آفتابنیوز :
آفتاب: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «عمل به توصیههای بزرگان، حفظ حرمت و جایگاه شخصیتها و چهرههای نظام، پرهیز از تکرار روند برخی برخوردهای صورت گرفته و نیز فعالیت رسانهها درجهت ایجاد وحدت گامهای مهمی در تنشزدایی است».
محمد هاشمی در گفتوگو با ایسنا با تاکید براینکه " نقطه آغاز تنشزدایی بازگشتن از راه رفته و اجتناب از ادامه برخوردهاست" اظهار کرد: «تنشهای اخیر به دلیل نتایج انتخابات، برخی مواضع تندی که پس از انتخابات علیه ارکان نظام و دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی گرفته شد و نیز اساعه ادب به ساحت مقدس بیت و حضرت امام(ره) بهوجود آمد».
هاشمی ادامه داد: «انتظار میرفت در این دوره از انتخابات نیز مانند گذشته عملکردها به گونهای باشد که پس از انتخابات تنشها را کاهش دهد اما برعکس به جای منطق و استدلال از قوه قهریه استفاده و همین امر موجب شد تنشها افزایش پیدا کرده و جامعه دو قطبی شود؛ این دو قطب هر کدام اظهاراتی دارند که به فراخور رسانهای که دارند آنها را مطرح میکنند».
وی افزود: «اگر تنشزدایی حقیقتاً مدنظراست، طبعاً باید کرامت انسانی و حرمت جایگاههای افراد را حفظ کرد و از کسانی که خسارت دیده یا مورد هتک حرمت واقع شدهاند، اعاده حیثیت شده و خسارات آنها پرداخته شود و به این ترتیب وحدت را جایگزین تفرقه کرد».
وی همچنین درباره اثرگذاری بزرگان و گروههای میانهرو در تنشزدایی گفت: «بزرگان میتوانند مسائل اخیر را بهگونهای هدایت کنند که جایگاه چهرهها و اشخاص حفظ شود و گروههای میانهرو نیز که همواره دعوت به تفاهم کردند از راههای مسالمتآمیز به حل مسائل کمک کنند البته نکتهای که وجود دارد اینکه هر کسی متناسب با ابزارها و اختیاراتی که دارد میتواند کارها را پیش ببرند کسانی هستند که علاقهمندند مشکلات را حل کنند اما ابزارهای لازم را در اختیار ندارند؛ بنابراین توصیههایی میکنند که اگر مورد توجه قرار بگیرند راهگشاست».
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «گام دیگر برای تنشزدایی و تبدیل فضا به وحدت و یکپارچگی، عمل به توصیههای بزرگان است. تجربه دو سه ماه اخیر نیز نشان داده که استفاده از قوه قهریه راهکار انسجام و وحدت ملی نیست».
وی با بیان اینکه " رسیدن به تنشزدایی و وحدت ملی هزینههایی دارد که باید پرداخت شود" خاطرنشان کرد: «شاید به عبارت بهتر بتوان گفت اینها هزینه نیست بلکه حقوقی است که در جامعه وجود دارد و لذا بازگشت به این حقوق و قانون میتواند ما را به سمت وحدت ملی سوق دهد».
وی همچنین درباره نقش رسانهها و اهمیت آنها در امر تنشزدایی اظهارکرد: «رسانهها هم میتوانند عامل تحریک باشند و هم وحدت. رسانههای ما امروز بیشتر قالب جناحی دارند و معلوم است که کدام رسانه به چه طیفی نزدیکتر است؛ لذا وقتی برخی از این رسانهها به تشنجها دامن میزنند وضع را بدتر میکنند اما وقتی تلاش کنند برای وحدت و در آن جهت حرکت کنند و جایگاه چهرههای نظام را حفظ کنند میتوانند به عامل وحدت تبدیل شوند».