کد خبر: ۹۳۵۸۶۰
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۲

تشدید تحریم‌ها با پیروزی ترامپ

استاد علوم سیاسی دانشگاه واشنگتن گفت: انتخاب هریس تاثیر مثبتی بر ارتباط آمریکا با ایران نخواهد داشت اما یقین دارم اگر ترامپ پیروز شود، همانطور که وی بارها در کمپین انتخاباتی خود از رویکرد دولت بایدن نسبت به تهران انتقاد کرده است، وضعیت بسیار بدتر شده و بر شدت تحریم های اعمال شده آمریکا علیه تهران خواهد افزود.
تشدید تحریم‌ها با پیروزی ترامپ
آفتاب‌‌نیوز :

وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه ۱۰ سپتامبر، ۱۰ فرد، ۶ نهاد و ۴ کشتی در ایران و روسیه را به بهانه واهی ارسال موشک از سوی تهران برای مسکو تحریم کرد.

وبگاه وزارت خزانه داری آمریکا در این خصوص اعلام کرد: امروز، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده (OFAC) ۱۰ فرد حقیقی و ۴ کشتی در ایران و روسیه را هدف تحریم‌های خود قرار داده است.

آنطور که در وبگاه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است، بهانه واشنگتن از این اقدام ارسال موشک‌های بالستیک از سوی ایران برای روسیه رسانه‌ای شده است؛ این در حالیست که ایران قویاً ارسال هرگونه تسلیحات از سوی تهران برای مسکو را رد کرده‌اند.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه گفت: همانگونه که بار‌ها تاکید گردید، جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ، از راهکار سیاسی برای حل و فصل اختلافات روسیه و اوکراین و پایان بخشیدن به درگیری‌های نظامی حمایت می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچگاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفتگو‌های دوجانبه برای پایان دادن به این بحران و درگیری حمایت کرده است. رویکرد اصولی و اعلام شده جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران اوکراین همچنان ثابت و بدون تغییر باقی مانده و تکرار ادعای ارسال موشک‌های بالستیک برای روسیه، با اهداف و انگیزه‌های سیاسی برخی کشور‌های غربی صورت می‌گیرد و کاملاً بی‌اساس است.

علاوه بر تکذیب ایران، مسکو نیز این ادعا‌ها را به دور از واقعیت خوانده بود. «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، در واکنش به این گزارش ادعایی گفته بود: ما این گزارش‌ها را رویت کرده ایم و چنین اخباری همیشه با واقعیت مطابقت ندارند. ایران شریک مهم ماست و در حال توسعه روابط تجاری و اقتصادی هستیم. همکاری‌ها و گفتگوهایمان را در همه حوزه‌های ممکن و از جمله حساس‌ترین حوزه‌ها توسعه داده و به این اقدام در راستای منافع مردم دو کشور ادامه خواهیم داد.

در این راستا خبرنگار عصر اقتصاد گفتگویی با «عاصم پراکاش» استاد علوم سیاسی دانشگاه واشنگتن تنظیم کرده که در ادامه می‌آید. وی برنده جایزه تعالی در مربیگری بخش سیاست عمومی در سال ۲۰۲۴ از شامل انجمن علوم سیاسی آمریکا، برنده جایزه محقق برجسته بخش مطالعات محیطی در سال ۲۰۲۳ به دلیل سابقه طولانی تحقیقات و تدریس عالی از انجمن مطالعات بین المللی و برنده بسیاری از جوایز دیگر است.

تمایل دولت ایران به گفتگو با غرب قابل ستایش است، اما روابط کشور‌های غربی با ایران به علت مسائل بین المللی از جمله جنگ اوکراین و جنگ در غزه به شدت پیچیده شده است

پس از پیروزی «مسعود پزشکیان» در انتخابات ریاست جمهوری و اظهار تمایل دولت وی برای «گفتگو‌های سازنده» با کشور‌های اروپایی به نظر می‌رسید زمینه برای کاهش تنش با کشور‌های اروپایی مهیا باشد. علیرغم این موضوع، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه ۱۰ سپتامبر اعلام کردند شرکت «ایران‌ایر»، هواپیمایی ایران را به ادعای ارسال موشک‌های بالستیک ایرانی به روسیه تحریم می‌کنند. ارزیابی شما از این موضوع چیست؟

تمایل دولت ایران به گفتگو با غرب قابل ستایش است، اما روابط کشور‌های غربی با ایران به علت مسائل بین المللی از جمله جنگ اوکراین و جنگ در غزه به شدت پیچیده شده است. ایران روابط بسیار نزدیکی با روسیه درگیر در جنگ اوکراین دارد و این امر بر شدت خصومت غرب علیه تهران افزوده است؛ بنابراین آغاز گفتگوی سازنده بین طرفین در زمان حال بسیار بعید است.

متعاقب اقدام اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه ایران در یک موضع گیری رسانه‌ای با اشاره به بیانیه سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه درباره تحریم‌های جدید علیه ایران اظهار کرد: این اقدام سه کشور اروپایی ادامه سیاست خصمانه غرب و اعمال تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران است. با توجه به حمایت همه جانبه غرب از اوکراین، نظر شما در مورد اظهارت دولت ایران چیست؟

اعمال تحریم‌های بیشتر علیه دولت ایران در واقع اعمال تحریم علیه مردم ایران است، زیرا وضعیت اقتصادی مردم را تحت الشعاع قرار می‌دهد. ایران در طی سال‌ها و دهه‌های اخیر شاهد اعمال تحریم‌های متعدد و فزاینده غرب بوده است و این روند در صورت انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا با شدت بیشتری ادامه خواهد داشت.

انتخاب هریس تاثیر مثبتی بر ارتباط آمریکا با ایران ندارد، اما یقین دارم اگر ترامپ پیروز شود، همانطور که وی بار‌ها در کمپین انتخاباتی خود از رویکرد دولت بایدن نسبت به تهران انتقاد کرده است، وضعیت بدتر شده و بر شدت تحریم‌ها خواهد افزود

با توجه به مناظره اخیر نامزد‌های انتخابات ایالات متحده آمریکا – دونالد ترامپ و کامالا هریس – نتایج انتخابات آمریکا چه تاثیری بر ارتباط آمریکا و ایران و به تبع آن تحریم‌های اعمال شده آمریکا علیه ایران دارد؟

من فکر نمیکنم انتخاب هریس تاثیر مثبتی بر ارتباط آمریکا با ایران داشته باشد، اما یقین دارم اگر ترامپ پیروز شود، همانطور که وی بار‌ها در کمپین انتخاباتی خود از رویکرد دولت بایدن نسبت به تهران انتقاد کرده است، وضعیت بسیار بدتر شده و بر شدت تحریم‌های اعمال شده خواهد افزود.

آیا ارتباط تجاری با چین و روسیه و دیگر کشور‌های منطقه و اقدامات تهران جهت دور زدن تحریم‌ها و خنثی کردن اثر آن‌ها می‌تواند به اقتصاد ایران کمک نموده و از شدت آسیب پذیری آن بکاهد؟

ارتباط ایران با همسایگان و همچنین چین و روسیه تا حدودی می‌تواند از مسائل و مشکلات اقتصادی ایران بکاهد، اما در حالت کلی اقتصاد ایران تحت تاثیر تحریم‌ها به شدت آسیب دیده و فقط کاهش و رفع تحریم‌ها می‌تواند به بهبود آن کمک کند. امیدواریم جنگ در اوکراین و جنگ غزه خاتمه یابد و وضعیت بین المللی به سمتی حرکت کند که ایران با کشور‌های غربی بتوانند به توافق پایدار و سازنده دست یابند.

منبع: عصراقتصاد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین