کد خبر: ۹۴۰۲۶
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۸۸ - ۱۶:۱۷
رییس مجلس در سفر به اراک بیان کرد

لاریجانی: اعضای شورای نگهبان نباید موضع انتخاباتی می‏گرفتند

اگر فضای كشور آشفته شود سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی هیچ‌گاه در اقتصاد كشور صورت نخواهد گرفت
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس سیاسی: علی لاریجانی در جریان سفر خود به اراک با بیان اینکه اعضای شورای نگهبان نباید پیش از انتخابات موضع خود را اعلام می‌کردند، گفت: این امر باید اتفاق نمی‌افتاد و آن اعضا موضع خود را اعلام نمی‌كردند اما نباید گفت كه دیگر این افراد نمی‌توانند به شكایات و اعتراضات رسیدگی كنند چرا كه این افراد متدین، فقیه و حقوقدان هستند و اعتراض معترضین نسبت به صلاحیت شورای نگهبان، اشكال قانونی داشت و رفتارشان صحیح نبود. 

وی ادامه داد: همان‌گونه كه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند همه باید به دنبال توسعه كشور باشیم و توجه به این امر خود از نكات برجسته‌ای است كه باید ذهن و فكر ما را صرف آن كنیم به گفته وی ذهن مدیران ما مخصوصاً مدیران استانی باید كاملاً درگیر توسعه باشد. مسأله بیكاری، اشتغال، بالا بردن سهم سرمایه‌گذاری در اقتصاد كشور از موضوعات مهمی است كه مدیران ما باید به آن توجه كنند. 

رئیس مجلس شورای اسلامی ایجاد فضایی آرام و مؤدت در بین آحاد جامعه را لازمه ایجاد فضای رقابتی و امنیت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی اعلام كرد و گفت: اگر فضای كشور آشفته شود سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی هیچ‌گاه در اقتصاد كشور صورت نخواهد گرفت. 

رئیس قوه مقننه در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال جاری اشاره كرد و اظهار داشت: انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر كه با اكثریت 85 درصدی مردم صورت گرفت و نشان‌دهنده دموكراسی در كشور بود و وزن سیاسی و اجتماعی كشور را بسیار افزایش داد كه این مساله بسیار پرارزش است. 

مقام مسؤول در قوه مقننه ادامه داد: شاید به همین دلیل باشد كه از سوی دشمنان این مشاركت بالای مردمی مورد بررسی و كنكاش قرار گرفته است. 

لاریجانی به مجادلات و حوادث پس از انتخابات اشاره كرد و اظهار داشت: می‌توان از چند زاویه مجادلات پس از انتخابات را بررسی كرد و تاثیر آن را در توسعه و وضعیت كشور جست‌وجو كرد. 

لاریجانی با بیان این كه بعضی خواهان آن هستند كه موارد خرد را برجسته كنند و كشور را در دالانی از تشتت سیاسی قرار دهند كه این امر باعث فرار سرمایه و عدم توسعه اقتصادی كشور می‌شود. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با خطاب قرار دادن كسانی كه به منافع ملی و توسعه كشور توجه نمی‌كنند گفت: سوال من این است كه این آقایان چه نفعی تاكنون متوجه كشور كرده‌اند. 

لاریجانی چند محور را به عنوان مؤلفه اصلی سنجش حوادث پس از انتخابات مدنظر قرار داد و بیان داشت: برای این كه روشن شود این حوادث به سود كشور بوده است یا نه باید ملاك‌هایی را مدنظر قرار داد و براساس آن ابراز نظر كرد. 

لاریجانی انطباق با آرمان‌های امام، رهنمودهای رهبری، چارچوب‌های قانون اساسی، انطباق با منافع ملی و امنیت ملی را مولفه‌های بررسی سنجش حوادث پس از انتخابات اعلام كرد. 

وی با بیان این كه اگر فقط بحث اعتراض انتخابات را از سوی معترضان در نظر بگیریم و مؤلفه ماجراجویانه غرب را دخالت ندهیم باید بگوییم كه این اعتراضات آیا در چارچوب قانون اجرا شد یا خیر؟ 

رئیس قوه مقننه تاكید كرد: آیا معترضان انتظار داشتند كه رهبر یا قوای مقننه یا قضاییه امری خارج از قانون انجام دهند یا از مسیر سیستم خارج شوند. 

لاریجانی ادامه داد: چرا معترضان به این موضوع توجه نكردند كه باید مسائل از راه قانونی پیگیری شود نه از راه دیگری و این اگر بر اساس معیار سنجش مؤلفه‌های ذكر شده بررسی شود شاهد قانونگریزی نخواهیم بود. 

وی با اشاره به حوادث پس از انتخابات و این كه معترضان در ابتدای كار شورای نگهبان را به عنوان مرجع رسیدگی به انتخابات مورد قبول قرار ندادند گفت: بعضی از آقایان مطرح كردند كه بعضی از اعضای شورای نگهبان قبل از انتخابات موضع خود را اعلام كرده و این باعث عدم صلاحیت رسیدگی به اعتراضات پس از انتخابات نسبت به آنان می‌شود. 

لاریجانی تصریح كرد: این امر باید اتفاق نمی‌افتاد و آن اعضا موضع خود را اعلام نمی‌كردند اما نباید گفت كه دیگر این افراد نمی‌توانند به شكایات و اعتراضات رسیدگی كنند زیرا این افراد متدین ، فقیه و حقوقدان هستند و اعتراض معترضین نسبت به صلاحیت شورای نگهبان اشكال قانونی داشت و رفتارشان صحیح نبود. 

رئیس مجلس شورای اسلامی حوادث پس از انتخابات را نشانه تضعیف جایگاه منافع ملی و امنیت ملی ذكر كرد و گفت: جایگاه ایران در منطقه و تاثیرگذاری و نفوذی كه طی 30 سال گذشته كشورمان در منطقه ایجاد كرده بود حیرت‌آور و سمبل یك كشور صاحب دموكراسی با محوریت اسلامی بود كه این حوادث جایگاه كشور را به لحاظ منافع ملی و امنیت ملی متزلزل كرد و باعث وسوسه دشمنان انقلاب شد. 

به گفته لاریجانی هر وقت مجادلات در كشور از حد خودش خارج شده وسوسه‌های دشمنان برای ناامن كردن فضا ایجاد می‌شود. 

رئیس قوه مجریه به مجادلات و حوادث سیاسی در دولت قبل اشاره كرد و گفت: كشور ما تا سال 76 و 77 شاهد ترور و ناامنی نبود كه با بحث‌های سیاسی و ناامنی فضا در دولت قبل ترورهایی همانند ترور صیاد شیرازی و لاجوردی آغاز شد. 

لاریجانی تاكید كرد: حوادث پس از انتخابات هیچ‌گاه با قانون، آرمان‌های امام و رهنمودهای رهبری سازگاری نداشته و ندارد و در مقابل فكر امام و رهبری در این حوادث ایستادگی شد. 

وی تاكید كرد: رهبر معظم انقلاب در هفت ماه گذشته مكررا بر قانون‌مداری تاكید دارند و این باید مورد توجه طرفین مجادله قرار بگیرد. 

وی با بیان اینكه مقام معظم رهبری روز گذشته اعلام كردند كه راه باز است و هر كس می‌تواند راه خود را مشخص كند و انقلاب اسلامی هیچ‌گاه انقلابی كینه‌ورز نبوده است گفت: قطعا مدیریت كلان كشور دارای اشكالاتی بوده و هست و قوای مقننه و قضاییه به این موضوعات و مجادلات اهمیت داده و در این خصوص مسائل را پیگیری می‌كنند. 

لاریجانی تصریح كرد: مقام معظم رهبری جنایات و تخلفاتی كه در كوی دانشگاه و كهریزك اتفاق افتاد را دستور پیگیری دادند و در این خصوص كمیته‌ای تشكیل شد و پرونده‌های خاص ایجاد و مجرمان را شناسایی و بدون وابستگی خاصی به نهاد یا ارگانی به مراجع قضایی ارجاع می‌دهیم. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از كسانی كه با اعلام حمایت از رهبری موجب هتک حرمت نظام و شخصیت‌های سیاسی و مسوولان و موجب آشفتگی سیاسی می‌شوند گفت: این هم یك لبه دیگر تیغ است كه باعث افراط‌گرایی در جامعه می‌شود. 

وی تاكید كرد: باید همان راهی را رفت كه رهبری اعلام كرده است و نباید كشور را با افراط‌گرایی و تخیلات اداره كرد زیرا كشور باید با واقع‌بینی و در چارچوب‌های قانون اساسی اداره شود نه با تخیلات افراطی كه هدفی خاص را دنبال می‌كنند. 

لاریجانی در ادامه در مورد اقتصاد كشور و حل معضل بیكاری گفت: كارهای وصله‌بینه هم در دولت قبلی و هم در دولت فعلی تنها مسكن هستند باید شرایط به گونه‌ای تسهیل شود كه امكان سرمایه‌گذاری و حركت در مسیر توسعه ایجاد شود و درآمد سرانه و اشتغال بالا رود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۸۸/۱۰/۳۰
0
0
اینها اگر راست می گویند نظارت استصوابی را بردارند.
صلاحیت کاندیدا باید با رای 70 میلیون نفر تایید بشود. نه اینکه 12 نفر با یک سلیقه خاص همه را رد صلاحیت کنند تا هر انتخاباتی مهندسی شده به نفع آنها تمام شود!!
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۸۸/۱۰/۳۰
0
0
استدلالشون راجع به اعضای شورای نگهبان عجیبه. در مورد قاضی شرط عدم تهت با شرط عدالت تفاوت دارد. قاضی باید دارای هر دو خصوصیت باشد.
در فقه شیعه قاضی باید بی طرف باشد، هیچ جا گفته نشده که قاضی متدین میتواند بی طرف نباشد. قاضی که بیطرف نباشد صلاحیت بررسی شکایات را ندارد هر چند متدین باشد و این از بدیهیات است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۱
0
0
آقای لاریجانی خیلی دیر متوجه شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۲
0
0
من يه سوال دارم در روزهاي مختلف افرادي با قمه و چماق كه جزو سلاح سازماني نيروهاي مسلح نيست با حمايت نيروي انتظامي به معترضين حمله مي كردند.سوال اين است اين افراد تحت حمايت خكومت هستند؟اعتراض به معترضين يك حرف است و دشنه و چاقو بدست داشتن يك حرف ديگر.من از تمام اركان نظام ميپرسم.آيا رهبري ياراي مقابله با اين افراد را ندارند ويا امير فرشاد ابراهيمي راست ميگويد و اينها كفتر جلد آقا هستند؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین