آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد گفت: «اگر ارادهای برای شکلدادن یک همکاری جمعی و مشارکت عمومی برای مواجهشدن با مسائل جهانی و حل انسانی آنها وجود داشته باشد، مذاکرات ژنو یک ظرفیت و فرصت مناسب است».
احمدینژاد که در حاشیه جلسه دولت در جمع خبرنگاران سخن میگفت، با بیان این که « همکاران ما با همین نگاه وارد شدند» اظهارکرد: «قرار بود مذاکرات حول بسته پیشنهادی ایران باشد. خوشبختانه همین اتفاق هم افتاد و قرار شد با محوریت بسته پیشنهادی ایران چهارچوب مذاکرات و برنامه ادامه آن توسط نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و نماینده اتحادیه اروپا و بقیه اعضای 1 + 5 آماده و در نشست بعدی نهایی شود تا بر اساس چهارچوبی که به تصویب نمایندگان هفت کشور میرسد، مذاکرات ادامه یابد».
وی همچنین با بیان این که «در مجموع گفتوگوها مثبت بوده و به نظر میرسد آرام آرام یک اراده برای حرکت در جهت تعامل مثبت و سازنده شکل میگیرد که ما از آن استقبال میکنیم» تصریح کرد: «بالاخره ما قبلا هم اعلام کردهایم در مورد خرید سوخت بیست درصد (نوزده و هفتاد و پنج صدم درصد) برای رآکتور تهران با هر کسی که تمایل داشته باشد آن را در اختیار ما قرار دهد گفتوگو میکنیم؛ یعنی کارشناسان ما بروند گفتوگو کنند؛ این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت و کشورهای گوناگونی پیشنهاد دادند. برخی گروهی پیشنهاد دادند، برخی هم فردی پیشنهاد دادند؛ این هم طراحی شده که انشاءالله از یکی دو هفته آینده گفتوگوهای کارشناسیاش آغاز شود تا بتوانیم سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را از مسیر درستش تهیه کنیم».
رییس دولت در ادامه سخنانش در پاسخ به این پرسش که آیا از آمریکا سوخت خریداری خواهید کرد؟ گفت: «فرقی نمیکند. ما که برای تعامل حد و مرز نگذاشتهایم؛ جز رژیم صهیونیستی. خب! طبیعی است که نماینده آمریکا در آنجا خواسته مذاکراتی شود و آقای جلیلی هم استقبال کرده و اتفاقا مذاکراتشان هم مذاکرات خوبی بوده؛ یعنی یک چارچوب منطقی روشن دارد که ما آن را قبول داریم؛ یعنی بر پایه احترام و عدالت و پیگیری همین بحثهایی بوده که در بسته پیشنهادی خود مطرح کردهایم؛ از جمله خلع سلاح جهانی، بهرهمندی همه ملتها از فناوری هستهای و دیگر فناوریهای پیشرفته و خرید سوخت برای رآکتور تهران».
رییس دولت در ادامه سخنانش درباره اظهار نظر اخیر البرادعی، در کنفرانس مطبوعاتیاش در تهران گفت: «این برداشت آقای البرادعی از یک توافق قبلی است که ما آن را معلق کردهایم؛ یعنی بعد از این که قطعنامهها صادر شد، از طرف جمهوری اسلامی این توافقنامه به حالت تعلیق درآمد. ایشان یک برداشت داشتند که مورد قبول سازمان انرژی اتمی ما نیست و این در کار قم که انجام میشود، مشکلی ندارد».