لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی به شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل گفت: «حوثیها به بازداشت ناعادلانه پرسنل بشردوستانه و دیپلماتیک ادامه میدهند. ۱۳۰ کارمند یمنی، از تقریباً ۲۹ سازمان مختلف، در بازداشت هستند. حوثیها این بازداشتشدگان را آزاد نکردهاند و در واقع، فقط حملات علیه بشردوستانه را تشدید کردهاند.»
سفیر آمریکا مدعی شد: «شورشیان حوثی به مقر دفتر حقوق بشر سازمان ملل در صنعا یورش بردند. این اقدام باید به شدت محکوم شود. هیچ توجیهی برای هدف قرار دادن کارکنان سازمان ملل و بازداشت افراد به دلیل انجام کارهای قانونی بشردوستانه و دیپلماتیک خود در این درگیری وجود ندارد. ما باید با یک صدا صحبت کنیم تا بازداشت سازمان ملل و سایر پرسنل توسط حوثیها را محکوم کنیم و خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها باشیم.»
نماینده آمریکا همچنین ادعا کرد: «حوثیها در مقابل تلاشها برای مبارزه با شیوع وبا در یمن ایستاده اند. محرومیت از مراقبتهای اولیه پزشکی از اکتبر صدها نفر را کشته است. این یک تراژدی قابل پیشگیری بود.»
گرینفیلد همچنین مدعی شد: «همکاری بین دولت جمهوری یمن و سازمانهای بینالمللی در کارزار واکسیناسیون به شدت با انسداد حوثیها و در برخی موارد، ممنوعیت کامل تلاشهای واکسیناسیون منجر به افزایش فلج اطفال و سایر بیماریهای قابل پیشگیری در مناطق تحت کنترل حوثیها شده است.»
سفیر آمریکا ادعا کرد: «پیام ما به حوثیها ساده است: ایجاد مانع برای کمکها و تلاشهای بشردوستانه را متوقف کنید. آمریکا بار دیگر از همه اعضای شورا میخواهد که حملات تشدیدکننده حوثیها در دریای سرخ، خلیج عدن و آبراههای اطراف را صریحاً محکوم کنند. این حملات علیرغم درخواست این شورا در قطعنامه ۲۷۲۲ از حوثیها برای «توقف تمام این حملات» ادامه دارد.»
او همچنین در ادامه ادعاهایش افزود: «این اقدامات تشدید کننده تهدیدی جدی برای آزادیهای کشتیرانی بین المللی و همچنین صلح و امنیت منطقه است و باعث افزایش قیمتها و تاخیر در تحویل اقلام حیاتی بشردوستانه مانند غذا و دارو به یمنیها شده است. ایران مستقیماً این حملات را ممکن کرده است.»
سفیر آمریکا مدعی شد: «استفاده حوثیها از پهپاد ایرانی صمد-۳ در حمله ۱۹ ژوئیه به اسرائیل نمونه دیگری از تسلیحات ایران بود که امکان حملات تروریستی مرگبار را در منطقه فراهم کرد. حوثیها در تلاش برای ایجاد هرج و مرج در یمن و خاورمیانه روابط خود را با سایر سازمانهای تروریستی مورد حمایت ایران در منطقه گسترش داده اند.»
گرینفیلد ادعا کرد: «ما باید اقداماتی را برای محروم کردن آنها از تسلیحات و تدارکات، به ویژه کالای حیاتی دریافت شده از ایران که مدت هاست در اختیار دارند، انجام دهیم. ارسال این تسلیحات بر خلاف تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحدبراساس قطعنامه ۲۲۱۶ است. کشورهای عضوی که در مسیر پاسخگو ساختن حوثیها و ایران قرار دارند، در تضعیف اعتبار قطعنامههای این شورا شریک هستند.»
سفیر آمریکا در عین حال بار دیگر با تکرار حمایت واشنگتن از تل آویو گفت: «آمریکا به حمایت از حق دفاع اسرائیل از خود در برابر این حملات بیسابقه ادامه خواهد داد. ما باید اقدامات حوثیها را محکوم کنیم. ما باید همچنان از همه طرفها بخواهیم که برای صلح تلاش کنند.»