آفتابنیوز : آفتاب: کنگره آمریکا خواستار ارائه توضیحاتی از سوی رئیس جمهور این کشور درباره استراتژی جدید ایالات متحده در برابر ایران شد.
به گزارش خبرگزاریهای رویترز و بیبیسی، مجلس نمایندگان آمریکا از باراک اوباما، خواسته است تا تاریخ 31 ژانویه درباره پیشرفت روند گفتگوی مستقیم با ایران گزارش دهد.
نمایندگان این مجلس همچنین از باراک اوباما خواستهاند در صورت پیشرفت نداشتن مذاکرات هستهای با ایران، در جهت افزایش تحریمهای این کشور حرکت کند.
درخواست مجلس نمایندگان از اوباما برای مطلع کردن کنگره از روند گفتگوهای مستقیم با ایران درباره برنامه هستهای این کشور، در قالب طرح بودجه دفاعی سال 2010 آمریکا مطرح شده است.
یکی از متممهای این طرح که باید به وسیله مجلس سنا نیز تصویب شود، از دولت آمریکا میخواهد در صورت عدم موفقیت گفتگوی مستقیم با ایران یا عدم اجرای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی این کشور، تحریمهای شدیدی علیه آن وضع شود.
این طرح همچنین وزیر دفاع آمریکا را موظف میکند به طور سالانه درباره راهبرد نظامی ایران به کنگره گزارش دهد.
بحث تشدید تحریمهای ایران در حالی در مجلس نمایندگان ایالات متحده مطرح میشود که کمیته امور بانکی مجلس سنا سه شنبه این هفته درباره اعمال تحریمهای فراگیر علیه ایران جلسه داشت.
کریستوفر داد، رئیس این کمیته که از سناتورهای دموکرات است در این جلسه از تدوین طرح تحریمهای جامع و فراگیر علیه ایران خبر داد.
وی مدعی شد کنگره آمریکا باید ابزار لازم را برای مقابله با تهدیدهای ایران در اختیار باراک اوباما بگذارد.
از سوی دیگر همزمان با این اقدام، شش نفر از سناتورهای برجسته جمهوریخواه و دموکرات آمریکا در نامه ای به رهبران مجلس سنا خواستار بررسی هر چه سریعتر چند طرح مربوط به ایران در این مجلس شدهاند.
این افراد در نامه خود با اشاره به آشکار شدن فعالیت تاسیسات غنیسازی در نزدیکی قم، آزمایشهای موشکی ایران و گزارشهای مربوط به برخورداری این کشور از دانش لازم برای تولید سلاح هستهای، اقدام هر چه سریعتر را برای مقابله با این تهدیدها مهم دانستند.
جان مک کین، سناتور جمهوریخواه و کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 و جو لیبرمن، سناتور مستقل از امضا کنندگان این نامه هستند که خطاب به هری رید، رهبر اکثریت دموکرات و میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس سنا نوشته شده است.
این سناتورها در نامه خود خواستار رسیدگی فوری به چند طرح از جمله طرحهای تحریم صادرات بنزین و فرآوردههای نفتی به ایران و پیشگیری از سرمایهگذاری در صنعت انرژی این کشور شدهاند.
یکی دیگر از طرحهای مورد اشاره در این نامه، طرح کاهش سرکوب اینترنتی در ایران است که دولت ایالات متحده را از معامله با شرکتهایی منع میکند که فناوری کنترل اینترنت را در اختیار جمهوری اسلامی میگذارند و به آن در محدود کردن آزادی بیان کمک میکنند.