کد خبر: ۹۳۹۵۲
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۸۸ - ۰۶:۴۶
وان سائولا در همایش بین‌المللی خلیج فارس اعلام کرد

استاد دانشگاه چین: حمایت از جنبش‌های ضددولتی ایران به نفع چین نیست

تغییر رژیم در ایران اصلاً به نفع چین نیست
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وان سولائو، یک استاد دانشگاه چین در نوزدهمین همایش بین‌المللی خلیج فارس؛ چالش‌ها و ساز و کارهای منطقه‌یی در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: تمام دیدگاه‌های استراتژیک چین به خصوص درباره ایران روشن و شفاف است.

وی ادامه داد: تغییر رژیم در ایران اصلاً به نفع چین نیست و چین به دنبال این نیست که از جنبش‌های ضد دولتی در ایران حمایت کند. تظاهراتی در تهران و دیگر شهرهای دنیا اتفاق افتاد، اما چین هرگز به این‌ها اشاره نکرد و هرگز از وقایعی که در یمن نیز اتفاق می‌افتد حمایت نکرد.

وی گفت: برای چین امنیت و ثبات منطقه خلیج فارس مهم است؛ چرا که امنیت و ثبات در این منطقه قیمت نفت را پایین نگه می‌دارد.

وی خاطرنشان کرد: رسانه های غربی می‌خواهند نشان دهند چین نقش مهمی در روابط منطقه و خلیج فارس ایفا می‌کند اما نمی‌دانیم که در واقع موضوعات منطقه‌یی تا چه حد می‌تواند پیچیده باشد.

این استاد دانشگاه چین ادامه داد: چین البته می‌خواهد نقش مهمی را در خلیج فارس ایفا کند؛ چرا که امنیت این منطقه برای اقتصاد چین مهم است.

وی ابراز عقیده کرد که چین می‌تواند در واقع یک رابط باشد بین ایران و آمریکا به ویژه در بحث هسته‌یی. چین درباره برنامه هسته‌یی ایران اعتقاد دارد که مذاکرات باید از طریق مسالمت آمیز ادامه یابد و هر گونه حمله به ایران فاجعه آمیز خواهد بود.

وی با اشاره به سفر اوباما به چین گفت: چین و آمریکا روابط گسترده ای با هم دارند و در سفری که اوباما به چین داشت برخی مسایل درباره ایران مطرح شد و پس از سفر اوباما معاون وزیر خارجه چین به ایران آمد و با مقامات بلند پایه ایران مذاکره کرد. چین یک سری پیشنهادات را از طرف آمریکا به ایران داد و من فکر می‌کنم ایران تمایل دارد از طریق چین با آمریکا مذاکره کند؛ به ویژه برای جلوگیری از تحریم‌های بین‌المللی.

وی تصریح کرد: چین می‌خواهد عدم اعتماد بین ایران و آمریکا از بین برود.

این استاد دانشگاه هم چنین درباره روابط چین و عربستان و نیز روابط عربستان با ایران گفت: ما رابطه خوبی با عربستان و ایران داریم. چین 20 درصد نفت خود را از عربستان تامین می‌کند و اولین کشور صادر کننده نفت به چین عربستان است و ایران سومین صادر کننده نفت به چین است. ما فکر می‌کنیم عربستان و ایران ارتباط خوبی باید با یکدیگر داشته باشند و اگر مشکل احتمالی بخواهد به وجود بیاید می‌توانیم به عنوان میانجی وارد شویم.

این استاد دانشگاه هم‌چنین در مورد رابطه ایران و اسرائیل ابراز نظر کرد و با اشاره به دشمنی دیرینه‌ای که میان ایران و صهیونیستی وجود دارد گفت: اگر ایران بخواهد این تنش را کم کند چین می‌تواند در این رابطه کمک کند.

وی در ادامه با بیان این که چین در جست‌وجوی منابع بیشتری از نفت است اظهار کرد: 60 درصد نفت چین از منطقه خلیج فارس تامین می‌شود و در سال 2009 به 230 میلیون تن رسیده است که صادرات نفتی چین را تا 50 درصد افزایش داده است و این نشان دهنده اهمیت امنیت در منطقه خلیج فارس برای چین است.

وی گفت: جنگ و درگیری باعث می‌شود قیمت نفت بالا رود و این حداقل برای چین و به خصوص اقتصاد آن مضر است.

این استاد دانشگاه چین با اشاره به آشوبی که در سال گذشته میلادی در استان مسلمان نشین چین اتفاق افتاد گفت: این اتفاق باعث شد آبروی چین تا حدودی در میان کشورهای عربی خلیج فارس و مسلمان از بین برود و برخی کشورهای عربی این آشوب را نمونه‌ای از آشوبی که در فلسطین است دانستند.

وی در ادامه گفت: چین در رابطه با خلیج فارس دیدگاهی متفاوت از آمریکا دارد و به دنبال ارتباطی مسالمت آمیز با کشورهای مسلمان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین