آفتابنیوز : آفتاب- سرويس بينالملل: يك دم آرامش بر ساكنان يمن حرام شدهاست. درست در روزهايي كه توجه ايالات متحده و انگلستان به وقايع يمن جلب شده و ساكنان اين كشور درگير ناآرامي داخلي روياي بهبود اوضاع را در سر دارند ، سفارتخانه هاي انگليس و امريكا در اين كشور بسته شدهاست . مقامهاي امنيتي در هر دو كشور ادعا ميكنند كه اوضاع در پايتخت يمن به حالت آماده باش كامل درآمده و شواهد دال بر اين است كه تروريستها قصد به راه انداختن آتشبازي بزرگي را دارند .
جان برنن كه رياست كميته مبارزه با تروريسم در كاخ سفيد را بر عهده دارد در اين خصوص ميگويد: سفارتخانه ما در واشنگتن در سال 2008 ميلادي دو بار مورد حمله قرار گرفته است . اين بار نيز ما اخبار محرمانهاي داريم مبني بر تلاش شبهنظاميان براي هدف قرار دادن مراكز ديپلماتيك. ترجيح داديم در اين شرايط سفارتخانه را به طور موقت تعطيل كنيم.
امريكاييها از زمان دستگيري جوان نيجريهاي كه قصد بر هم زدن امنيت خطوط هوايي فرودگاه دترويت را داشتف يمن را به چشم تهديدي جدي ميبينند . اين مقام امريكايي در ادامه گفتگو با گاردين در اين خصوص گفت: قرار نيست كارمندان ما در سفارت هدف قرار گيرند . بيشك اين تروريستها را به سزاي اعمالشان خواهيم رساند .
لندن هم به تبع ايالات متحده سفارتخانه خود را در صنعا بسته است . اسپانيا نيز رفت و آمد به سفارت خود در صنعا را محدود كردهاست .
بسته شدن سفارتخانههاي امريكا و انگليس درست يك روز پس از سفر ژنرال ديويد پترائوس به اين كشور صورت گرفت . پترائوس در سفر به صنعا و ديدار با رئيسجمهوري اين كشور حمايت كامل دولت خود از مبارزه با تروريست را عيان كرد . واشنگتن ظرف چند روز گذشته ميزان كمك مالي خود به يمن را دو برابر كرده است. بخش اعظم اين بودجه صرف مبارزه با تروريسم خواهد شد .
گوردون براوون نخست وزيري بريتانيا نيز در جريان مصاحبه اي اعلام كرده است كه دولتش ميزان تمركز خود چه از بعد مالي و چه استراتژيك بر يمن را دو برابر خواهد كرد . قرار است لندن در اواخر ماه جاري ميلادي به پيشنهاد نخست وزيري بريتانيا مركز نشستي براي برسي اوضاع امنيتي در يمن باشد .
با وجود افزايش بودجه نظامي و مالي امريكا به يمن، دولت بريتانيا اعلام كرده است كه بودجه كمكي خود به صنعا را افزايش نخواهد داد و يمن بايد مبلغ دريافتي از لندن را در مسير مبارزه با تروريسم خرج كند .
ايالات متحده از چندين سال پيش تاكنون مسئوليت آموزش نيروهاي ارتش يمن را بر عهده گرفتهاست . تحليلگران بينالمللي هشدار دادهاند كه بدون كمكهاي ايالات متحده و ديگر كشوره بيشك يمن نيز به كشوري مانند سومالي تبديل خواهد شد . كشوري كه مبارزه با تروريسم در آن تقريبا غيرممكن شدهاست .
در اين ميان كم هم نيستند تحليل گراني كه ادعا ميكنند ناكاميهاي اقتصادي دولت يمن در حقيقت مسير را براي سقوط دولت مركزي و قدرت گرفتن شبهنظاميامن هموار كرده است .
همزمان با اعلام حالت فوقالعاده در صنعا ، بسياري از نهادهاي بينالمللي و اژانشهاي خيريه كار خود را به حالت نيمه تعطيل درآوردهاند.
ارتش يمن بر تعداد نيروهاي خود در دو منطقه كوهستاني افزوده است . با اين وجود ژنرال هاي ارتش اعتقاد دارند كه خارجيها بايد در شناسايي مناطق خطرناك به ارتش كمك كنند .
يك مقام دولتي در اين خصوص به گاردين گفت: يمن افغانستان نيست . ما به كمك نيروهاي خارجي نياز داريم اما اين كمك بايد نامحسوس باشد . ما دو گزينه بيشتر پيش رو ندارم: يا برنده شويم يا قافيه را ببازيم. اما اگر در اين مسير نيروهاي خارجي پا به خاك يمن بگذارند تمامي مردم ما مقابل آنها خواهند ايستاد .