ویدیویی از احمد علم الهدی امام جمعه مشهد مورد توجه قرار گرفته که او در آن با طرح این ادعا که «ما با افغانی از یک خون و یک عنصر و یک نژادیم» در اظهارنظری عجیب تاکید کرد تمام مفاخر علم و فرهنگ ایران همه از افغانستان بودند! او ادعا کرد ابن سینا، فارابی، مولوی و آخوند خراسانی اهل افغانستان بودند.
این در حالی است که اساساً کشور افغانستان زاده استعمار انگلیس در دوره قاجار است و با زور از ایران جدا شده و موجودیتی به نام افغانستان وجود نداشته است.
به گزارش تابناک، از سوی دیگر حتی با جغرافیای کنونی ابن سینا متولد بخارا (ازبکستان کنونی) در امپراتوری سامانی، مولوی بنابرقول قوی متولد وخش از توابع ولایت بدخشان (تاجیکستان کنونی) و آخوند خراسانی متولد مشهد است.
عصر ایران در همین باره نوشت: هر چند اشتراکات تاریخی بین ایران و افغانستان وجود دارد و حسن همجواری ایجاب میکند با همسایه شرقی و مردمانش، مهربان و در تعامل باشیم، ولی این سخنان علم الهدی، که اخیرا به طور گسترده باز نشر شده است، به ویژه معنایی فراتر از ابراز یک نظر شخصی میگیرد که در دوران دولت سیزدهم، تسهیلات خاصی برای حضور افغانها در ایران داده شد و حتی تصاویر شناسنامههای ایرانی که برای شهروندان افغان صادر شده بود، در فضای مجازی جنجالی شد.
حال بماند که علم الهدی، هم مبالغه میکند و میگوید "همه" مفاخر ایران مال افغانستان هستند (گو این که ایران بزرگ جز مفاخری که محل تولدشان افغانستان کنونی است، شخصیت برجستهای ندارد و هر چه داشته ایم به قول علم الهدی مال افغانستان بوده اند!)، هم اطلاعات غلط میدهد (مانند محل تولد ابن سینا که در بخاراست که ربطی به افغانستان ندارد و در ازبکستان است) و هم صورت مساله را معکوس کرده است چرا که افغانستان و ازبکستان و ... زمانی جزو ایران بود و همه این مفاخر نیز به همین دلیل ساده ایرانی بوده اند و تقسیمات ارضی بعدی، نافی ایرانی بودن آنها نیست.
عجیب است در روزگاری که کشورها میکوشند بر افتخارات خود بیفزایند، کسی در ایران پیدا شده و پشت تریبون مفاخر ایرانی را تقدیم دیگران میکند!
چرا؟ چون احتمالاً میخواهد سیاست عجیب و مرموز حضور گسترده افغانها در ایران را تئوریزه کند! سیاستی که حتی به مناظرههای انتخاباتی نیز رسید و رئیس مجلس که کاندیدای ریاست جمهوری شده بود، وعده داد برای کنترل حضور شهروندان افغان در ایران، دیوار مرزی بین ایران و افغانستان میکشد.ای کاش علم الهدی، ایران را دوست میداشت! وای کاش در زمینهای که تخصص و سوادش را ندارد، حرف نزند! وای کاش همین گونه که با حرارت از مفاخر ایرانی متولد افغانستان و ازبکستان کنونی حرف میزنند، قدر مفاخر معاصر ایران را بدانند، یکی اش همین مریم میرزاخانی که همین چند روز قبل، سالروز درگذشتش در غربت بود.
زیاده عرضی نیست!