جامعه ضرورتی به نام "فرآیند تفکیک" وجود دارد که باید آن را پاس داشت و حتی تقویت و نهادینه کرد».

افروغ تضارب آرا، افکار، سلیقه‌ها و وجود احزاب و جناح‌های مختلف را یکی از سازوکارهای دست‌یابی به "حقیقت " بر شمرد و تصریح کرد: «حزب، ترجمانی ازعقلانیت سیاسی است و ما به شدت به چنین عقلانیتی نیاز داریم تا بتوانیم از مواضع احساسی و هیجانی فاصله بگیریم و بنابراین من به همه گروهها توصیه می‌کنم فعالیت‌های شناخته‌شده و قانونمند داشته باشند».

وی اظهار کرد: «شرایطی که در حال حاضر در آن قرار داریم، متاسفانه مغشوش، آشفته و مبهم است که واکنش‌های قانونی و غیرقانونی را درهم دارد و خود به آشفتگی‌ها افزوده است؛ بنابراین برای این که این واکنش‌ها صرفا مدنی و قانونی شود حتما باید اجازه فعالیت به افراد و گروه‌های مختلف داد تا از این آشفتگی خارج شویم».
وی با بیان این که در این صورت عده‌ای در این آشفته‌بازار نمی‌توانند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و بهره‌برداری کنند تاکید کرد: «برای این که این آب گل آلود را از بین ببریم و آن را به آب روان و شفاف تبدیل کنیم باید به ظرفیت قانون اساسی توجه کنیم و گروه‌های مختلف را مجاز بدانیم تا فعالیت‌های قانونی خود را سامان دهند».

افروغ خارج‌شدن از آشفتگی‌های اخیر، تبدیل سلب اعتماد به اعتماد و قانونمند شدن و به عقلانیت نزدیک شدن فعالیت‌های سیاسی را از نتایج اعمال چنین رویکردی برشمرد و افزود: «دراین حالت تکثرمطلوب رخ می‌دهد و کسی برنده بی‌رقیب عرصه فعالیت‌های سیاسی نخواهد بود».

نماینده سابق مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: «با توجه به ساختار اداری و اقتصادی کشور که طی آن دسترسی به قدرت دولتی خواه ناخواه دسترسی به سایر فرصت‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را فراهم می‌کند کسی که برنده بلامنازع فعالیت‌های سیاسی در انتخابات می‌شود، فقط به یک قدرت دولتی اکتفا نمی‌کند، بلکه به سرمایه‌ها و امتیازات اقتصادی و فرهنگی بی‌شماری دست پیدا می‌کند».

وی چنین رویکردی را ضد عدالت خواند و گفت: «از آنجا که یکی از تجلیات عدالت، وجود فرصت‌های برابر در رقابت‌های سیاسی و انتخاباتی است بایستی در مسیر بهره‌برداری تمام گروه‌ها و اقشاری که به قانون اساسی و انقلاب اسلامی ملتزم هستند، گام‌های شایسته‌ای برداشته شود».

این استاد دانشگاه در پایان گفت: «وقتی شنیده می‌شود آقای میرحسین موسوی می‌خواهند فعالیت سیاسی، قانونی و مدنی داشته باشد باید از آن استقبال کرد. در این صورت وی فلسفه سیاسی خود را مدون، ایدئولوژی و دیدگاه‌های خود را راجع به اقتصاد، سیاست، فرهنگ، انقلاب اسلامی و آسیب‌ها روشن می‌کند و به فعالیت دست می‌زند».



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Tanzania, United Republic of
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
0
0
افراد خوش سابقه باید مجوزفعالیت داشته باشند نه کسانی که میخواهند ازحزب به عنوان پوششی برای براندازی وبرقراری با بیگانگان سو ء استفاده کنند موسوی با دعوت به اشوب صلاحیت ادعای کارهای مدنی ندارد مگرپس ازمحاکمه دردادگاه انقلاب وجبران خسارتها وخونهای ریخته شده که مسبب اصلی ان قانون گریزی موسوی بوده است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین