آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه اعتماد در گزارشی نوشتهاست که کند شدن روند تولید در سینما زمزمههایی را مبنی بر عدم برگزاری جشنواره فجر به وجود آورده است.
بهگزارش گروه مطبوعات و رسانههای آفتاب، در گزارش این روزنامه آمدهاست: «چند روز پیش خبر غیر رقابتی برگزار شدن جشن سینمای ایران به اخباری غیررسمی که از مدتها پیش توسط اهالی سینما دهان به دهان میگشت رسمیت داد و خبر آنهایی که در محافل فرهنگی از برگزار نشدن جشن سینمای ایران سخن میگفتند با واژه های غیر رقابتی و بدون داوری جنبه رسمی به خود گرفت.
حالا و در فاصله 200 روز مانده به برگزاری جشنواره فجر باز هم اخبار غیررسمی سینمای ایران حکایتی دارد. شنیدهها حاکی از آن است که امسال جشنواره فجر برگزار نمیشود و شاید این رویداد فرهنگی که هر ساله شور و هیجانی در فضای سینمای ایران به وجود میآورد به رویدادی دو سالانه تبدیل شود.
در این روزها و با این فاصله زمانی تا روزهای باقیمانده جشنواره فجر کسی حاضر به صحبت در این باره نیست اما زمزمههایی مبنی بر اینکه احتمالاً امسال جشنواره فیلم فجر نداریم به گوش میرسد. از روزهای جشنواره فجر و انتشار خبرهایی مبنی بر عدم اکران درباره الی و بعد وساطت رئیس جمهور دیگر به اخبار غیررسمی اعتماد بیشتری کردهایم چراکه به فاصله چند روز شکل رسمی به خود میگیرند. مثل خبر استعفای «اکبر نبوی» که ابتدا با الفاظی نظیر گفته میشود و نوشته میشود مطرح شد و بعد با معرفی جانشیناش رسمیت یافت.
هرچند خبرهای غیررسمی بعد از استعفای نبوی از عدم برگزاری جشنواره کودک حکایت کرد و «جعفری جلوه» از استواری این جشنواره و برگزاری حتمی آن خبر داد اما هنوز هم بسیاری به برگزاری جشنواره کودک امسال خوشبین نیستند.
به هر صورت روند کند تولید سینمای ایران در روزهای اخیر باعث می شود به شنیدهها در مورد عدم برگزاری جشنواره فجر هم بیشتر از پیش اطمینان کنیم. خبرگزاری مهر در گزارشی روند تولید در سینمای ایران را کند میخواند و چنین گزارش میدهد؛ «در ماههای اخیر تولید فیلم های سینمایی متاثر از شرایط اجتماعی روندی آهسته پیدا کرده است. کمتر پروژهای در بخش خصوصی کلید خورده و حتی تولید فیلمهایی که در مراحل فنی هستند، به کندی پیش میرود. این وضعیت نگرانیهایی را برای برگزاری جشنواره بیست و هشتم به وجود میآورد و وضعیت این دوره را در هالهای از ابهام قرار می دهد».
در ادامه این گزارش آمده است؛ «بنیاد سینمایی فارابی بهتازگی فهرستی از تولیدات سینمای ایران در مراحل مختلف منتشر کرده که در این فهرست 47 فیلم مراحل مختلف تولید را پشت سر میگذارند و به زودی آماده نمایش میشوند. این آمار در نگاه اول امیدوارکننده است، اما باید در نظر گرفت تمام این آثار در جشنواره بیست و هشتم روی پرده نمیروند. بخشی از این آثار قابلیت نمایش در جشنواره را ندارند و بخشی به خواست و سلیقه تهیه کننده و کارگردان پیش از جشنواره و در زمان مناسب اکران عمومی میشوند، بخش دیگری در مسیر پر پیچ و خم فنی به نتیجه مطلوب نمیرسند و به جشنواره نمیرسند. معمولاً فیلمهایی که در نیمه دوم سال تولید میشوند کمتر فرصت حضور در جشنواره را پیدا میکنند».
این گزارش میافزاید: «پس میتوان پیشبینی کرد تولیداتی که در نیمه اول امسال کلید خوردهاند بخش قابل توجهی از سهم جشنواره را به خود اختصاص دهند. از میان این فیلم ها «فرزند صبح» بهروز افخمی، «پاداش» کمال تبریزی و «ملک سلیمان» شهریار بحرانی سال گذشته تولید شدهاند و قرار بود در جشنواره بیست و هفتم شرکت کنند، اما برای نمایش آماده نشدند. فیلمهای سینمایی «گل بارون» شاهین باباپور، «زندگی شیرین» قدرت الله صلح میرزایی، «در شب عروسی» رضا قهرمانی، «شیر و عسل» آرش معیریان، «لج و لجبازی» سید مهدی برقعی، «وقتی که دزد بودم» شهرام شاه حسینی، «غریبه یی در شهر» جهانگیر جهانگیری و «خانواده ارنست» محسن میر دامادی گزینههای مناسبی برای نمایش در جشنواره نیستند و برای مخاطب انبوه ساخته شده اند».
این خبرگزاری در بخشی از گزارش فیلمهای در حال تولید نوشته 39 فیلم بخت بیشتری برای حضور در جشنواره دارند و چنین آورده است؛ «این فیلمها در مراحلی هستند که حضورشان در جشنواره طبیعی به نظر میرسد. در این روزها فیلمسازانی هم ترجیح میدهند پس از تغییر مدیران فرهنگی و شروع فعالیت دولت جدید، فیلم تازه شان را کلید بزنند. ابراهیم حاتمیکیا، رخشان بنیاعتماد، رضا میرکریمی، تهمینه میلانی، احمدرضا درویش، مجید مجیدی و... فیلمسازانی هستند که میتوانند با حضورشان به جشنواره گرما و شور بیشتر بدهند، اما به نظر نمیرسد برنامهای برای جشنواره بیست و هشتم داشته باشند. شاید بهتر است بپذیریم که آسمان جشنواره بیست و هشتم کمتر ستاره دارد».
و اما پایان گزارشی که در خبرگزاری مهر منتشر شده است گوشه چشمی به زمزمههای سینماییها مبنی بر عدم برگزاری جشنواره فجر نیز انداخته است. گرچه مشخص نیست این موضوع به حقیقت بپیوندد یا نه. آیا امسال جشنواره فجر برگزار میشود؟ این پرسشی است که مسوولان و سینماگران باید به آن پاسخ دهند».