کد خبر: ۹۳۲۰۷
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۸۸ - ۲۲:۲۲

محمد هاشمی: چرا مسئولان قضایی با مروجین آشکار تهمت و دروغ برخورد نمی‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که «زشتی دروغ‌گفتن و تهمت‌زدن از مشروب‌خوردن هم سنگین‌تر است» تصریح کرد: «چرا مسوولان قضایی و مدعی‌العموم با مروجین آشکار تهمت و دروغ برخورد نمی‌کنند»؟

محمد هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان اظهار کرد: «آن‌چه مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر گفتند، قبلا هم به نحو دیگری مطرح کرده بودند؛ دوری از ایجاد فضای تهمت‌زنی یک اصل اسلامی است. در فرهنگ اسلامی ما موارد یا جرایمی به نام گناه کبیره یا گناه بزرگ وجود دارد؛ گناهانی مانند قتل، تهمت زدن، دروغ گفتن، افترا زدن و یا هتک حرمت و بردن آبروی افراد گناه کبیره است و مرتکب چنین مواردی طبق قوانین شرع باید مجازات شود».

وی افزود: «این‌که چگونه می‌توان این قوانین را در کشور اشاعه داد، به ضمانت اجرایی این قوانین و ایمان واعتقاد عملی افراد به ارزش‌های اسلامی برمی‌گردد».

هاشمی خاطرنشان کرد: «ممکن است عده‌ای رعایت نکنند؛ بگویند قبول داریم، ولی رعایت نکنند. یعنی گفتار و یا پذیرش‌شان دو چیز متفاوت باشد. اگر این‌طور باشد وقتی به قرآن مراجعه می‌کنیم، در قرآن کریم ایمان و عمل صالح در کنار هم آمده است. اگر کسی عمل نداشته باشد و فقط باایمان باشد، این کافی نیست. اگر کسی بگوید ایمان دارد اما عملش متفاوت باشد، قرآن این افراد را منافق می‌نامد. مسلمان وقتی معتقد به ارزش‌های اسلامی باشد آن‌چنان که عبادات را انجام می‌دهد نباید این گناهان را هم مرتکب شود».

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: «عده‌ای هستند که علی‌رغم ادعای مسلمانی و پیروی از ولایت، خیلی راحت تهمت و افترا می‌زنند و با آبروی افراد بازی می‌کنند. البته در قانون اسلام و جمهوری اسلامی برای پیشگیری از این موارد هم راهکار وجود دارد؛ در نظام اسلامی به دادستان مدعی‌العموم گفته می‌شود و یکی از وظایف دادستان به عنوان مدعی‌العموم این است که اگر کسی تهمت زد و دروغ گفت ولو این‌که شاکی خصوصی نداشته باشد او را احضار کند و توضیح بخواهد که چرا این کار را کردند و بر اساس قوانین جزای اسلامی مجازات شوند. حتی در مواردی شاهد بودیم که دادستان به عنوان مدعی‌العموم وارد شده و کسانی را یا مجازات کرده یا از آن‌ها توضیح خواسته است؛ بنابراین اصل خواسته این است که ارزش‌های اسلامی پیاده شود و رهبری هم این مطالب را به بیان دیگری گفته‌اند و افراد را از ایجاد تشنج و تهمت زدن منع کرده‌اند. افرادی که مرتکب این مسایل می‌شوند به حرف‌های رهبری ایمان ندارند که عمل کنند و ایمان به ارزش‌های اسلامی و پیروی از ولایت صرفا لقلقه‌ی زبان این‌هاست».

وی تاکید کرد: «مسوولان و چهره‌های سیاسی وظیفه دارند که در برابر این رفتارها سکوت نکنند. از نظر حضرت امیر(ع) همه مردم این وظیفه را دارند. اصولا حضرت امیر(ع) می‌فرمایند که همه مسئولیت دارند و باید بر کار مردم نظارت کنند. در جامعه‌ اسلامی بیشتر امور توسط مردم انجام می‌شود، اما مسوولان مسوولیت بیشتری در این زمینه دارند».

وی خاطرنشان کرد: «زشتی دروغ گفتن و تهمت زدن و بردن آبروی یک انسان گناهی است که از مشروب خوردن سنگین‌تر است، اما این را جامعه و برخی مسوولان لمس نکرده‌اند. در میان مسوولان و گروه‌های سیاسی و رسانه‌ای کسی را نمی‌شناسیم که اهل شراب خوری و فسق علنی باشند، اما می‌بینیم که برخی از این افراد در رسانه‌هایشان تهمت می‌ زنند و دروغ می‌گویند».

هاشمی ادامه داد: «راهکار قانونی وجود دارد، رهبری هم هر از گاهی این توصیه را می‌کنند، ولی در عمل شاهدیم عده‌ای هستند که به این توصیه‌ها عمل نمی‌کنند و چون رها شده هستند و از سوی ضابطین قضایی با آن‌ها برخورد نمی‌شود مردم هم شکایت نمی‌کنند و و برخی مقابله به مثل می‌کنند، در نتیجه فضای جامعه مسموم می‌شود. راهکار این است که با این نوع مسایل مثل بقیه جرایم برخورد شود و نسبت به آن‌ها حساسیت وجود داشته باشد».

وی درباره اشاره مستقیم مقام معظم رهبری به برخی شخصیت‌ها و پرهیز از تهمت‌هایی که به آن‌ها وارد می‌شود، نیز گفت: «این را باید خودایشان تبیین فرمایند که چرا نام بردند، اما مساله این است که بعد از انتخابات مسایلی پیش آمد که فضای جامعه را مسموم کرده و ترور شخصیت‌ برخی ازچهره‌ها زیان‌های زیادی برای جامعه و نظام داشته است، ایشان برای دفاع از نظام این حرف‌ها را زدند و بعد هم توصیه‌هایی کردند که شاید بشود جلوی زیان‌های این ترور شخصیت‌ها را بگیریم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین