آفتابنیوز : آفتاب-سرويس اجتماعي:دكتر محمد زاهدیاصل، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفتوگو با كمیتة اطلاعرسانی سومین جشنوارة اعتیاد و رسانه با بيان اينكه صدا و سيما در حوزه اعتياد كم كاري كرده است،گفت: رسانهها در تمام شئون زندگی انسان تأثیرگذارند و آنها كه دسترسی بیشتری دارند، تأثیرپذیری بیشتری دارند.
وی با تأكید بر اثرگذاری رسانهها در عصر ارتباطات، افزود: دقت در این حوزه و اطلاعرسانی صحیح میتواند منجر به تأثیرهای بسیار مثبتی شود. از سوی دیگر بیتوجهی در این حوزه و بهویژه تهیۀ سریالهای ضعیف میتواند مصرف موادمخدر را از حالت تابو خارج و به یك موضوع عمومی تبدیل كند.
وی تصریح كرد: سیاستگذاری درست رسانهها میتواند منجر به تأثیر مثبت شود و عملكرد ناصحیح آنها، ناخودآگاه برای سوءمصرف موادمخدر انگیزه ایجاد میكند.
این جامعهشناس معتقد است: رسانهها در حوزۀ اعتیاد كم كاری كردهاند و بیشترین نقد به عملكرد صدا و سیماست، زیرا رسانۀ فراگیری مانند صدا و سیما میتوانست با تهیه و پخش برنامههای دقیقتر برای قشرهای مختلف جامعه، حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
وی گفت: البته با برگزاری میزگردهای تخصصی و برنامههای مختلف دیگر، این مهم قابل تحقق است.
دكتر زاهدیاصل، انتقادها را فقط به صدا و سیما مربوط نمیداند، بلكه میگوید: برخی از مطالب باید در كتب درسی گنجانده شود و فوق برنامههای تعلیم و تربیت و برنامههایی برای خانوادهها از عمدهترین راههای اطلاعرسانی در حوزۀ اعتیاد است.
این استاد دانشگاه معتقد است: اگر چه باید در مورد آسیبهای اعتیاد اطلاعرسانی انجام شود، اما این همة كار نیست. زیرا تنها تولید كلام فایده ندارد، بلكه باید مبارزه جدی با اعتیاد صورت بگیرد و كارهای زیربنایی در حوزة اشتغال، تسهیل ازدواج و تفریح جوانان نیز انجام گیرد.
دكتر زاهدیاصل، برگزاری جشنوارة اعتیاد و رسانهها را یكی از راههای بهبود عملكرد رسانهها در زمینة معضل اعتیاد دانست و گفت: هر اقدامی كه به رشد كمی و كیفی این بخش كمك كند، قابل تقدیر است.
دبیرخانة سومین جشنوارة اعتیاد و رسانه تا پایان بهمن امسال، آثارِ مكتوب، دیداری، شنیداری و دیجیتال در زمینة اعتیاد را كه تا پایان بهمن امسال دریافت كند، مورد ارزیابی داوران قرار میدهد و در اردیبهشت سال آینده به آثار برتر جوایزی اهدا خواهد كرد. علاقهمندان میتوانند برای كسب اطلاعات بیشتر به سایت www.Dchq.ir مراجعه كنند.