آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: «مقدمه رشد الهیات نقد آزاد است، نقد در ادبیات اسلامی، نقش مهمی در رشد و پیشرفت آن داشته است».
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محقق داماد در دومین همایش نواندیشی دینی که در دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: «باید در دانش الهیات از عقیده بپرهیزیم و به تفکر بپردازیم. در تفکر شیعی حتی باب فقه نیز علیالدوام باز است و شیعه معتقد به فقه پویاست و ایستایی را قبول ندارد».
وی درباره ادب فرهنگ و نقد خاطرنشان کرد: «باید طوری باشد که هرکس بتواند حرفهای دیگران را هم خوب و هم بد ببیند و بعد اگر اشکالی میبیند آن را اعلام کند».
وی خاطرنشان کرد: «خداوند در هیچ کجای قرآن مردم را دعوت به معتقد شدن نکرده است، اما در بسیاری از بخشها مردم را دعوت به فکر میکند».
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالات حضار اظهار کرد: «معتقدم هر چیزی حتی با اجبار و اکراه تربیت و تزکیه نمیآورد، ممکن است کسی از ترس قانون یا هر چیز دیگری به کاری تن دهد، اما تربیت نمیشود».
وی درباره پیشرفت علم الهیات گفت: «بعد از انقلاب اسلامی الهیات در ایران پیشرفت بسیار زیادی داشته است، اما به صورت کلی الهیات در کل جهان به اندازه تکنولوژی پیشرفت نکرده و بسیاری از مسایلی که ما با آنها مواجهیم مدلهای جدیدی از مسایل قدیم مثل جبر و اختیار است».
وی در پایان گفت: «نقد آزاد و خالی از غرض و بیادبی و توهین، اگر ایجاد شود، برای الهیات مفید خواهد بود».