آفتابنیوز : آفتاب: مدیرعامل باشگاه استقلال در نشست مشترك مدیران باشگاههای لیگ برتر با مسئولان سازمان لیگ برتر فوتبال گفت: « فلان بازیكن را صدا میكنیم كه چرا موتور سوار میشوی. آیا موتورسواری خلاف است؟ اگر سیلندر موتور بالاست باید مراجع ذیصلاح ایراد بگیرند».
امیررضا واعظی آشتیانی مدیرعامل باشگاه استقلال در این جلسه ضمن تاکید بر این که از منشور اخلاقی فوتبال حمایت میکند عنوان کرد: « این كه دوستان میگویند منشور اخلاقی در همه جای دنیا انجام میگیرد، درست است اما این منشور برای تیمهای ملی است نه تیمهای باشگاهی. باشگاه باید به عنوان باشگاههایی فرهنگی – ورزشی نسبت به مسایل فرهنگی اقدام كنند».
او تصریح کرد: « با توجه به این كه فوتبال ما فوتبالی كثیف و آلوده است، قبول دارم كه باید فدراسیون فوتبال تا مقطعی نسبت به مسایل فرهنگی ورود كند و بعد از آن باشگاهها باید كار را در دست بگیرند. فرض میگیریم كه یك فرد به دلیل جرمی كه مرتكب شده با حكمی قضایی روبرو شده است، بنابراین نباید از دو جا گزیده شود. این كجای شرع و قانون است؟ یك مربی را دعوت میكنیم و از او تعهد میگیریم. اما، یك مربی كه محروم شده را تعهد نمیگیریم. این تضاد است ».
واعظی آشتیانی افزود: «من فكر میكنم ما قدرت برخورد با بعضیها را نداریم. فرد خاطی هر كس كه میخواهد باشد. آیا كمیته انضباطی میگوید كه اگر كسی خلافی كرده باید در درجه اول محروم شود؟ آیا فدراسیون فوتبال مفاد منشور را كه من از آن حمایت میكنم، قبول دارد؟ من میگویم نسبت به ورود به عرصه شخصی افراد اعتراض دارم و نسبت به استیفای حقوق به فیفا و دیوان عدالت اداری شكایت میكنم. ایشان میگویند در اساسنامه آمده مسایل فوتبال باید در فوتبال حل شود اما، آیا پیشبینی كردهایم كه اگر پایمان را از فوتبال بیرون گذاشتیم چه اتفاقی میافتد؟
مدیرعامل استقلال با بیان این که «میخواهیم از فیفا سوال كنیم آیا یك فدراسیون به نام منشور اخلاقی این اجازه را دارد كه چند بازیكن را محروم كند؟» متذکر شد که در این میان نقش كمیته انضباطی كجاست؟
او با طرح این نکته که دوستان قیاس معالفارق میكنند و میگویند كه یك مربی مست با جریمه روبرو شد اما، آیا محرومیت او محرومیت یك ساله بوده یا تنها توسط باشگاه جریمه مالی شده است؟ خاطرنشان کرد: « باید بگویم در این فوتبال كثیف و آلوده كه كسی جرات نمیكند پشت سرش را نگاه كند، منشور اخلاقی اهتمام ویژهای است و به طور قطع اگر مدیران باشگاهها در این زمینه با فدراسیون تعامل نداشته باشند، به سرانجام نمیرسد. با این حال منشور مشكل و نواقصی دارد و ما باید به دنبال رفع این كمبودها باشیم ».
این مدیر ورزشی حامی دولت نهم با ابراز مخالفت نسبت به ورود مسئولان ورزشی به حریم خصوصی بازیکنان گفت: « آیا فكر كردهاید كه وقتی چنین كارهایی انجام میدهید چقدر پروندهسازی در باشگاهها انجام میشود؟ كجای این كار خداپسندانه است و با مكتب ما همخوانی دارد؟ ما باید جوری منشور را رعایت كنیم كه به خشكسالی نرسد. من قسم میخورم كه این صحبتهای من مربوط به یك نفر نیست. من یك سوال دارم، آیا ناهنجاری ورزش فقط در فوتبال است؟ این بچهها بچههای همین اجتماع هستند. عزیزمحمدی میگوید یك بازیكن پول زیاد میگیرد و در یك مكان به تنهایی زندگی میكند و ما باید مراقب او باشیم. این نقض غرض است. باید به گونهای رفتار كنیم كه رفتارمان ارشادی باشد ».
واعظی آشتیانی ادامه داد: « فلان بازیكن را صدا میكنیم كه چرا موتور سوار میشوی. آیا موتورسواری خلاف است؟ اگر سیلندر موتور بالاست كه باید مراجع ذیصلاح ایراد بگیرند. اگر پشت موتور سوار میشوند باز باید مراجع نسبت به این مساله ورود كنند. در نهایت به بازیكن میگویند باید چهرهات را عوض كنی و سر آخر به بازیكن یك كاغذ میدهند كه روی آن حدیث نوشته است. به قول یك بزرگی اگر پایت را به اشتباه بر روی گلوی یك نفر گذاشتی و بعد متوجه شدی كه اشتباه كردی و آن را برداشتی این قاطعیت است نه اینكه پایت را به اشتباه روی یك نفر بگذاری و فشار دهی و بگویی این قاطعیت است ».