حجت الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی با اشاره به فرصت رئیس جمهور برای معرفی هیأت وزیران به مجلس، بیان کرد: طبق قانون و بر اساس ماده ۲۰۲ آئین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور بعد از مراسم تحلیف ۲ هفته فرصت دارند تا هیأت وزیران خود را به مجلس معرفی کنند. اما این بدان معنا نیست که حتما باید ۲ هفته بگذرد. حتی میتوانند در روز تحلیف و یا بعد از مراسم تحلیف، هیأت وزیران را به مجلس معرفی کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: هر موقع رئیس جمهور هیأت وزیران را به مجلس معرفی کرد، باید همراه با اسامی وزرای پیشنهادی برنامه کلی دولت و برنامه هر کدام از وزرا را به مجلس ارائه کند. مجلس نیز هر کدام از این وزرا را به کمیسیون ذی ربط معرفی میکند تا چند مسئله مورد بررسی قرار گیرد. در وهله اول بررسی میشود که آیا برنامههای وزیر پیشنهادی با برنامههای بالادستی تطابق دارد یا خیر. اتفاقا رئیس جمهور خیلی بر اجرای برنامههای بالادستی تاکید داشتند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اداره قوانین مجلس میزان تطبیق برنامههای وزیر پیشنهادی با برنامههای بالادستی را به کمیسیون ذی ربط ارائه میکند. مثلا برنامههای وزیر پیشنهادی امورخارجه در کمیسیون امنیت ملی بررسی میشود. میزان تطبیق برنامهها با اسناد بالادستی به کمیسیون امنیت ارائه میشود. کمیسیون وزیر را دعوت میکند. از برنامههای خود دفاع میکند. در نهایت در کمیسیون رای گیری میشود.
سلیمی در ادامه تاکید کرد: در کمیسیون بررسی میشود که قدرت مدیریت این وزیر چقدر هست. آیا برنامهها را خودش نوشته است. کمیسیون ذی ربط گزارشی از جلسه به صحن ارائه میکند. در روز رای اعتماد ابتدا گزارش کمیسیون در خصوص بررسی صلاحیت وزرا ارائه میشود. مجلس یک هفته فرصت دارد تا در کمیسیونها برنامه وزرا را بررسی کند.
سخنگوی هیات رییسه مجلس افزود: ما در مجلس تمهیدی اندیشیده ایم که تک تک وزرا با همه کمیسیونها تخصصی جلسه بگذارند. البته عمده وقت وزیر با کمیسیون تخصصی خود میگذرد، اما هیات رئیسه مجلس به نحوی برنامه ریزی کرده که تک تک وزرا با همه کمیسیونها جلسه گذاشته و بتوانند دیدگاهها و برنامههای خود را بیان کنند.