کد خبر: ۹۳۱۹۶
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۸۸ - ۱۴:۲۳

ناصری: اگر به راهکارهای هاشمی توجه می‌شد، وضعیت بهتری داشتیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که عده‌ای از سیاسیون معتقدند جریان اصلاح طلب از قانون اساسی پیروی نمی‌کند، گفت: «ما همواره اعلام کرده‌ایم که به قانون اساسی معتقدیم و تمامی اصول و فصول این قانون را قبول داریم». 

عبدالله ناصری عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین اسلامی در گفتگو با مهر، در تحلیل خود از وقایع اخیر و دلایل ادامه دار شدن اختلافات پس از انتخابات گفت: «به نظر من بخشی از نیروهای موثر سیاسی به دنبال ایجاد وحدت نیست و تحلیل‌های توهم آمیزی که از وقایع اخیر، مبتنی بر یکسری اطلاعات غیرواقعی دارد، موجب می‌شود تا تلاشی هم برای ایجاد وحدت از سوی این گروهها در جامعه انجام نشود».

عضوشورای عالی بنیاد باران در پاسخ به این سوال که آیا تلاش‌های اصولگرایانی همچون رئیس مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس مجلس، لاریجانی و باهنر و تلاش‌های برخی رهبران حزب موتلفه اسلامی برای ایجاد وحدت در فضای سیاسی کشور را نادیده می گیرد؟ اظهارداشت: «به اعتقاد من جریان تاثیرگذاری که در کشور به دنبال وحدت نیست، از باورهای لاریجانی و باهنر پیروی نمی‌کند».

عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین در بیان دلایل خود افزود: «دیدیم زمانی که لاریجانی موضوع وحدت و آشتی ملی را در جامعه در پی وقایع پس از انتخابات طرح کرد، از سوی همان جریان تندرو با برخورد و مخالفت مواجه شد».

وی در پاسخ به اینکه آیا سازمان مجاهدین به عنوان یک حزب و بنیاد باران به عنوان یک موسسه‌ای که اغلب افراد آن وابستگی و فعالیت‌های حزبی دارند راهکاری برای ایجاد وحدت و همبستگی میان گروههای سیاسی ارایه داده است، ادامه داد: «بخش قابل توجهی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی هم اکنون در زندان به سر می‌برند و این سازمان برای برگزاری کنگره سالانه خود با مخالفت مواجه است».

ناصری ادامه داد: «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی آمادگی لازم را برای گفتگو و تبادل نظر برای یافتن راهکارهای مناسب در این زمینه را دارد».

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه در نخستین گام برای حل مسائل پس از انتخابات و ایجاد وحدت باید افکار عمومی در مورد وقایع اخیر اقناع شود، تاکید کرد: «پس از آن باید در چارچوب‌های قانونی به موضوعات و وقایع پس از انتخابات پرداخت و راه حل‌های قانونی برای برون رفت از آنها پیدا کرد».

وی در پاسخ به این سوال که عده‌ای از سیاسیون معتقدند جریان اصلاح طلب از قانون اساسی پیروی نمی‌کند، افزود: «ما همواره اعلام کرده‌ایم که به قانون اساسی معتقدیم و تمامی اصول و فصول این قانون را قبول داریم».

ناصری همچنین در بیان نقش و تاثیر رسانه ملی در ایجاد وحدت در جامعه، گفت: «این رسانه می‌تواند برای ایجاد وحدت با برنامه‌ریزی درست و اصولی و دعوت از عناصر شاخص گروههای سیاسی در رسانه ملی و به صورت زنده اقدام به برگزاری نشست‌های گفتگو و مناظره کند».

عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، این اقدام صدا و سیما را حداقل کاری که یک رسانه عمومی بتواند در راستای ایجاد وحدت در جامعه انجام دهد، خواند.

وی در بیان اینکه برخی افراد و جریانات سیاسی، اخبار، گرایشات و تفکراتی را که از رسانه‌های خارجی یا در فضای مجازی منتشر می‌شود را منتسب به جناح اصلاحات می‌دانند، گفت: «این تفکر به کلی کذب و توهم است چرا که در فضای عمومی و مجازی افراد به نشر تفکرات خود می‌پردازند و اگر جایی نیازها و تفکرات افراد با گرایشات اصلاحات همسو باشد دلیل بر این نیست که آنان ناشر تفکرات و عقاید اصلاح طلبان هستند و یا اساسا وابستگی به احزاب این گروه دارند».

این فعال سیاسی ادامه داد: «بخش قابل توجهی از افرادی که در فضاهای عمومی و سایبر ابراز عقیده می‌کنند، اساساً اعتقادی به حزب و وابستگی سیاسی ندارند و به عنوان افرادی مستقل اظهارنظر می‌کنند».

عضو شورای عالی بنیاد باران تاکید کرد: «متاسفانه یکی از پندارهای غلطی که همواره وجود دارد این است که هر آنچه مخالف ذائقه سیاسی جناح اصولگرا باشد و در این فضا انتشار یابد آن را منتسب به جناح اصلاح طلب می‌دانند».

ناصری در بیان نظر خود درباره تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی و انتشار برخی از افکار اصلاح طلبان از طریق این رسانه، گفت: «موضوع انتشار برخی از اخبار اصلاحات از طریق این رسانه و هم راستایی تفکرات و گرایشات جبهه اصلاحات با این رسانه نیز توهم است، بی‌بی‌سی به عنوان یک رسانه شناسنامه‌دار و وابسته به یک کشور خارجی در چارچوب اهداف خود عمل می‌کند».

عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در عین حال اضافه کرد: «اما اگر یک جناح سیاسی در عرصه ملی در تنگنای رسانه‌ای قرار داشته باشد، این حق برای آنان محفوظ است که اخبار منتسب به جریان خود را از طریق این رسانه‌ها منتشر کنند. همچون خبر دستگیری افراد در دعای کمیل در خانه یکی فعالان سیاسی، که این خبر از رسانه‌های داخلی منتشر نشد و بی‌بی‌سی اولین رسانه‌ای بود که این خبر را منتشر کرد».

این فعال سیاسی با اشاره به سابقه و خاطره بی‌بی‌سی در ذهن مردم ایران، چنین گفت: «این رسانه به عنوان رسانه‌ای که پیام ها و اطلاعیه‌های امام راحل را در زمان مبارزات انقلاب اسلامی منتشر می‌کرد، خاطره خوشی را در ذهن مردم ایجاد کرده است، اما یقیناً این رسانه خارجی اهداف و منویات خود را دنبال می‌کند».

وی در پاسخ به اینکه آیا اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز با این رسانه مصاحبه می‌کنند، گفت: «تاکنون هیچ یک از اعضای این سازمان براساس مصوبات حزب با هیچ یک از رسانه‌های خارجی فارسی زبان مصاحبه نکرده‌اند، اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ماههای اخیر به‌وجود آمده شورای سیاسی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی حق انجام مصاحبه برای دبیرکل و سخنگوی این سازمان را با رسانه‌ای همچون بی‌بی‌سی فارسی در زمان ضرورت، محفوظ دانسته است که البته تاکنون نیز این موضوع محقق نشده است».

ناصری در پاسخ به این که فضای رسانه‌ای و مطبوعاتی در کشور را چگونه می‌بینید؟ اظهارداشت: «متاسفانه فضای یک‌طرفه رسانه‌ای، موجب شد تا اقبال عمومی به استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای بیشتر شود و تا زمانی که فضای اعتماد بر رسانه ملی حاکم نشود این اقبال وجود دارد».

مدیرعامل ایرنا در دوره اصلاحات با تاکید بر اینکه صدا و سیما نیز باید دست به یک انقلاب درونی بزند، افزود: «عناصر تصمیم ساز در این رسانه باید با اطلاع رسانی صحیح برای ایجاد وحدت در جامعه گام بردارند».

عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در فضای کنونی تصمیم‌گیری بسیار سخت شده است ، تصریح کرد: «اگر پس از حوادث انتخابات زمانی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه راهکارهایی برای برون رفت از وضعیت موجود ارایه داد به آن عمل می‌شد، اکنون وضعیت بهتری داشتیم».

ناصری خاطرنشان کرد: «برخی از گروههای سیاسی از حرکت های اجتماعی درون نظام که بیشتر یک جنبش و حرکت اجتماعی است به عنوان یک فتنه نام می برند، این تفکر موجب می شود تا به جای برخورد صحیح با این حرکت اجتماعی تلاش برای سرکوب و کنترل آن انجام شود».

مدیرعامل اسبق خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: «روند وقایع اخیر در کشور نشان از وقوع یک حرکت اجتماعی در کشور دارد و باید با این پدیده درست و منطقی برخورد شود و باید در درون نظام نیز مدیریت و برای آن برنامه‌ریزی شود».

عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه اگر گروههای سیاسی از این پدیده های اجتماعی به تحلیل واحدی برسند می‌توان برای آن راهکاری درست و منطقی نیز برگزید، اظهارداشت: «پس از رسیدن به جمع بندی مشترک درباره وقایع پس از انتخابات اخیر، رهبران گروههای سیاسی در برنامه ای زنده بحث و گفتگو کنند و راهکاری قانونی برای این موضوع بیابند».

این فعال سیاسی در پاسخ به اینکه عملکرد احزاب را در وقایع اخیر چگونه می‌بینید، تصریح کرد: «بخش‌هایی از حاکمیت با عملکردی که از خود نشان داده‌اند به تحزب و توسعه سیاسی اعتقادی ندارند، بنابراین رفتارهایی که در جامعه انجام می‌شود در مسیر محکوم سازی و کاهش فعالیت‌های سیاسی و حزبی است».

وی ادامه داد: «حرکت های اجتماعی اخیر در کشور از احزاب به عنوان طبقه‌ای از نخبگان اثرگذار، عبور کرد».

عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، بازگشت صادقانه به قانون اساسی را تنها راهکار برون رفت از اختلافات عنوان کرد و افزود: «باید به تمامی اصول قانون اساسی توجه شود، نه اینکه بخشی را مورد توجه قرار دهند و بخشی مورد بی‌توجهی قرار گیرد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین