آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه " سالمسازی معنوی یک جامعه به وسیله امر به معروف و نهی از منکر تحقق پیدا میکند" گفت: «اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه یک فرهنگ شود، جامعه در عرصههای مختلف سالم میشود».
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی صبح روز یکشنبه در همایش سراسری شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاههای اجرایی کشور اظهار کرد: «اگر در اولین برخورد با منکر، با این منکر مقابله شود و کاری انجام شود که منکر تحقق پیدا نکند، این باعث میشود که منکرات گسترش پیدا نکند. اما اگر ما در اولین برخورد با منکر، تسامح به خرج دهیم این منکرات ادامه پیدا میکند و تر و خشک با هم میسوزند».
وی با بیان اینکه " سالمسازی خانواده با امر به معروف و نهی از منکر صورت میگیرد" خاطرنشان کرد: «امر به معروف و نهی از منکر، ولایت است. وقتی فرزندی در یک خانواده مرتکب منکری میشود پدر و مادر باید او را نهی کنند و اگر پدر و مادری مرتکب منکری شد، باید فرزند آن خانواده، پدر و مادر را نهی از منکر کند و پدر و مادر حق ندارد در اینجا به فرزندش بگوید فضولی موقوف، به تو چه. خداوند این ولایت یعنی امر به معروف و نهی از منکر را به این فرزند داده است؛ بنابراین نباید این فریضه را دست کم گرفت. ایجاد جامعه سالم در گرو گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است».
وی گفت: «محدود کردن امر به معروف و نهی از منکر به حوزههای شخصی در واقع کوچک کردن این فریضه است. امر به معروف و نهی از منکری که قرآن در روایات ترسیم میکند به تعبیر طلبگی بر همه شئون جامعه اتلاق دارد. در عرصه فردی، اجتماعی، سیاسی و در عرصه نظام اداری».
این عضو جامعه مدرسین گفت: «سالمسازی نظام اداری در گرو زنده نگه داشتن این فریضه است و اینکه این فریضه یعنی امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کنیم».
وی با برشمردن برخی از آسیبهای نظام اداری گفت: «پولهای زیرمیزی یکی از آسیبهای نظام اداری است. چه چیزی میتواند جلوی این پولهای نامشروع را بگیرد؟ یکی از آنها قانون است ولی تجربه نشان داده است که قانون به تنهایی آن تاثیر بایسته را ندارد و در این زمینه امر به معروف و نهی از منکر بسیار موثر است».
وی یکی دیگر از آسیبهای نظام اداری را رشوه گرفتن عنوان کرد و گفت: «کسی که رشوه میگیرد سندی از خود به جا نمیگذارد ولی اگر این فرهنگ یعنی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و نهی از منکر زنده باشد؛ آن همکاری که کنارش نشسته است شروع به نهی از منکر کند، در خانواده نیز وقتی این فرد پول را به خانه میبرد، همسرش بپرسد این همه پول را از کجا آورده و وقتی بفهمد رشوه است بگوید که من یک ریال از این پول حرام و رشوه را مصرف نمیکنم، دیگر اعضای خانواده نیز مادر را در این ارتباط همراهی کنند».
خاتمی با بیان اینکه " مبارزه با مفاسد اداری با احیا و زنده نگه داشتن این فریضه شکل میگیرد" به مساله بدحجابی اشاره کرد و گفت: «بدحجابی بیتردید منکر است و ما بیش از 10 آیه در قرآن در ارتباط با حجاب داریم».
وی خاطرنشان کرد: «باید در مورد بدحجابی در عرصه اداری تدبیر شود؛ چرا میگویم تدبیر؟ ما حرفمان برخورد و دعوا با مردم نیست. ما حرفمان اصلاح جامعه است از راه خود. اول باید از مهر شروع کرد. نباید بیتفاوت باشیم و انکار کنیم. نباید بگوییم که در ادارات ما اصلا بدحجابی نیست. انکار این موضوع بدتر از اصل گناه است. در بیمارستانها، در هواپیمایی ما و در بین مهماندارها چه خبر است؟ من سفر هوایی زیادی میروم. گاهی اوقات میخواهیم نهی از منکر کنیم، مثلا به سرمهماندار میگوییم اینجا هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است، اگر اینجا رعایت دین نشود کجا باید بشود؟ سرمهماندار میگوید چشم و به مهماندار محترم میگوید حجابتان را درست کنید. مهماندار محترم نیز همان زمان این کار را انجام میدهد ولی بعد از 5 دقیقه مثل سابق میشود».
این عضو مجلس خبرگان افزود: «بدحجابی در ادارات، در نظام اسلامی قابل توجیه و قبول نیست. من هرگز کلیگویی نمیکنم. در بدنه اداری ما خانمهای محجبه عفیف فراوانی هستند اما همان تعداد اندک بدحجابی هم که وجود دارد باید علاج و تدبیر شود. میگویند جلوی آزادیهای شخصی مردم را نگیرید. حجاب حق اجتماعی است و اگر جامعه آلوده شود، هیچکس در امنیت اجتماعی قرار نمیگیرد. از شوراهای امر به معروف و نهی از منکر انتظار میرود که تدبیر کنند و اگر جایی گیری وجود دارد، این گیر را برطرف کنند. این در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نیست که وضعیت حجاب در فرودگاههای ما اینگونه باشد که مهمان خارجی وقتی وارد میشود با تعجب بگوید اینجا فرودگاه جمهوری اسلامی ایران است یا لندن و واشنگتن؟ بدحجابی و ابتذال باعث مشوه نشان دادن نظام است. ما با کسی تعارف نداریم. نظام اسلامی ما نظامی دینی است و در نظام دینی همه باید قوانین را رعایت کنیم. بهخصوص اداریها و کسانی که از نظام اسلامی حقوق میگیرند».
وی بار دیگر با تاکید بر اینکه " امر به معروف و نهی از منکر را نباید محدود به امر شخصی کنیم" گفت: «در حوزههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز باید این فریضه را اجرا کنیم».
وی با تاکید بر اینکه " مهمترین معروف سیاسی امروز تقویت نظام اسلامی است" ادامه داد: «شابد بتوان گفت در عرصه سیاسی، ما معروفی بالاتر از این نداریم؛ چون با تقویت نظام اسلامی است که دیگر معروفها شکل میگیرد. خدای نکرده اگر این نظام تضعیف شود دیگر معروفها نیز رنگ میبازند».
خاتمی ادامه داد: «تقویت نظام اسلامی به بهبه گفتن مداوم و تعریف نیست. تقویت نظام اسلامی یعنی حضور منصفانه در عرصه مسائل سیاسی و اجتماعی. یعنی اینکه آنجایی که نقطه مثبت میبینیم از آن تجلیل و آن را تکریم کنیم و آنجا که نقطه منفی میبینیم انتقاد سازنده داشته باشیم. عیب را بگوییم و راهکار را بیان کنیم و این یعنی حضور منصفانه. عینک بدبینی زدن و همه چیز را سیاه دیدن و عینک خوشبینی زدن و همه چیز را بدون عیب و نقص دیدن و زیبا دیدن بیانصافی است. انصاف این است که انسان وقایع را ببیند، نقاط مثبت را در کنار نقاط منفی ببیند».
وی افزود: «هیچکس در برابر ناهنجاریها نباید بیتفاوت باشد. در برابر نظام اسلامی بیتفاوت بودن خیانت است. باید همه هوشیارانه در صحنه باشند و با تمام قوا اصل نظام را تقویت کنند. امام(ره) همواره تاکید بر تقویت نظام اسلامی داشتند».
وی افزود: «بدون هیچگونه تردیدی تخریب نظام اسلامی از بدترین منکرات است که متاسفانه بعضی در حال انجام آن هستند. وقتی میگوییم نظام اسلامی، یعنی قانون اساسی و ولایت فقیه که در قله قرار دارد. بعد از انتخابات این اصل مورد هدف قرار گرفته است. ما میبینیم که مقابله با شالوده و بن نظام اسلامی هدف قرار گرفته است. بن نظام اسلامی کجاست؟ اسلام است. اصل 4 قانون اساسی میگوید که تمام قوانین باید بر اساس اسلام باشد و اسلام بن نظام اسلامی است و در واقع اولین اصل نظام اسلامی، اسلام است. اکنون میبینیم که به جان این اصل افتادهاند. فتنه بعد از انتخابات این هدف را دنبال میکند و در واقع به دنبال آن هستند که اصول سکولاریسم و لیبرالیسم را جایگزین مبانی اسلام کنند. دموکراسی غربی را جایگزین اسلام کنند».
امام جمعه موقت تهران با اشاره به برخی شعارها از جمله «استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی» که در اعتراضات اخیر مطرح شد، گفت: «فتنهگران نگویند کی بود، کی بود، ما نبودیم. شما بودید. شما این بستر را فراهم کردید و زمینه را فراهم کردید که یک عده اینقدر پررو شدند که چنین شعارهایی را میدهند. وقتی میگویند جمهوری ایرانی، یعنی مرگ بر اسلام. خجالت نمیکشید که زیر پرچم امام(ره) و نام امام(ره) پناه گرفتهاید و در پناه شما عدهای چنین شعارهایی را میدهند و آرمانهای امام(ره) را زیر سوال میبرند. امام(ره) در موقع رفراندوم گفتند؛ جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر، نه یک کلمه بیشتر».
وی گفت: «آنها میخواهند اسلام را جارو کنند و این بزرگترین منکر است. در جزوههای مشارکت هست که میگوید ما به مردم باید بگوییم سکولاریسم چیز بدی نیست».
وی با بیان اینکه " یکی دیگر از منکرات که بعد از انتخابات دنبال شد، مبارزه با ولایت فقیه است" خاطرنشان کرد: «اگر ولایت فقیه را از قانون اساسی حذف کنیم نظام طاغوتی میشود. اسلامیت نظام ما به ولایت فقیه است. بعد از انتخابات لبه تیز هجمهها به این سمت بود. تا توانستند حرمتشکنی کردند. میبینید که برخی از منحرفین در دانشگاهها چه میکنند و چه شعارهای موهنی مینویسند و میگویند. البته ما عقده دل آنها را میدانیم از کجاست. کسی که استخوان در گلوی استکبار است و خار در چشم آنها، ولایت فقیه است. یکی از سران فتنه به ژاک شیراک رییسجمهور سابق فرانسه گفته بود مشکل ما رهبر و ولایت فقیه است، وگرنه ما اهل تغییر هستیم».
خاتمی ادامه داد: «منکری بالاتر از این که کسی دلداده بیگانه شود و با ولایت فقیه اینگونه برخورد کند و ژاک شیراک به این نتیجه برسد و خوشحال شود که در ایران سرباز دارد».
وی گفت: «شکستن حرمت ولایت فقیه منکر بزرگی است و حریم ولایت است که این کشور را 30 سال حفظ کرده است».
وی ادامه داد: «کسانی در برابر نهی سریع آقا که میگوید اردوکشی خیابانی نکنید میآیند و دوباره این کار را انجام میدهند. شورای هماهنگی میآید و اعلام میکند که یک راهپیمایی سراسری در محکومیت اهانت به امام(ره) در روز جمعه با حضور اقشار مختلف مردم برگزار میشود ولی این آقایان میآیند و مصاحبه میکنند که ما در این راهپیمایی شرکت نمیکنیم. این یعنی اینکه خط ما از خط مردم جداست و ما کاری به کار مردم نداریم؛ چون میدانند که در این راهپیمایی، مردم با امام دیروز و امروز بیعت میکنند».
این عضو جامعه مدرسین ادامه داد: «کسی که صادقانه در خط امام(ره) است امروز نیز در خط ولایت فقیه است. کسانی که اکنون در خط ولایت فقیه نیستند آن زمان نیز که میگفتند در خط امام(ره) هستیم، دروغ میگفتند. ما اکنون نمونههایی از مصاحبه این افراد را میبینیم که به این مساله اشاره میکنند».
وی تاکید کرد: «باید در برابر منکر دوم یعنی شکستن حریم ولایت فقیه هوشیار باشیم».
وی منکر سوم را کمرنگ کردن روحیه استکبارستیزی مردم عنوان کرد و گفت: «این مردم 30 سال با شعار مرگ بر آمریکا خو گرفتهاند و امام(ره)، این شعار را به آنها یاد داد و امام(ره) تاکید داشت که باید همواره با استکبار مبارزه کرد. امام(ره) نیز از قرآن یاد گرفته بود. آنها درصدد بودند که این روحیه را بعد از انتخابات و در جریان انتخابات در بین مردم کمرنگ کنند. آقای اژهای وزیر سابق اطلاعات میگوید که ما خبر داریم که از ستادهای برخی کاندیداها بیش از 100 بار با سفارت انگلیس تماس گرفته شده است. شما سفرهای برخی از چهرههای سرشناس را به انگلیس میبینید. آنقدر این رفت و آمد صورت گرفته که انگار پلی بین تهران و انگلیس باشد. معنای آن این است که ملت ایران 30 سال از استکبار تنفر داشته و اکنون میخواهد این تنفر را بردارد و عادیسازی کند».
خاتمی با بیان اینکه " رییسجمهور آمریکا صراحتا از یک کاندیدا حمایت کرده و در موقع کسب جایزهی نوبل، حمایتهایی را از این گروه انجام داد" گفت: «افرادی که در این ارتباط دچار ابهام هستند، دنبال چی هستند؟ بیشتر از این نشانه میخواهند؟ وقتی که آمریکا، فرانسه، انگلیس و رژیم جعلی اسراییل از اغتشاشگران حمایت میکنند، آیا باز هم مساله مبهم است»؟
وی با اشاره به اینکه " ما با تندروی از هر دو جریان مخالف بوده، هستیم و خواهیم بود" ادامه داد: «اما آیا واقعا تندرویهای دو طرف یکجور است. تندرویهای یک طرف سر در آخور آمریکا، اسراییل و انگلیس دارد اما تندرویهای یک طرف سر در جبهه دارد. فرد جانباز است، جای جای بدنش ترکش دارد و بعضی وقتها ممکن است تندروی کند که البته این نیز غلط است. اکنون دیگر دعوای دو سلیقه نیست، دعوای انقلاب و ضدانقلاب است».
وی یکی دیگر از منکرات را که " عدهای از تخریب نظام اسلامی به دنبال آن هستند" جدا کردن مردم از نظام اسلامی دانست و گفت: «برخی از فتنهگران هنوز میخواهند از بام کوتاه مردم به فتنه خود برسند. شما اگر طرفدار مردم هستید، چرا به رای مردم تمکین نمیکنید؟ بزرگترین خیانت به مردم این است که شما میخواهید کشور را دائم در التهاب و اغتشاش نگه دارید».
این عضو جامعه مدرسین ادامه داد: «یکی از سران فتنه چند روز پیش مصاحبه کرده و گفته است که این دولت تا چهار سال دوام نخواهد آورد. میبینید دم خروس خودش را و هدفشان را از اغتشاشات نشان دادهاند. آنها در پی این هستند که این دولت چهار سال دوام نیاورد و یا اینکه دائم در این چهار سال در بحران باشد. دود این بحرانها و اغتشاشات به چشم چه کسی جز مردم میرود؟ چرا به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش میکشید؟ چرا به رای مردم تمکین نمیکنید و حقیقت را نمیپذیرید؟ دست از این التهابات بردارید. چرا هر مناسبت وحدتبخش را تبدیل به تفرقه میکنید»؟
وی گفت: «آنها به دنبال این هستند که کشور دائم در بحران باشد و در واقع بحرانآفرینی میکنند ولی باید بدانند که کشور را بحران نگرفته است، خود آنها را بحران گرفته است و میآیند و میگویند کشور را بحران گرفته است. شما به بنبست رسیدهاید برای اینکه خردمندانه عمل نکردید. دائم بحرانآفرینی و مشکل برای مردم درست کردن منکر بزرگی است».
وی با تاکید بر اینکه " یکی دیگر از منکرات، غیرقانونی نشان دادن نهادهای نظام است" افزود: «تخریب نظام اسلامی، منکر بزرگی است و باید در برابر این منکر بزرگ روشنگری کرد».
چرا از تعابیر و تشبیهات ایشان استفاده می کنید؟
....خداوند هر کسی را که بخواهد هدایت میکند و هرکسی را بخواهد گمراه میکند ...
vali hameye in g_anda az zire sare in agha bolan shode
lanat bar kasi ke inkar ra ba in nezam kard
خواجه در بند نقش ایوان است
وای بر ما که نام تشیع را یدک میکشیم.
آیا وضع حجاب یک مملکت اسلامی و شیعه اینطور باید باشه؟
تا کی باید ببینیم و دم نزنیم.
یا امام زمان شرمنده ایم
تا چشمتان به نامحرمان نخورد