کد خبر: ۹۲۴۳۷
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۷:۰۱
در اولین کنفرانس خبری دولت دهم عنوان شد؛

احمدی‌نژاد: دولت هم‌اکنون مستقر است

آفتاب‌‌نیوز : رییس دولت روز دوشنبه در نخستین نشست مطبوعاتی پس از تشکیل دولت دهم گفت: «دولت دهم با قدرت و قوت چند برابر ماموریت‌های موردنظر خود را درعرصه‌های داخلی و جهانی دنبال خواهد کرد».

محمود احمدی‌نژاد در ابتدا با تبریک ایام ماه رمضان به ملت ایران، مسلمانان و جامعه بشری گفت: «امروز ایران و جهان درمتن تحولات بزرگ قرار دارند. ملت ایران که پرچمدار یک انقلاب عظیم انسانی و آرمانی و الهی است گام‌های بلندی را درجهت تحقق اهداف انقلاب برمی‌دارد و در عرصه‌های جهانی نیز همه مناسبات در آستانه تحولات شگرف و بزرگ است».

وی با بیان این که ملت ایران در ادامه پیروزی‌ها و حرکت‌های خود به سمت قله‌ها یک انتخابات عظیم و پرشکوه را پشت سر گذاشت، اظهار کرد: «این انتخابات یک نقطه عطف و تجمیع انرژی ملت ایران برای حرکت با سرعت بالاتر در مسیر درست‌تر و پی‌گیری اهداف والاتر بود».

رییس دولت با بیان این که در این انتخابات چند پیروزی بزرگ نصیب ملت ایران شد، ارائه یک الگوی متعالی انسانی و ناب از مردم‌سالاری را پیروزی اول در این مسیر قلمداد و اظهار کرد: «این نوع مردم سالاری، مردم‌سالاری است که از عمق اعتقاد به خدای متعال و یگانه‌پرستی و پافشاری عمیق بر تحقق عدالت برخاسته است».

احمدی‌نژاد تصریح کرد: «الگویی که امروز ملت ایران به دنیا معرفی می‌کند یک الگوی کاملا انسانی و اخلاقی برای زمامداری و مشارکت آحاد مردم در اداره کشور است».

احمدی‌نژاد دموکراسی در ایران را یک دموکراسی حقیقی دانست و اظهار کرد: «آنچه در عرصه‌های گوناگون جاری می‌شود اراده‌های متحد و مستحکم آحاد مردم است و ملت ایران آزادانه، آگاهانه و با استحکام راه انقلاب را انتخاب کرده‌اند و همه توان و موجودیتشان را درمسیر انقلاب به کار گرفته‌اند».

وی پیروزی دوم ملت ایران را شکست‌های پی در پی و متوالی دشمنان قسم‌خورده دانست و گفت: «این دشمنان ، دشمنانی بودند که از ماه‌ها قبل از انتخابات با ساماندهی ، تجهیز ، سرمایه‌گذاری و به کارگیری رسانه‌ها و اهرم‌های پیچیده روانی ، سعی کردند بر مسیر تصمیم‌گیری ملت ایران اثرگذاری کنند؛ اما ملت ایران با یک حضور و انتخاب تاریخی شکست بسیار سنگینی را بر دشمن تحمیل کرد».

وی افزود: «خود انتخابات نیز یک پیروزی بزرگ برای ملتی بزرگ است که در برابر دشمنان بدطینت خود ایستادگی کرد».

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: «پس از انتخابات هم پیروزی‌ها ادامه پیدا کرد و دشمنانی که در عرصه رویارویی با اندیشه و تصمیم ملت طعم شکست را چشیده‌اند خیال کردند با تلاش خود برای مشوه کردن چهره ملت ایران و انتخابات این ملت می توانند ضربه‌ای به اراده ملت ایران وارد کنند».

رییس دولت با بیان این که هوشمندی یک ملت بزرگ و اراده الهی آنان بر توطئه‌های سنگین دشمنان کج‌فهم غلبه کرد، گفت: «ملت ایران نشان داد که مرد عرصه‌های سنگین است و جمهوری اسلامی نیز یک بار دیگر در یک آزمایش سخت نشان داد که دارای ظرفیت‌های بسیار والا و متعالی و قادر است تمام طراحی‌های دشمنان قسم‌خورده، هم‌چنین تمام سلایق و جریان‌ها و تحرکات را مدیریت و در دل اندیشه نورانی خود هضم کند».

احمدی‌نژاد پیروزی دیگر ملت ایران را یک پیروزی اخلاقی دانست و گفت: «ملت ایران نشان داد که در برابر همه بداخلاقی های مستکبران سر سوزنی از جاده اخلاق و ارزش های انسانی و اخلاقی منصرف نمی‌شود؛ بنابراین انتخابات و حوادث پس از آن پیروزی اخلاقی ملت ایران در برابر بداخلاقان بود».

وی دورشدن دست بسیاری از بدخواهان و استعمار پیر را یکی دیگر از پیروزی‌های ملت ایران برشمرد و افزود: «استعمار پیر در این مسیر بارها و بارها پیغام داد که ما می‌خواهیم اصلاح کنیم، آنها پیام می‌دادند که می‌خواهند رفتارهای خود را عوض کنند و می‌گفتند از اقدامات غلط و غیرانسانی‌شان پشیمان هستند، هم‌چنین بعضی دیگر که با شعار تغییر وارد عرصه‌های جهانی شدند اعلام کردند می‌خواهند سیاست‌ها را تغییر دهند و دست از توسعه‌طلبی و دخالت در امور داخلی ملت‌ها بردارند؛ در حالی که معلوم شد اراده روشنی برای تغییر رفتارها وجود ندارد».

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: «ملت ایران در این چند ماه موفق شد بسیاری از زائده‌هایی که به پای ملت بسته شده بود تا سرعت ملت را کم کند، هم‌چنین آلودگی‌هایی را که به بدنه ملت و انقلاب تحمیل شده بود، از دامن انقلاب پاک کند و یک گام بلند به سمت زلالی و پاکی بردارد».

رییس دولت با تاکید بر این که امروز دولت دهم با اقتدار مستقر شده است و با رای بالای نمایندگان محترم مجلس و اکثریت قاطع نمایندگان کار خود را آغاز می‌کند، گفت: «ان‌شاء‌الله دولت دهم با قدرت و قوت چند برابر ماموریت‌های مورد نظر خود را در عرصه‌های داخلی و جهانی دنبال خواهد کرد و ساختن ایران و آبادانی فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی و اجتماعی کشورمان بر اساس عدالت دنبال خواهد شد».

وی با بیان این که برنامه‌های گسترده اقتصادی ، اجتماعی و علمی دولت به سرعت پی‌گیری خواهد شد، اظهار کرد: «ایران در آستانه جهش‌های بزرگ علمی، اقتصادی و فرهنگی قرار دارد و بسیار زودتر از افق چشم‌انداز، قله‌های چشم‌انداز را فتح خواهد کرد».

احمدی‌نژاد با بیان این که امروز یک عزم ملی و پتانسیل کم‌نظیر درملت ایران برای حرکت روبه جلو شکل گرفته است، گفت: «از این به بعد رفتار جامعه ایرانی متفاوت است و آحاد مردم در این خیزش ملی مشارکت فعال و مستمر خواهند داشت».

وی افزود: «اگر درطول 30 سال و به ویژه 4 سال گذشته به تناوب خبرهای عزت‌بخش و پیشرفت‌های شگرف از ملت ایران داشتیم در این دوره این اخبار چند برابر و بلکه هفتگی و روزانه خواهد شد».

رییس دولت با بیان این که ملت ایران در مسیر اثرگذاری در محیط بین‌المللی نیز مصمم خواهد بود گفت: « ملت ایران می‌داند بدون حضور فعال و تاثیرگذار بر مناسبات جهانی قادر نخواهد بود عزت ، استقلال و پیشرفت خود را محقق و از آن صیانت کند؛ به همین دلیل یک اراده و یک مولفه قدرتمند از ایران وارد عرصه‌های جهانی خواهد شد».

احمدی‌نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: «اما دولت هم در آستانه تحولات بزرگ قرار دارد و باید دانست که اندیشه لیبرالیسم و روش دموکراسی لیبرال به پایان راه خود رسیده است».

وی اندیشه سرمایه‌داری و اقتصاد سرمایه‌داری را در آستانه اضمحلال دانست و گفت: «تجربه نشان داده که روش اقتصاد سرمایه‌داری نه تنها موجب فاصله طبقاتی بی‌سابقه و زمینه‌ساز جنگها، درگیری‌ها، کینه‌توزی‌ها و اختلافات است، بلکه امروز بحران اقتصادی و به تبع آن بحران اجتماعی در دنیای سرمایه‌داری بسیار جدی و عمیق دیده می‌شود و این عمق بیشتر از آن است که بخواهند با برخی زرورق‌ها و بسته‌بندی‌ها آن را بپوشانند».

رییس دولت با بیان این که با روش‌هایی که خود موجب بروز بحران است نمی‌توان بحران را مهار کرد ادامه داد: «امروز اندیشه لیبرال دموکراسی چه بخواهد و چه نخواهد باید دامن خود را از محیط سیاسی و بین‌المللی جمع کند».

احمدی‌نژاد هم‌چنین گفت: «قدرت‌هایی که بیش از 60 سال به طور انحصاری مدیریت جهان را به عهده داشتند نیز امروز به پایان راه خود رسیده‌اند و باید بنیان‌های مناسبات و شیوه‌های تعامل دگرگون شود؛ امروز دیگر نمی‌شود دو یا سه کشور بنشینند و برای دنیا نقشه بکشند و بدون مشارکت همگان و همکاری عمومی بر پایه عدالت و احترام، مشکلات جهانی را حل کنند. باید دانست در مسیر تشدید مشکلات کسانی بیشتر ضرر می‌کنند که نقش بیشتری در آفرینش این مشکلات داشته باشند».

رییس دولت با بیان این که سنگین‌ترین خطرات متوجه سرمایه‌داران جهانی و نظام سرمایه‌داری جهانی است، گفت: «امروز سطح بشر و نگاه او از افق سرمایه‌داری بالاتر رفته و کمتر کسی را می‌توانید در دنیا پیدا کنید که با ادبیات سرمایه‌داری و دموکراسی لیبرال قانع شود. امروز بشریت به سرعت به دنبال مفاهیم ، ادبیات و ساختارهای جدید است و هیچ کس قادر نخواهد بود بدون توجه به کرامت انسانی، عدالت و پاکی در مدیریت جهان نقش‌آفرینی کند و تاثیرگذار باشد. من تردید ندارم که این تحولات به نفع انسان‌ها و حقوق حقیقی آن‌ها خواهد بود».

وی در پایان بخش اول سخنان خود گفت: «ما در آستانه شهادت مولا امیرالمومنین (ع) هستیم که پرچمدار توحید، عدالت و صیانت از کرامت حقیقی انسان‌ها بود؛ الگوی بی‌بدیل زمامداری، صلح ، عادل و مردمی؛ این الگویی است که ملت ایران به بشریت ارائه می‌کند».

در ادامه خبرنگار شبکه العالم سوال خود را به زبان عربی با این مضمون پرسید: «جمهوری اسلامی اعلام نموده پیشنهادات جدیدی را به 1+5 خواهد داد، این پیشنهادات جدید چیست و چه محورهایی دارد؟به‌خصوص آن‌که کشورهای غربی مدت زمان مشخصی را در نیمه این ماه برای انجام مذاکرات تعیین کرده‌اند».

رییس دولت پاسخ داد: «ما نشنیدیم کسی زمان معینی را برای گفت‌وگو تعیین کرده باشد. تعامل بر مبنای احترام و عدالت با زمان گذاشتن همخوانی ندارد. ممکن است افرادی اظهارنظرهایی کرده باشند اما روشن است که این ادبیات با نیازهای امروز و رویکرد مردم ایران ناسازگار است».

وی افزود: «حل مسائل جهانی نیازمند تعامل سازنده بر پایه‌ عدالت و احترام به آحاد ملت‌هاست. ما فکر می‌کنیم بدون مشارکت همگانی نمی‌توان مسائل را حل کرد. ملت ایران با اقتدار برآمده از اراده‌ ملی و توانمندی‌های فرهنگی خود آمادگی دارد که تعامل سازنده‌ای را درجهت حل مسائل جهانی به وجود آورد».

وی ادامه داد: «پیشنهاد ما ناظر به چالش‌های مهم فراروی بشریت و جهت‌گیری‌های اساسی برای حل پایدار این چالش‌هاست و پیشنهاد دادیم که در یک چارچوب منطقی و عادلانه آماده هستیم تا با کسانی که دلسوزند و می‌توانند در اصلاح امور جهان مشارکت کنند گفت‌وگو کنیم. البته بسته‌ اول پیشنهادی را به گروه 1+5 و بسته‌های دیگر را برای کشورهای دیگر آماده کرده و به آن‌ها خواهیم داد».

احمدی‌نژاد گفت: «من فکر می‌کنم ما باید در عزم جدیدی که در دنیا شکل می‌گیرد با تعهد اخلاقی‌مان در این مسیر پیشگام باشیم».

در ادامه خبرنگار واحد مرکزی خبر پرسید: «یکی از دستاوردهای دولت نهم سفرهای استانی بود، آیا نقاط ضعف و قوت مرحله دوم این سفرهای استانی را جمع‌بندی کرده‌اید؟ و در دور سوم چه برنامه‌هایی خواهید داشت؟»

رییس دولت پاسخ داد: «یکی از ابتکارات مهم دولت نهم سفرهای استانی بود. این سفرها دستاوردهای فراوانی داشت. منفعل کردن بروکراسی سنگین و کم‌بازده، ارتباط عاطفی و حل مسائل کشور بخشی از دستاوردهای این حرکت بود. طبیعی است که در یک ابتکار نو نقاط قوت و ضعف هم وجود داشته باشد.دولت با کار کارشناسی و استفاده از نظرات صاحب‌نظران به جمع‌بندی روشنی رسیده و ان‌شاءالله از مهرماه دور جدید سفرهای استانی با تفاوت‌هایی در روش کار آغاز خواهد شد و البته برخی از شهرستان‌های تهران در دور دوم باقی مانده که در خدمت مردم خواهیم بود اما در دور سوم کارهای کارشناسی و سطح تصمیمات متفاوت خواهد بود که البته با جدیت دنبال می‌شود».

خبرنگار آسوشیتدپرس نیز پرسید: «آیا در دولت دهم شاهد تغییر و تحول در سیاست خارجی ایران با کم کردن تنش‌ها در حوزه هسته‌یی و روابط ایران و آمریکا خواهیم بود؟»

رییس جمهور پاسخ داد: «ما با ابتکارات جدیدی وارد عرصه جهانی می‌شویم. ملت ایران در کنار سایر ملت‌ها با وضعیت حاکم بر مناسبات جهان و نظامات یک سویه انحصاری و ظالمانه به شدت مخالف است و با همه‌ توان درجهت تغییر این مناسبات و برپایی مناسبات عادلانه تلاش می‌کند».

وی افزود: «برای برون رفت از معضلات کنونی جهان، جمهوری اسلامی راه‌های ابتکاری انسانی و عادلانه ارائه خواهد داد. در مسائل افغانستان، ‌عراق و فلسطین و همچنین بحران اقتصادی جهانی ایران راه‌های روشن و عادلانه و انسانی دارد که ارائه می‌دهد. همچنین برای اصلاح ساختار انحصاری و غیردموکراتیک سازمان ملل و شورای امنیت راه‌های انسانی داریم که ارائه می‌دهیم».

وی ادامه داد: «‌در رابطه با برخی از کشورهای اروپایی و آمریکا نیز باید بگویم در چهارسال گذشته و از افقی دیگر در 30 سال گذشته ملت ایران را آن‌ها تجربه کردند؛ آن‌ها به خوبی دولت نهم را تجربه کردند. همه‌ سیاست‌ها و طراحی‌ها و توانایی‌های خود را علیه دولت نهم به کار بردند در حالی که دولت نهم به دنبال برادری بود، اما این سوال را من از آن‌ها می‌پرسم که چه چیزی گیرشان آمد و چه دستاوردی داشتند و در کدام بخش توانستند جلو بروند؟ چه کسی ضرر کرد و چه کسی سود کرد؟ اگر عقلا در بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکا تصمیم‌گیر نهایی باشند که امیدواریم این چنین باشد، باید رویکردها عوض شود. ما علاقه داریم تا آن‌ها رویکردهای‌شان را عوض کنند. ادامه‌ روند فعلی دستاوردی برای آن‌ها ندارد و ضرری هم به ملت ما نمی‌رساند. ملت ما ملتی کهن است و هزاران حادثه را از سر خود گذرانده است و بلد است چگونه بحران‌هارا تبدیل به فرصت‌ها کند. ملت ما ملت بحران و ملت مدیریت بحران است. این ملت می‌داند چگونه منافع خود را از دل فتنه‌ها و بحران‌ها حفظ کند و بیرون بکشد. این ملت تحت هیچ شرایطی ضرر نمی‌کند. آن‌ها هم با ادامه‌ روند گذشته سودی نخواهند کرد».

احمدی‌نژاد افزود: «ما ترجیح می‌دهیم آن‌ها روندها را تغییر دهند و حقوق ملت‌ها را به رسمیت بشناسند و در شرایط برابر با ملت‌ها تعامل کنند. تغییر در رفتار آن‌ها موجب استقبال ملت ما می‌شود. تحت هر شرایطی آماده گفت‌وگو ،‌شنیدن نظرات و دادن نظر خود به آن‌ها هستیم اما این‌ها زمانی مفید است که در چارچوب نیات درست باشد».

خبرنگار ایرنا در ادامه پرسید: «نظر شما درباره‌ برخی که می‌گفتند چندین نفر از وزرا رای نمی‌آوردند و پیام مقام معظم رهبری رهبری باعث شد که چنین اتفاقی نیفتد، چیست؟»

رییس دولت پاسخ داد: «البته روشن است که رهبری معظم انقلاب همواره به دنبال موفقیت دولت‌ها و قوای گوناگون بوده‌اند. هر کدام از قوا نیز مسوولیت‌هایی دارند و باید پاسخگوی تصمیمات خود باشند. این‌که بعضی تلاش کنند این بار مسوولیت تصمیمات خود را به دوش ملت، رهبر و دیگران بیندازند، درست نیست. شاید در طولانی‌ترین زمان بررسی وزرا پس ازانقلاب وزرای دولت نهم مورد نقادی و بررسی ذره‌بینی قرار گرفتند. زندگی آن‌ها از قبل از تولد تا بعد از مرگ مورد بررسی قرار گرفت. البته من از این مساله استقبال کردم و آن را مکمل فعالیت‌های رییس دولت و به نفع ملت اعلام کردم. تلاش‌هایی شد که بررسی آن قوی باشد. البته کسانی هم بودند که تلاش داشتند که برخی پروژه‌های شکست‌خورده‌ انتخابات را در دوره رای اعتماد تکمیل و بازیابی کنند که البته با اراده‌ و هوشمندی نمایندگان این پروژه شکست خورد. ما در زبان فارسی مثل‌های خوبی داریم می‌گویند؛ روغن ریخته را نذر حضرت عباس کرد. نباید منتی بر دوش ملت، ‌دولت و رهبری گذاشت. آن‌ها که می‌خواستند هشت الی نه وزیر رای نیاورد تا لحظات آخر تلاش خود را کردند اما نمایندگان مجلس با هوشیاری و دقتی که داشتند مانع این مساله شدند و دولت با رای بالای نمایندگان مستقر شد».

وی ادامه داد: «دولت هم‌اکنون مستقر است و جز به ملت و راه نورانی انقلاب و ارزش‌های برآمده از آن بدهکاری ندارد. اکثریت قاطع نمایندگان و دولت در یک مسیر برادر و همسنگرند و من همین جا از نمایندگان به خاطر کار بزرگ و دقیقی که انجام دادند، تشکر می‌کنم».

رییس دولت در ادامه نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبر مبنی بر این که « در آستانه شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل چه برنامه‌هایی برای این سفر خواهید داشت و آیا احتمال مناظره شما با باراک اوباما وجود دارد؟» گفت: « به شرط حیات و توفیق به اتفاق همکاران در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت می‌کنم؛ این امر جزو برنامه‌های ثابت دولت است».

وی افزود: «از این به بعد هیچ عرصه‌ای از عرصه‌های بین‌المللی از حضور پررنگ و قاطع و اثرگذار ایران خالی نخواهد بود. ما به وضع موجود عالم معترضیم و برای اصلاح این وضع راهکارهای درستی داریم و تلاش در این راستا را وظیفه خود می دانیم».

احمدی‌نژاد ادامه داد: «در مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاههای خود را تشریح خواهیم کرد و با گروههای مختلف مردم آمریکا ملاقات خواهیم داشت، هم‌چنین گفت‌وگوهای متنوع رسانه‌ای خواهیم داشت و در برخی اجلاس‌های گروه‌های اجتماعی جهانی که عضو و یا مسوول آن هستیم شرکت می‌کنیم».

وی درباره‌ برخی اخبار مبنی بر مناظره‌اش با اوباما نیز گفت: «قبلا در دولت بوش هم اعلام کرده بودیم آمادگی داریم در برابر رسانه‌های جهانی درباره موضوعات مختلف دنیا به مناظره بنشینیم. معتقدیم این روش برای روشن‌شدن مسائل و حل و فصل مسائل جهانی بهترین روش است. دوران حرف‌ها و توافقات پنهانی برای تعیین سرنوشت مردم جهان به پایان رسیده است، تک تک آحاد مردم جهان محترمند و باید از اموری که برای آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود مطلع باشند. در مناظره می‌توانیم به ریشه مشکلات جهانی اشاره کنیم و آنها هم نظرشان را بدهند. این روش دیدگاه‌ها را بیشتر به همدیگر نزدیک می‌کند و ریشه مشکلات را نشان می‌دهد. ما از این بابت نگرانی نداریم؛ ملت ایران منطق مستحکمی دارد که در هر جایگاهی می‌تواند عرضه شود؛ از این رو نگرانی‌ای از مناظره نداریم و من اعلام می‌کنم که آماده مناظره و گفت‌وگو در برابر رسانه‌های جهانی هستم».

احمدی‌نژاد در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ان . اچ . کی ژاپن، مبنی بر این که « پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از آن در کنفرانس خبری اعلام کردید که نیازی به صحبت‌کردن درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌یی با غرب ندارید، اما اخیرا اعلام کردید درباره مساله اتمی با غرب مذاکره می‌کنید؟» گفت: «موضع امروز من همان موضع قبل و پس از انتخابات است. از نظر ما موضوع هسته‌یی تمام شده است. در چارچوب مقررات جهانی و تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کار را دنبال می‌کنیم. ما درباره حقوق مسلم ملت ایران به مذاکره نمی‌نشینیم؛ آنچه اعلام کردیم همکاری در دو بخش است؛ اول فرصت‌سازی برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی پاک اتمی برای همه کشورها و دوم سازمان‌دهی یک مدیریت موثر برای جلوگیری از اشاعه سلاحهای هسته‌یی و خلع سلاح جهانی هسته‌یی. این موضع روشنی است و در این چارچوب آمادگی داریم با همه کسانی که علاقه‌مندند گفت‌وگو ، برنامه‌ریزی و تلاش کنیم».

رییس دولت هم‌چنین در پاسخ به خبرنگار پرس تی وی مبنی بر این که « چرا ایران بسته پیشنهادی‌اش را به جای 1+5 به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌دهد؟» اظهار کرد: «ما با آژانس در تعامل مستمر هستیم و کارهایمان را جلو می‌بریم ، بسته پیشنهادی ما به 1+5 در پاسخ به اظهار تمایل آن‌ها به گفت‌وگو با ایران است. ما هم چارچوب‌های گفت‌وگو و موضوعات را تنظیم کردیم و پیشنهاد دادیم؛ این یک سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران در تعامل با همه کشورها و دولت‌هاست».

به گزارش ایسنا در ادامه نشست مطبوعاتی رییس دولت، خبرنگار روزنامه عصر اقتصاد درباره تیم اقتصادی دولت دهم سوال کرد و پرسید « با توجه به این‌که تیم اقتصادی دولت دهم رای اعتماد مجلس را کسب کرده، تفاوت نگاه دولت دهم و نهم چقدر بوده و آیا برنامه‌ای برای تکلیف سود بانکی دارید؟»

احمدی‌نژاد پاسخ داد: «تکلیف سود بانکی در برنامه چهارم دیده شد. دولت هم برنامه‌ریزی‌های خود را انجام داد، اما با مخالفت‌های گسترده‌ کسانی که برنامه‌ چهارم را نوشته‌اند، مواجه شد؛ البته نرخ سود بانکی تابع چرخش اقتصادی است. سود ثابت بانکی را مطلقا قبول نداریم و آن را ربا می‌دانیم و فکر می‌کنیم بخش‌های سرمایه‌گذاری در مبادلات پولی و بانکی باید تفکیک شوند و مشارکت واقعی باید شکل بگیرد».

وی افزود: «طرح اصلاح نظام بانکی در دستور کار دولت است، به محض آن‌که لایحه‌ هدفمندکردن یارانه‌ها از مجلس خارج شود و به تصویب برسد، لایحه‌ بانکی و مالیاتی و گمرکی را تقدیم مجلس خواهیم کرد».

احمدی‌نژاد ادامه داد: «مخالفان دولت بیشترین انتقادات خود را بر سیاست‌های اقتصادی متمرکز می‌کردند؛ اما در جریان کابینه و رای اعتماد دیدیم که وزیر اقتصاد دولت نهم از جمله وزرایی بود که مخالف نداشت. این امر نشان داد این‌ها مسائل سیاسی است که تنها در پوشش مسائل اقتصادی مطرح می‌شود. ما در دولت تغییرات گسترده نداشتیم. وزیر ما در بخش اقتصادی ثابت است و وزیر بازرگانی ما به وزارت نفت رفته و معاون تجارت خارجی ایشان بر مسند وزارت بازرگانی نشسته است، اما باید برنامه‌های دولت عملیاتی شود.ما برای اقتصاد برنامه‌ها‌ی روشن داریم که با وجود آنها شاهد تحولات اقتصادی خوبی خواهیم بود؛ البته سرعت انجام کارها باید بالاتر برود. مجلس محترم تلاش می‌کند و زحمت می‌کشد. امیدواریم این قانون هرچه زودتر در اختیار دولت قرار بگیرد و ما بتوانیم برنامه‌هایمان را دنبال کنیم».

وی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرنامه اقتصادی ایران که پرسید « یکی دو سالی است که تحرکات اکو بیشتر است، شما به عنوان رییس دوره‌ای این سازمان چه برنامه‌هایی در راستای گسترش تعاملات فی‌مابین دارید؟» گفت:«در دورانی که نظام سرمایه‌داری بین‌الملل با چالش‌های اساسی مواجه شده و تلاش می‌کند بحران‌های خود را به سایر کشورها منتقل کند پیمان‌های منطقه‌ای اهمیت می‌یابد که یکی از آن‌ها اکو است. نشست تهران بسیار موفق بود و نوعی همدلی و هم‌اندیشی در دریافت درست از محیط بین‌الملل اقتصادی و راه‌های برون‌رفت از آن در این نشست شکل گرفت و اتفاق نظر پیدا شد، هم‌چنین چند راهکار اساسی از جمله توسعه‌ مبادلات بین اعضا و اصلاح روابط گمرکی و مالیاتی بررسی شد. اکنون حجم مبادلات دوجانبه و سه‌جانبه به سرعت درحال افزایش است».

احمدی‌نژاد ادامه داد: «توسعه‌ مبادلات بانکی، معامله با ارزهای کشورها برای مصون ماندن از نوسانات سنگین دلار که خوشبختانه در برخی از کشورها به مراحل عملیات نهایی رسیده، تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و انرژی از بحث‌هایی است که اوپک دنبال می‌کند و قطعا اکو نیز یکی از سازمان‌های قدرتمند خواهد شد».

پرسش بعدی دیگری که مطرح شد از سوی خبرنگار روزنامه‌ ایران بود، وی درباره‌ حضور نظامیان آمریکا در آمریکای لاتین و نیز حضور چاوز در ایران پرسید. احمدی‌نژاد پاسخ داد:«ما شاهد رویکرد دوگانه‌ای در عمل و کلام هستیم. از یک سو حرکت‌های میلیتاریستی منع می‌شود و از سوی دیگر حضور نظامیان آمریکا را در کشورهایی از جمله افغانستان و یا کلمبیا شاهد هستیم. در جلسه‌ دیروز یکی از خبرنگاران گفت چندین مرکز نظامی آمریکا در کلمبیا تاسیس شده است. تجربه‌ افغانستان نشان داد که با ارتش منظم و گسترده نمی‌توان با جریان مافیای مواد مخدر و تروریسم پیچیده مبارزه کرد. بیش از ‌7 سال است که ناتو با شعار مبارزه با مواد مخدر وارد افغانستان شده، اما الان مواد مخدر و تروریسم قوی‌تر شده‌اند یا ‌7 سال پیش؟ طبق گزارش‌های رسمی روند تولید مواد مخدر از ‌7 هزار تن در ‌7 سال پیش به ‌9 هزار تن در امسال رسیده است و یا رقم کشتارها نسبت به هفت هشت سال قبل افزایش چشمگیری یافته است. ما این برنامه‌ها را شکست خورده می‌دانستیم و هنوز هم می‌دانیم».

احمدی‌نژاد ادامه داد: «امروز شاهد انقلاب اندیشه در آمریکای جنوبی هستیم. اندیشه نیازمند اندیشه است و کسی نمی‌تواند آن را از بین ببرد. هر کس خیال کند با توسعه‌ نظامی‌گری می‌تواند اقتصاد خود را فعال کند، بسیار اشتباه کرده، کما این‌که امروز آثار اقدامات غلط اقتصادی دولتمردان آمریکا و سیاستمداران اقتصادی این کشور به خود آمریکا برگشته و نمی‌تواند آن را معالجه کند. ما نصیحت می‌کنیم به جای لشگرکشی به ملت‌ها احترام بگذارند؛ از جمله به مردم و دولت کلمبیا و کمک‌های فکری و مالی به آنها بدهند. آنها خود می‌توانند مشکلاتشان را حل کنند. در خبرها شنیدیم اعلام کردند گروه‌های مهاجم و نظامیان آمریکا ‌250 میلیارد دلار هزینه کرده‌اند. نمی‌دانم اصل این آمار درست است یا نه، اما بر فرض این‌که درست باشد در افغانستان با ‌25 میلیون جمعیت ایجاد شغل مگر چقدر هزینه دارد؟ یعنی در افغانستان تنها به ‌4 میلیون شغل نیاز وجود دارد. ما در نظر می‌گیریم که برای هر نفر ‌4 هزار دلار هم نه، ‌10 هزار دلار می‌تواند شغل‌های خوبی را در افغانستان سامان دهد. ‌250 میلیارد دلار صورت حساب توسط چه کسانی به پای آن دولت نوشته شده است؟ مساله‌ی افغانستان با نظامی‌گری حل نمی‌شود. اگر الان اعلام کردند که می‌خواهند مذاکره کنند چرا ‌7 سال پیش این کار را نکردند؟ چرا آن‌قدر خرابی و کشت و کشتار به راه انداختند و امروز به افغانستان هم قناعت نکردند و پایشان را در پاکستان گذاشتند و نیز می‌خواهند این تجربه را در کلمبیا نیز تکرار کنند. من احتمال می‌دهم کسانی هستند که این پول‌ها را به حساب شخصی خود می‌ریزند و بعد صورتحساب می‌دهند».

احمدی‌نژاد در ادامه گفت:«من اعلام می‌کنم هر کسی بخواهد با روش‌های نظامی‌گری در آمریکای جنوبی سیاست‌های خود را پیش ببرد از همین الان شکست خورده است و اگر این کار توسط آمریکا صورت بگیرد آثار منفی آن در خود آمریکا با افغانستان متفاوت خواهد بود و به نوعی بیشتر می‌شود؛ لذا من توصیه می‌کنم چشم‌هایشان را بشورند و دنیا را به گونه‌ای دیگر ببینند. امروز بیکاری در آمریکا به ‌6 / ‌10 درصد رسیده؛ یعنی ‌13 تا ‌14 میلیون نفر بیکارند؛ به جای آن‌که مردم را بکشید اقتصاد خودتان را درست کنید».

خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران در ادامه پرسید:«با توجه به این‌که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیرشان برای چندین بار بر لزوم تسریع در راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها تاکید کردند، اول این‌که چرا با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری این امر تاکنون محقق نشده، و دیگر این‌که دولت دهم در این زمینه چه برنامه‌ای‌ دارد؟»

به گزارش ایسنا رییس دولت پاسخ داد: «کرسی‌های آزاد‌اندیشی و و نظریه‌ی‌پردازی از ابتکارات جدیدی است که رهبری بر آن تاکید دارند و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در مورد آن صحبت شده است. کار شروع شده است.15 کرسی در رشته‌های گوناگون ایجاد شده و حدود 40 نفر نظریه‌ها و ایده‌های نو خود را ارائه داده‌اند و صدها گروه ایده‌پردازی سازوکارهایش درنظر گرفته شده است».

وی افزود: «جریان ایده‌پردازی یک حرکت بدیع است. مثل تولید قطعات یک خودرو نیست باید ذهن‌ها بجوشد و ایده بدهد. ایجاد تعاملات آزاداندیشانه در دانشگاه‌های ما وجود دارد، باید سطح آن بالاتر رود و در سطوح بالاتر برنامه‌ریزی شود. البته این کار توسط خود دانشگاهیان انجام خواهد شد. اما دولت و شورای عالی فرهنگی پشتیبان آن خواهند بود و تلاش می‌کنند این فضا فراهم شود. کارگروهی در این زمینه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده، اخیرا در این شورا گزارش خود را ارائه و شورا نیز تصمیمات جدیدی در این زمینه اتخاذ کرد. امیدوارم با حضور قاطع دانشگاهیان شاهد گسترش روزافزون این ایده باشیم».

وی در عین حال خاطرنشان کرد: «البته هم‌اکنون نیز در دانشگاه‌های ما آزاداندیشی وجود دارد اما در حوزه‌های محدودی مانند مباحث سیاسی روز هر کس می‌تواند نظر خود را بدهد. در حالی که این تمام نیاز ملت ما نیست و تنها 5 درصد نیاز است. 95 درصد در حوزه‌های دیگر است».

رییس دولت افزود: « قرار شد در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها نیز این مسائل در نظر گرفته شود، جوایز بزرگ ملی جدیدی نیز برای ایده‌های جدید در نظر گرفته و همچنین مناظرات و گفت‌وگوها در دانشگاه‌ها ایجاد شود».

وی در پاسخ به سوال خبرنگار حیات مبنی بر رسیدگی به مشکلات خبرنگاران نیز گفت: «مشکلاتی که خبرنگاران با آن مواجه هستند واقعیت‌هایی است که من در جریان بخشی از آن‌ها هستم. به نظر من باید برخی از سازوکارها تغییر کند. این شیوه‌ِ روزنامه‌نگاری و روابط بین مدیرمسوول و خبرنگار معیوب است و کار خبری را دچار اشکال می‌کند. عرصه‌های رسانه‌ها باید یک عنصر پایدار و با حیات بالنده باشد، امروز دیگر بدون رسانه نمی‌توان زندگی کرد، البته رسانه باید دقیق، به موقع و سالم کار کند. عرصه‌ رسانه‌ای نباید جایی باشد که برخی بخواهند بزنند و ببرند».

وی ادامه داد: «خبرنگاری در برخی از بخش‌ها خیلی کار سختی است و در برخی از بخش‌ها مشکلات خبرنگاران بسیار بیشتر است».

احمدی‌نژاد ابراز امیدواری کرد که جلسه‌ای با خبرنگاران در روزهای آینده برای بررسی بیشتر مشکلات‌شان با حضور وی برگزار شود.

در ادامه خبرنگار فرهنگ آشتی با اشاره به خواست یک شهروند نخبه لبنانی پرسید: «چرا مسلمانان اگر اختراع و مقاله‌ای علمی بخواهند ارایه کنند باید از کانال‌های رژیم صهیونیستی و تایید آمریکا و دیگر کشورها بگذرد با توجه به این‌که شما شعار ما می‌توانیم را مطرح کرده‌اید آیا می‌توان به استقلال علمی مسلمانان امیدوار بود؟»رییس دولت در پاسخ با بیان این‌که " اجازه دهید که این سوال را من این‌گونه مطرح کنم که آیا می‌شود استقلال علمی ملت‌ها از نظام سلطه به دست آید؟" تاکید کرد: «بله، می‌شود. این‌که باید کارهای‌مان را در سازوکارهای نظام سلطه دنبال کنیم، قطعی است.برای این‌که نظام سلطه را بهم بزنیم باید کارهایی را انجام دهیم؛ اول باید متحد شویم و بعد مقتدر. در ایران کارهای خوبی صورت گرفته است. یک پایگاه مستندات علمی جهان اسلام را ایجاد خواهیم کرد که مرکز آن در ایران است و برای ارزیابی، معرفی و تایید دستاوردهای علمی ملت‌های مستقل به این مرکز ارایه خواهد شد».

وی گفت: «تا زمانی که نظام سلطه حاکم است، این بساط برپاست و به همین دلیل ملت‌ها علیه نظام سلطه قیام کرده‌اند. اساسا مردم لبنان و ایران30 سال است درحال مقاومت هستند. اما دریچه‌ها باز شده و افق روشن است و زودتر از آن‌چه تحلیلگران تحلیل می‌کنند، نظام سلطه فرو می‌ریزد و دوران آزادی حقیقی ملت‌ها فرا می‌رسد».

در ادامه خبرنگار العربیه درباره میانجیگری ایران برای حل بحران میان عراق و سوریه پرسید.احمدی‌نژاد پاسخ داد: «فکر می‌کنم دشمنان ملت‌های منطقه منافع خود را در تفرقه و فتنه‌انگیزی میان ملت‌های منطقه ما می‌بینند. اراده‌ای از دولت‌های مستکبر در برابر جبهه لبنان، سوریه، عراق و ایران قرار دارد. آن‌ها نمی‌خواهند جبهه شکل بگیرد. هسته‌یی مرکزی این جبهه عراق و سوریه هستند. روابط دوستانه‌ عراق و سوریه به نفع امنیت و ملت‌ها و دولت‌های منطقه است. عراق و سوریه دو کشور مستقل عربی – اسلامی هستند و این دو دولت و دیگران باید تلاش کنند روابط دوستانه و سازنده داشته باشند، اما دست‌های پلیدی می‌خواهند با فتنه‌انگیزی و بمب‌گذاری مانع همدلی‌ها شوند».

وی با بیان این‌که " به نظرم در این مرحله هم شکست خواهند خورد" ادامه داد: «ایران با دولت و ملت عراق و سوریه روابط صمیمانه دارد و هر دو دولت اراده قوی‌ای برای توسعه همکاری‌ها با یکدیگر دارند و ما از این روند حمایت می‌کنیم، به بدخواهان نصیحت می‌کنیم که شما شش سال است در عراق آدم می‌کشید و زمینه‌ساز آدمکشی هستید. آیا وضع‌تان درعراق بهتر است؟ اگر شش سال قبل آمدید و یک عده از مردم خوشحال شدند و به شما امید داشتند. احساس می‌کردند در وجود شما انسانیت و احترام به ملت‌ها هست از حضور شما استقبال کردند اما امروز در چه وضعی هستید؟ امروز قاطع ملت‌های منطقه از شما متنفرند، ملت‌ها بیدارند و دست شما را خوانده‌اند و رویکردها ملت‌ها به سمت همگرایی و همبستگی است».

خبرنگار روزنامه همشهری در ادامه پرسید: «شما فرمودید اتفاقاتی که در بازداشت‌گاه‌ها افتاده کار نفوذی‌هاست. سوال من از جنابعالی این است که آیا دستگاه امنیتی کشور این‌طور است که افراد دشمن در آن نفوذ کنند و مرتکب قتل‌ها و شکنجه‌ها شوند؟ منظورتان به طور دقیق از دشمن کیست؟»

رییس دولت در پاسخ به سوال این خبرنگار در ابتدا با بیان این‌که " امیدوارم که روزنامه‌ همشهری برای این خادم ملت خود حداقل حقوق شهروندی را قائل شود. البته منظورم به شخص شما نیست بلکه روزنامه است" ادامه داد: «ما شواهد و اسنادی داریم. افراد نفوذی در این مکان‌ها حضور داشتند و اقداماتی را انجام دادند و باور من این است که بعضی از اتفاقات ناشایست رخ داده در کوی دانشگاه و برخی از بازداشتگاه‌ها جزو سناریوی آشوب بود».

وی یادآور شد: « من در متن جمهوری اسلامی در طول این 30 سال زندگی کردم و قریب به اتفاق ملت ایران نیز در این بطن زندگی کرده‌اند و اتفاقاتی که رخ داد هیچ‌یک از هیچ ایرانی و وفادار انقلاب و عاشق ایران و عاشق آرمان‌های ملت ایران حاضر نیست دست به آن اقدامات بزند و هر کس خواسته یا ناخواسته در برابر منافع ملت ایران عمل کند در صف دشمن است ولو حتی متوجه نشود. هستند افرادی که متوجه نیستند ولی آب به آسیاب دشمن می‌ریزند البته تعداد آن‌ها زیاد نیست. من فکر می‌کنم باید یک دوره دشمن‌شناسی را با هم مرور کنیم».

وی گفت: «در جریان انتخابات حلقه اتصال برخی از جریانات با خارج از کشور مشخص بود و هر اقدامی که می‌کردند نه تنها مورد حمایت رسانه‌ها بلکه شخصیت‌ها و مسوولان آن کشورها قرارمی‌گرفت و از آن حمایت می‌کردند».

احمدی‌نژاد با بیان این‌که " تشخیص صف دشمن کار سختی نیست" گفت: «هیچ مامور دلسوزی حاضر نیست که اقدامی بکند که برخلاف ماموریتش، قانون و انسانیت و منافع ملی کشور باشد مگر این‌که در فضایی قرار گرفته باشد که آن حرکت را به نفع مطامع حزبی، گروهی و مصالح سیاسی خود بداند. ملت ایران در تشخیص صف دشمن هیچ‌گاه اشتباه نکرد و ما اسناد قطعی داریم که برخی از حوادثی که رخ داد توسط عناصر وابسته به جریانات آشوبگر ولی به نام ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران بود».

وی خاطرنشان کرد: «نیروهای انقلاب و طرفدار انقلاب در قضایای اخیر چاقو خوردند، کتک خوردند و جان‌شان را گذاشتند که کسی آسیب نبیند. نیروهای انقلاب کسانی هستند که در جنگ هشت ساله نیروی عراقی که تا دو دقیقه قبلش همرزمش را به شهادت رسانده بود ولی وقتی نیروهای عراقی را دستگیر می‌کرد آن را مورد نوازش قرار می‌داد و این فرهنگ ملت ایران است».

رییس دولت گفت: «متاسفانه برخی آگاهانه و ناآگاهانه در خط دشمن عمل کردند و کسانی که پیاده نظام بودند، نظام جمهوری اسلامی با رافت با آن‌ها برخورد می‌کند، مثل همیشه، و کسانی که در سمت فرماندهی بودند باید پاسخگوی این رفتارهای خود باشند».

رییس دولت در ادامه نشست مطبوعاتی خود، هم‌چنین در پاسخ به پرسش شبکه المنار که پرسید « با توجه به پیشنهادهایی که به کشورهای 1+5 داده‌اید بهتر نیست یک سری از پیشنهادهای جنابعالی و ایران به کشورهای عربی که نگران مسائل هسته‌یی جمهوری اسلامی هستند داده شود؛ به ویژه که عمروموسی در راستای اهمیت گفت‌وگو بین کشورهای عربی و جمهوری اسلامی اعلام کرده بود این گفت‌وگوها می‌تواند گامی رو به جلو برای حل مشکلات باشد؟» گفت: «ما همه ملت‌ها از جمله کشورهای عربی را دوستان قطعی خود می‌دانیم و امروز با اکثریت کشورهای عربی روابط صمیمانه و دوستانه داریم».

وی با بیان این که « از پیشنهاد گفت‌وگو با آقای عمروموسی نیز استقبال می‌کنم» خاطرنشان کرد: «اما من نفهمیدم عربی – ایرانی به چه معناست و نمی‌دانم کدام کشور عرب از قدرت‌گیری ایران نگران است».

احمدی‌نژاد هم‌چنین خاطرنشان کرد: «البته می‌دانم دشمنان بعضی مطالب را القا می‌کنند و یکی دو دولت و یا بهتر بگویم رسانه های وابسته به یکی دو دولت عربی در انتخابات ما بد عمل کرده‌اند و ما از آن‌ها گله داریم و آنها باید جبران کنند».

وی گفت: «بالاخره طراحی‌های دشمنان نیز وجود دارد؛ البته ما با هر کشوری در هر جای دنیا، جز رژیم نامشروع صهیونیستی که برای او هیچ ارزشی قائل نیستیم و آن را به رسمیت نمی‌شناسیم {می‌توانیم ارتباط داشته باشیم}، ضمن این که غیر از این که ما همه با هم برادر دینی هستیم، در انسانیت یکی هستیم، منافع ملی و منطقه‌یی و دشمن مشترک نیز داریم».

رییس دولت هم‌چنین اظهار کرد: «از ناحیه ایران هیچ اقدامی که در جهت ایجاد کدورت باشد صورت نگرفته است. حتی پیش از این نیز اعلام کردیم که اگر دولت مصر اعلام کند آماده مذاکره با ماست همان بعدازظهر سفارت این کشور را باز می‌کنیم؛ اما از این حرف ما عده‌ای بد برداشت و طور دیگری آن را تعبیر کرده‌اند که البته این اشتباه بود. موضع ملت ما موضع روشنی است و ما دوست همه ملت‌ها هستیم و از حقوق همه آنها حمایت می‌کنیم. اگر چه در این بین یک گروه صهیونیستی در دنیا وجود دارد که ما آنها را جنایتکار و متجاوز و اشغالگر می‌دانیم و برای آنها حق حاکمیت قائل نیستیم».

احمدی‌نژاد هم‌چنین در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس که پرسید « با توجه به این که رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی هستید نظرتان در مورد وقف دانشگاه آزاد چیست؟» گفت: «البته من وارد مسائل و زوایای شرعی وقف نمی‌شوم، چون تخصص بنده نیست، اما به لحاظ قانونی هر اقدامی که راجع به دانشگاه آزاد می‌شود باید مسائل قانونی در آن رعایت شود و هر نوع تغییر در مالکیت و شکل دانشگاه آزاد مستلزم اصلاح اساسنامه است که باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی برود، هم‌چنین هر نوع تغییر در دانشگاه آزاد مستلزم حسابرسی است».

رییس دولت گفت: «در انتخابات من متعرض شکل اداره دانشگاه شدم، اما عده‌ای گفتند شما مخالف دانشگاه آزاد هستید. این درحالی است که من خودم دانشگاهی هستم و زندگی من زندگی دانشگاهی است و اصلا کارمند دانشگاه هستم. حرف من این بود که نباید به استاد و دانشجو فشار بیاید و دانشگاه آزاد پایگاه سیاسی احزاب شود، بلکه لازم است منابع این دانشگاه که باید صرف ارتقای علمی و رفاه دانشجویان و استادان شود در چرخه‌های دیگری مورد استفاده قرار نگیرد».

وی هم‌چنین تاکید کرد: «باید دانست بخشی از اموال دانشگاه آزاد هدایای دولت است و اگر بناست تغییری اتفاق بیفتد باید نظر دولت هم لحاظ شود اما ما از هر اقدام سازنده‌ای که به اصلاح ساختارها ، جهت‌گیری‌ها و رفتار دانشگاه آزاد بینجامد استقبال می‌کنیم».

احمدی‌نژاد هم‌چنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس که پرسید « با توجه به روند برگزاری دادگاه اغتشاشات اخیر و اتهامات متعددی که در دوران انتخابات و پس از آن علیه شما در سطوح مختلف مطرح شد، هم‌چنین اعترافات عنوان شده آیا شما قصد شکایت ندارید و تفاوت مواجهه با افراد پایین‌دستی این جریان و فرماندهان مسائل پس از انتخابات چه باید باشد؟» گفت: «انتخابات گذشت و از نظر ما پرونده آن فردای روز انتخابات بسته شد. این سی‌امین یا سی و یکمین انتخابات ملت ایران بود. ساز و کاری که به کار گرفته شد نیز ساز و کاری ثابت، البته با اصلاح و تکمیل بود».

وی با بیان این که انتخابات در ایران مردمی است و شاید ما تنها کشوری هستیم که در آن مجریان و ناظران انتخابات خود مردم هستند، اظهار کرد: «مجری و ناظر دولت نیست، وزارت کشور تدارک‌کننده و پشتیبان شبکه انتخابات است، انتخابات را معتمدان مردم برگزار می‌کنند».

احمدی‌نژاد گفت: «این انتخابات، پاک‌ترین انتخاباتی بود که با شیوه دستی انجام و با شیوه ماشینی هم کنترل شد، اما بعضی در فضای انتخابات که فضای هیجان ، تبلیغات و گفت‌وگوست، بعضا پا را از اخلاق فراتر می‌گذارند و تهمت می‌زنند و توهین می‌کنند. در گذشته این طور بود که وقتی انتخابات تمام می‌شد فضای همدلی و دوستی شروع می‌شد، ولی در این انتخابات هم حجم خلاف‌گویی‌ها و تهمت‌ها بیشتر شد و هم این که پرونده انتخابات بسته نشد».

وی افزود: «عده‌ای گفتند انتخابات باید باطل شود، وقتی پرسیدیم چرا گفتند تقلب شده است، وقتی گفتیم سندی دارید، گفتند سندی نداریم. گفتیم چرا تقلب شده ؟ گفتند ما می‌گوییم تقلب است. باید دانست این روند بدترین نوع دیکتاتوری بود؛ چرا که بالاخره انتخابات دو طرف دارد، یکی پیروزی و یکی شکست است. حال من تعبیر پیروزی و شکست را به کار نمی‌برم؛ یک نفر رای می آورد و یک نفر رای نمی‌آورد».

احمدی‌نژاد گفت: «متاسفانه در این انتخابات نه اخلاق تبلیغاتی و نه اخلاق رای نیاوردن رعایت نشد. حرف‌هایی زده شد که نه تنها شایسته آنها بود بلکه شایسته ملت ایران، به عنوان ملتی آگاه نبود. مگر کسی می‌تواند ملت ایران را فریب دهد؟ مردم با رکوردی بالا در انتخابات شرکت کردند».

وی افزود: «من خودم به طور اتفاقی به یکی از شعبه‌ها رفتم و با صف طولانی شرکت‌کنندگان مواجه شدم. در شعبه‌ای که من شرکت کردم فقط در صف آقایان حدود 500 تا 600 نفر حضور داشتند. در کشوری که پیرمرد 90 ساله به اصطلاح بی‌سواد تا بچه دبستانی دقیقا تمام مسائل را تحلیل می‌کنند و در کشوری که 70 میلیون عنصر سیاسی هستند و خود انتخابات را برگزار کرده‌اند، این حرف‌ها زشت است. خودشان این‌ها را گفتند، کمااین‌که این حرف‌ها در اعترافات هم بیان شد و ما از این‌ها خبر داشتیم. این‌ها خیلی بد عمل کردند ولی ما امیدواریم این افراد فرصتی پیدا کنند تا اشتباهاتشان را جبران کنند».

احمدی‌نژاد ادامه داد: «البته در این میان عده‌ای هم فریب خوردند، به خیابان آمدند و سر و صدا کردند. متاسفانه عده‌ای مردم بی گناه و بی‌اطلاع هم کشته شدند. ما فکر می‌کنیم با افرادی که فریب خوردند باید با رافت اسلامی برخورد کرد اما قطعا با کسانی که فرماندهی کردند و حمایت‌های دشمنان را پذیرفتند و حداقل عکس‌العمل نشان ندادند و یا با سکوتشان این حمایت‌ها را پذیرفتند و سعی کردند ضربه بزنند باید برخورد شود. جالب است عده‌ای خودشان سروصدا می‌کنند و می‌گویند این دولت چون مشروعیتش زیر سوال رفته ممکن است در عرصه‌های جهانی از مواضع ملی کوتاه بیاید؛ آنها هدفشان همین است ، حرفهایی می‌زنند که دولت کوتاه بیاید؛ درحالی که باید دانست این دولت و ملت از مواضع خود ذره‌ای کوتاه نمی‌آیند».

احمدی‌نژاد هم‌چنین تاکید کرد: «با توجه به بازشماری 10 درصدی برخی شعبات حتی 8 هزار رای به فرد منتخب اضافه و حدود دو هزار رای از رقیب کم شد. حتی اگر بازشماری می‌شد در اصل نتایج تغییری ایجاد نمی‌شد؛ کمااین‌که هیچ سندی دال بر تقلب ارائه نشد؛ اما ادامه دادند. حالای یک مدتی می گوییم هیجانی بودند و گزارشها و نظرسنجی‌های غلط دادند. بگذارید بگویم که رییس جهاد دانشگاهی در شورای انقلاب فرهنگی، رسما اعلام کرد طی آخرین نظرسنجی که هفته (سه‌شنبه) قبل از انتخابات در ایسپا، مرکز افکارسنجی دانشجویان انجام شد، این نتیجه به دست آمد که نتایج دو به یک بود. رییس جهاد دانشگاهی در این جلسه گفت یک نسخه از نتایج را برای رقیب به اصطلاح بنده و نه رقیب ایشان (رییس جهاد دانشگاهی) فرستادم و گفتم این است افکار مردم. تقریبا دو به یک است. همان چیزی که هر نظرسنجی‌ای نشان داد. نگران شدم به دست آن آقا ندهند. پیگیری کردم و به رییس دفترش گفتم دادید، گفتند آری. دوباره تقریبا ده بار تماس گرفتم. دوباره پنج‌شنبه یک نسخه را به شکل مستقیم فرستادم. گفتم خواهش می‌کنم این را به دست آن آقا برسانید. نتیجه دو به یک است».

احمدی‌نژاد افزود: «اما دیدیم فردای آن شب قبل از اعلام نتایج انتخابات یک کنفرانس خبری برگزار کردند و گفتند ما برنده‌ایم. از روز اول می‌گفتند اگر ما برنده نشویم تقلب است. این چه منطقی است که کسی به مردم بگویند موظف هستید به ما رای بدهید و اگر به ما رای ندهید محکوم هستید. این یک دیکتاتوری مدرن است. اگر چه من بعد از انتخابات سکوت کردم، حرف برای گفتن بسیار است. عده‌ای بد عمل کردند و عده‌ای حق‌ناشناسی نسبت به انقلاب و ملت ایران کردند. گرد پاشیدند به چهره نورانی ملت ایران؛ البته این‌ها اثر ندارد، آنهایی هم که بیرون نشستند و کف زدند و تبلیغات کردند اشتباه کردند و البته باید جبران کنند».

وی افزود: « طبیعی است در این مسیر کسانی که پیاده‌نظام هستند و اطلاعات غلطی داشتند و فکر کردند حقی ضایع شد. چه حقی ضایع شد؟ اصلا انتخابات برای این است که رای مردم تصمیم‌گیرنده باشد. کما این که بنده در نشست خبری قبل از انتخابات اعلام کردم و گفتم انتخابات در ایران سالم است و ما در برابر هر تصمیمی که ملت ایران بگیرد تسلیم هستیم».

احمدی‌نژاد گفت: «با عده‌ای که هیجانی شدند و بندگان خدایی که تحریک شدند با اینها باید با رافت برخورد کرد، اما آنهایی که فرماندهی عملیات را داشتند و آگاهانه سعی کردند به ملت و انتخابات ضربه بزنند، بالاخره باید پاسخ دهند. این مساله خیلی روشن و مطالبه ملت ایران است و البته باید به این مساله، عادلانه، با رعایت عدالت و قوانین آیین دادرسی رسیدگی شود؛ چرا که نمی‌شود عده‌ای به خیابان‌ها بریزند و سرو صدا کنند و شیشه‌های مغازه‌ها را بشکنند، البته برخی هم در دستگاههای انتظامی و اینها که به نظر من نفوذی بودند، کارهایی کردند که البته ما شواهد و دلایلی داریم. این‌ها هم در لباس دوست ضربه زدند و باید به شدیدترین وجه، البته با رعایت عدالت و آیین دادرسی محاکمه شوند؛ این خواسته ملت ایران است. نمی‌شود هر کس از مادرش قهر کرد بیاید آتش بزند و مغازه بشکند و به مردم آسیب برساند. این خیلی بد بود. البته ما امیدواریم خدای متعال فرصتی به این‌ها بدهد تا بتوانند این کارهای غلطشان را جبران کنند».

در ادامه خبرنگار ایلنا پرسید: «خط فقر 850 هزار تومان اعلام شده است در حالی که حقوق کارگران 263 هزار تومان است و یکی از نمایندگان مجلس اخیرا این گفته خود را تکرار کرد که 400 واحد تولیدی تاکنون تعطیل شده است و 200 هزار کارگر در سال جاری بیکار شده‌اند. این مسائل با شعارهای دولت شما تا چه حد سازگار است؟»

به گزارش ایسنا رییس دولت پاسخ داد: «در بازار کار همواره یک عده بیکار هستند و یک عده به سر کار می‌روند. تا قبل از سال 84 هر سال بیش از 340 هزار نفر از کار منفک می‌شدند و تعدادی هم به سر کار می‌رفتند؛ بنابراین بازار کار درحال تبادل نیروی انسانی است. این‌که درسال 200 هزار نیرو کنار می‌روند عدد زیادی نیست.ممکن است این کناره‌گیری در اثر پایان کار و یا اتمام کارهای فصلی وغیره باشد. این موضوع فرآیندی طبیعی است».

وی گفت: «به رغم بحران اقتصاد جهانی و بحران تحریم علیه ایران نرخ بیکاری در کشور کاهش یافته است. البته این میزان کاهش مطلوب ما نبوده، چون بخشی همکاری نکردند و بخشی هم کارشکنی کردند اما در این دولت روند کاهش نرخ بیکاری نزولی بوده است و در برنامه پنجم باید نرخ بیکاری به زیر 7 درصد برسد».

وی گفت: «‌کشوری که می‌خواهد 8 درصد رشد اقتصادی داشته باشد نیازمند رشد نقدینگی است. مشکل ما در گذشته این بود که رشد نقدینگی با رشد اقتصادی تناسب قابل قبولی نداشت، متوسط رشد نقدینگی در چهار سال دولت نهم مساوی متوسط رشد نقدینگی در دولت هشتم است. اما رشد اقتصادی محقق شده در چهار سال دولت نهم دو درصد بیشتر از دولت هشتم است. یعنی در چهار سال گذشته دولت از رشد نقدینگی استفاده‌ بهتری کرده است. ما سعی داریم در نقطه‌ مطلوب به سربه‌سری رشد نقدینگی با رشد اقتصادی برسیم. البته در این راستا همه از جمله رسانه‌ها باید کمک کنند. نمی‌شود که فقط دعوا و مخالفت کرد؛ این‌گونه مشکل حل نمی‌شود، باید با مقاله‌ها و یادداشت‌های اساسی راهکارهای مناسب در رسانه‌ها داده شود».

احمدی‌نژاد درباره‌ خط فقر نیز اظهار کرد: «‌این موضوع مساله‌ای سرکاری است، خط فقر نوسانی است، هرچه فقر را تعریف کنید می‌شود همان فقر.اگر حداقل نیازهای خانواده را دوچرخه، ‌کلاس‌های مستمر آموزشی و یا کامپیوتر و غیره بگیریم، خط فقر بر همین اساس تعیین می‌شود و اگر براساس وضع مسکن، خوراک و پوشاک، آن وقت خط فقر بر این اساس می‌شود آن عدد که شما گفتید حداقل حقوق است که کارگران دریافت می‌کنند که تعریفی قانونی است نه آن‌چه که بیرون درباره حقوق کارگران محقق می‌شود. متوسط دریافتی کارگران بیش از این رقم است. البته در بخش‌هایی هم کمتر از این رقم است؛ از جمله در بخش‌هایی از رسانه‌ها، خبرنگارانی هستند که کمتر از این میزان حقوق می‌گیرند».

خبرنگار شبکه تلویزیون فرانسه پرسید: «شما گفته‌اید پرونده هسته‌یی ایران بسته شده است و با کشورهای غربی مذاکره نمی‌کنید من می‌خواهم بدانم که تعامل شما با سازمان انرژی اتمی در مورد موضع پرونده هسته‌یی چگونه خواهد بود؟»

به گزارش ایسنا رییس دولت پاسخ داد: «موضوع هسته‌یی ایران در چارچوب مقررات آژانس پیگیری می‌شود و این یک روند مستمری است و کشورهایی که چرخه غنی‌سازی دارند و عضو آژانس هستند، به صورت مستمر با آژانس همکاری می‌کنند. ما نیز همین‌گونه تعامل را داریم و اگر آژانس بخواهد تحت فشارهای سیاسی قرار بگیرد و برخی از کشورها بخواهند آژانس را تحت فشار سیاسی قرار دهند، ما ایستادگی و از حقوق قانونی خود استفاده می‌کنیم».

وی افزود: «کسانی که بخواهند خارج از مقررات و فوق قانون و مقررات در موضوع هسته‌یی ما دخالت کنند، بدانند که راه برای آن‌ها بسته است و ملت ایران اجازه نمی‌دهد کسی خارج از چارچوب قوانین بین‌المللی در امور داخلی ایران دخالت کند».

وی ادامه داد: «از نظر ما چیزی به عنوان پرونده هسته‌یی وجود ندارد و پرونده دشمنی دو، سه کشور با ملت ایران وجود دارد. آن‌ها در واقع با استقلال و پیشرفت کشور ما مخالف هستند. آن‌ها حتی با پرتاب ماهواره و پیشرفت‌های تکنولوژی ما مخالفت کردند. البته مخالفت آن‌ها برای ما ارزشی ندارد».

احمدی‌نژاد با بیان این‌که " در بحران اقتصادی ایجاد شده کمترین آسیب به ما وارد شد؛ چراکه اقتصاد ما درون‌زاست و تقریبا صددرصد متکی به درون است" خاطرنشان کرد: «ملت ایران می‌تواند خود را اداره کند و آن‌ها دچار مشکلات اقتصادی و فرهنگی هستند، آن‌ها باید برای حل مشکلات‌شان مسیرشان را تغییر دهند».

وی گفت: « ما پرونده‌ای را به عنوان پرونده هسته‌یی ایران به رسمیت نمی‌شناسیم، بلکه پرونده دشمنی چند کشور است که مخالف پیشرفت ایران هستند و ما به آن‌ها نصیحت می‌کنیم که روش خود را تغییر دهند و رویکرد صادقانه‌ای را اتخاذ کنند، این به نفع آن‌هاست؛ چراکه کسانی که با ملت ایران دوست بوده‌اند، به نفع‌شان بوده است».

وی با اشاره به سرنوشت کسانی که با ملت ایران مخالف بوده‌اند، گفت: «شما سرنوشت بوش را دیدید که چه شد. این کشورها باید دست از دشمنی با ملت ایران بردارند و با این کار بهتر می‌توانند منافع خود را تامین کنند».

رییس دولت گفت: « مشکلات امروز بشر ناشی از رویکردی است که برخی از کشورها دارند، آن‌ها به دنبال تامین منافع ملی خود، فراتر از مرزهای جغرافیایی می‌گردند و در این راستا اقدام‌های نادرستی انجام می‌دهند».

رییس دولت درپاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد پویا در مورد انقلاب ریلی گفت: « ما در این ارتباط طرح جامع حمل و نقل کشور را به مجلس ارائه دادیم و این تبدیل به قانون شد. البته مقداری از بودجه‌ای که ما برای آن در نظر گرفته بودیم کم شد و ما سعی می‌کنیم در بودجه سال آینده تا آن‌جا که ممکن است، تامین کنیم».

وی خاطرنشان کرد: «ما در دستور کارمان احداث 12هزار کیلومتر خط ریلی را داریم که شش هزارتای آن مراحل نهایی خود را طی می‌کند و در حال بستن قرارداد در مورد آن‌ها هستند. امیدواریم که شاهد انقلاب ریلی باشیم و حتما دولت با قدرت به عنوان یک زیرساخت این مساله را پیگیری می‌کند».

همین خبرنگار پرسید: «عملکرد رسانه‌ها باید در برابر جنگ نرم که دشمنان ایجاد کرده‌اند، چگونه باشد؟»

رییس دولت با بیان این‌که " من در مورد این مطلب در دیداری که با خبرنگاران خواهم داشت، صحبت خواهم کرد" ولی رسانه‌های ما در مقابل هجوم رسانه‌های بیگانه در حوادث پس از انتخابات کم آورده‌اند و این را باید اصلاح کنیم.

خبرنگار رویترز در ادامه پرسید: «بسته پیشنهادی ایران چه موقع به کشورهای غربی ارائه می‌شود؟» احمدی‌نژاد پاسخ داد: «این بسته آماده شده و از نمایندگان کشورهای مربوطه نیز دعوت شده که بیایند و این بسته را تحویل بگیرند».

همین خبرنگار پرسید: «آیا اگر مناظره‌ای با اوباما در سازمان ملل داشته باشید در مورد مسائل مشترک دو کشور نیز بحث و گفت‌وگو خواهید کرد؟ » احمدی‌نژاد گفت: «ما اعلام کرده‌ایم که اساس تصمیمات بین‌المللی‌مان براساس منطق و گفت‌وگوست. ملت ما یک نگاه کدر و تاریخ کدری از طراحی‌های دولت‌های متوالی آمریکا در ذهن دارد و از سال 1332 که دشمنی‌های دولت آمریکا آشکار شد، تا به امروز به خصوص در دوره‌ این 30 سال پیروزی انقلاب اسلامی این دشمنی‌ها شدت بیشتری گرفته و این مساله کار را سخت می‌کند».

وی ادامه داد: «دولت آمریکا با شعار تغییر بر سر کار آمد. در انتخابات ایران دچار اشتباه شد و ملت ایران احساس کردند که در این شعار تغییر صداقت لازم وجود ندارد، البته بعدا گفتند که اشتباه شده است و ما نیز امیدواریم این‌طور باشد و آن‌ها روش خود را اصلاح کنند».

وی خاطرنشان کرد: « اساس سیاست خارجی ما بر تعامل و گفت‌وگوی سازنده است. ما اعلام کرده‌ایم که آماده مناظره هستیم و هر موضوعی در این مناظره قابل بحث است و این مساله در برابر رسانه‌ها صورت بگیرد، البته به این معنا نیست که در سطوح دیگر ملت ایران اگر تشخیص داد و منافعش اقتضاء کرد وارد گفت‌وگو نشود».

خبرنگار خبرگزاری آریا نیز پرسید: «درحال حاضر بنا به تاکید مقام معظم رهبری ما دچار نوعی مظلومیت فرهنگی هستیم، شما برای رفع این مظلومیت چه برنامه‌ای دارید به خصوص برای حمایت از مطبوعات و خبرگزاری‌های غیردولتی؟»

رییس دولت پاسخ داد: «تا آن‌جایی که من اطلاع دارم، مطبوعات و خبرگزاری‌های غیردولتی نیز به نوعی از حمایت دولت استفاده می‌کنند، مگر تعداد قلیلی از آن‌ها و حتی روزنامه‌هایی که سود زیادی نیز دارند از یارانه‌های دولتی استفاده می‌کنند».

وی گفت: «همان طور که در جریانات انتخابات و بعد از انتخابات اعلام کردیم فرهنگ از اولویت‌های کاری دولت دهم است. با حضور در جلسه تودیع و معارفه وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز جهت‌گیری‌های کلان را در این ارتباط اعلام کردم. فضای کشور باید فضایی فرهنگی باشد و فضای مشترک تنفس بین انسان‌ها فضای فرهنگی است. فضای اقتصادی و سیاسی ما نیز باید فرهنگی باشد».

احمدی‌نژاد با بیان این‌که " دولت دهم از فعالیت‌های فرهنگی حمایت جدی خواهد کرد" ادامه داد: «در حمایت از نوع فعالیت‌های فرهنگی شاهد یک تحول خوبی خواهیم بود و وزارت ارشاد نیز ابتکارهای خوبی را طراحی کرده که به فرهنگی شدن فضای کشور و شکوفا شدن پتانسیل‌های فرهنگی کمک می کند».

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه راه مردم در ارتباط با موضوع مسکن مهر اظهار کرد: «پروسه مسکن مهر باید با سرعت در مسیر خود حرکت کند و حلقه‌های آن تکمیل شود».

وی با بیان این‌که " من خودم در جلسات شورای مسکن حضور پیدا می‌کنم" گفت: «تقویت بانک مسکن، طرح‌های ساخت مسکن، واگذاری زمین از جمله طرح‌هایی است که دولت آن را پیگیری می‌کند و از مهر ماه آن‌ها را اعلام می‌کند و امیدواریم در پایان این چهار سال بتوانیم در بازار مسکن به یک تعادل پایدار برسیم».

مردوخی از خبرنگاران پیشکسوت عرصه رسانه نیز پرسید: «وزرای اقتصادی شما نسبت به مساله‌ گرانی که موضوع مهم مورد نظر مردم است در مجلس اظهارنظری نکردند، در دولت‌ جدیدتان چه فکری برای این معضل دارید؟ لایحه «از کجا آورده‌اید» در چه وضعی است؟ رییس دولت پاسخ داد: «این لایحه در دولت تصویب شده و به زودی ارائه می‌شود».

وی ادامه داد: «تورم ریشه‌های ساختاری دارد، طرح تحول اقتصادی دولت برای از بین بردن ریشه‌های تورم است، بحران بی‌سابقه اقتصاد جهانی و بحران بی‌سابقه تحریم دو بحرانی بودند که ما در سال گذشته با آن به ویژه مواجه بودیم. دولت، ‌مردم، ‌تولیدکنندگان، ‌صاحب‌نظران اقتصادی، ‌صنعت‌گران، ‌کشاورزان و غیره سیاست‌هایی را تصویب کردند تا از این بحران‌ها عبور کنیم. از اول مهر 87 میانگین تورم کاهشی است و تورم نقطه به نقطه هم سیری کاهشی داشته است. همان‌طور که دیدید از وزیر اقتصاد در مجلس که نماینده سیاست‌های اقتصادی بود در مجلس سوالی در این‌باره نشد و مخالفتی هم نبود. این‌که می‌گویند 400 کارگاه تعطیل شده است را من نشنیده‌ام ما گروهی را برای تعطیلی کارگاه‌ها قرار دادیم اما نمی‌توان گفت که با تعطیل شدن یک کارگاه و یا چند کارگاه ما به مشکل برخورده‌ایم. در رقابت آزاد ورشکستگی وجود دارد».

وی خاطرنشان کرد:«‌ کالایی است که صددر صد به آن تعرفه می‌خورد و از خارج وارد می‌شود و با کشتی به ایران می‌آید و بعد در حالی که در داخل زمین، ‌برق،‌آب، ‌انرژی مجانی داده می‌شود و یا به آن‌ها وام تعلق می‌گیرد و حتی یارانه‌ هم داده می‌شود باز هم نمی‌توانند با آن کالایی که صددرصد به آن تعرفه می‌خورد رقابت کنند، این یعنی بنگاه و یا کارگاه نمی‌تواند در این بازار رقابت کند و یا بنگاه خود را مدیریت کند. در این صورت ما باید این یارانه‌ها را در جیب کسی بگذاریم که توانایی اداره‌ بنگاه را دارد. بخشی از گرانی‌های ما به همین خاطر است. متاسفانه در این موضوع یک سری رسوبات درست شده و مرزهای تقدس کاذب شکل گرفته است که باید شکسته شود».

همین خبرنگار پرسید: «مهدی کروبی گفته است که این پیشنهاد من در دوران انتخابات بود که اگر رییس دولت شوم سه خانم را در کابینه‌ام وارد می‌کنم و حال گفته است شما این ایده را از او کسب کرده‌اید؟»

رییس دولت پاسخ داد: «من درباره‌ این‌که خانم‌ها به کابینه‌ام وارد می‌شوند، پیش از انتخابات اظهارنظر نکردم. حضور خانم‌ها ابزار کار سیاسی نیست و این نگاه را مطلقا قبول ندارم و قولی هم نداده بودم، اما به آن معتقد بودم و الان آن را اجرا کردم. دیگرانی قبلا این اظهارنظر را کرده بودند اما نتوانستند آن را جرا کنند».

وی ادامه داد: «مساله بر سر عدد سه و یا بیش از آن نیست، این عدد در کابینه من بیشتر می‌شود؛ چراکه از یک معاون زن نیز استفاده خواهم کرد. سه وزیر را براساس مطالعه‌ شرایط کشور و ساختار اجتماعی آن انتخاب کردم. معیار من زن و مرد نیست بلکه انسان است. از نظر من آن‌ها یکی هستند و شان‌شان به انسانیت و کرامت‌شان است. زن و مرد در مسوولیت‌های آرمانی اجتماعی یکی هستند. امام خمینی(ره) می‌گفتند زنان دوشادوش مردان و حتی بیشتر حرکت می‌کنند. زن‌ها از آن‌جا که دل‌شان کانون مهر و محبت است نسبت به مسائل رویکرد بهتری دارند و هر کس ازاین ایده حمایت کند از آن تشکر می‌کنم و فکر می‌کنم باید از آن حمایت شود».

وی با اشاره به فشارهایی که در خصوص انتخاب وزرای زن بر او و زنان پیشنهادی کابینه شده است، گفت:‌« فشارهای بسیاری دراین خصوص ازجهات مختلف وارد شد، اما به نظرم رسید کسی که می‌تواند این راه را باز کند، احمدی‌نژاد است و خود را برای همه فشارها آماده کرده‌ام».

احمدی‌نژاد یادآور شد: «فشار آوردند که بگویند زنان معرفی شده خودشان استعفا دهند و حتی این خانم‌ها پیش من آمدند و گفتند که ما نگرانیم که اگر استعفا ندهیم به دولت فشار آید. اما من به آن‌ها گفتم این مسوولیت من است و اگر شما به درست بودن کار اعتقاد دارید بایستید و خوشبختانه آن‌ها ایستادند و دیدید که قاطبه‌ نمایندگان حمایت کردند و راه را برای استفاده‌ کامل‌تر و گسترد‌ه‌تر از توانمندی‌ نیمی از جامعه خودمان باز کردند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین