آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس شورای اسلامی در تقسیمبندی جریانهای مختلف پس از انتخابات، عملكرد جریانی كه تحت عنوان دفاع از ولایت و رهبری به هر كاری دست میزند را مغایر با خواست مقام معظم رهبری عنوان كرد.
دكتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی چهارشنبه شب در جمع روحانیون استان مركزی با اشاره به حضور جریاناتی مختلف پس از انتخابات در كشور اظهار داشت: جریانی در كشور حضور دارد كه تحت عنوان دفاع از ولایت و رهبری هر كاری میكند كه من مطمئنم مقام معظم رهبری از این رفتارها راضی نیستند.
وی اضافه كرد: نباید زمینههای اختلافافكنی و تهمت و فحاشی فراهم شود. ما هر چه روایت و حدیث داریم بر این مساله تاكید دارد كه این قبیل رفتارها باعث فتنه میشود و به جامعه صدمه می زند.
وی جریان دیگری كه پس از انتخابات در كشور شكل گرفت را طیفی عنوان كرد كه از انتخابات شكایت داشتند، اما سوابق آنها در داخل انقلاب است كه براساس بیانات رهبری باید این طیف صف و موضع خود را از حركتهای ضدانقلابی جدا كند و باید به این نكته توجه كنند كه مخلوط عمل كردن باعث رفتن دود به چشم خودشان است و آنها را مخدوش میكند ضمن این كه به منافع ملی و ملت نیز صدمه وارد میكند.
لاریجانی جریان دیگر را تحركات ضد انقلاب و جریانات ضد دینی عنوان كرد كه در روز قدس ، عاشورا و تشییع جنازه آیتالله منتظری رفتارهای خود را بروز داده است.
رییس مجلس این جریان را دارای نسبتی عجیب با ولایت فقیه عنوان كرد و گفت: ولایت فقیه ما مامنی است كه زمینههای استقرار كشور را فراهم می كند و عامل ایجاد دموكراسی است. ولایت فقیه ضد دیكتاتوری و عاملی است كه نمی گذارد كسی در جایی زیاد ماندگار شود.
وی خطاب به این جریان گفت: اگر در انتخابات مشكل داشتید این مساله چه ربطی به ولایت فقیه دارد؟ این رفتار شما امری غیر طبیعی است.
وی این حركت را بی تفاوت به مشاجرات داخلی سیاسی عنوان كرد و گفت: این جریان فقط میخواهد از بستر فراهم شده استفاده كند و در مجموع آنها با اصل انقلاب مخالفند.
لاریجانی بر شناخت این سه جریان در كشور تاكید كرد و گفت: برخی ممكن است كه برای دفاع از رهبری حرفهایی بزنند اما باید دقت كنند كه برخی رفتارها ضربه میزند. گاهی حرفهای شاذ باعث ایجاد ضربه میشود و هر كس در حوزه ماموریت خود باید در مسیر رهبری حركت كند. حرفهای شاذ زدن از طریق انقلابی، در مسیر رهبری بودن نیست.
به گفته وی باید بدانیم كه هر یك از این جریانات در آینده چه رفتاری میخواهند داشته باشند و لذا با شناخت آنها نسبت به علاج فتنه عمل كنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود در بحث سیاست خارجی توجه بیشتر مسوولان را خواستار شد و گفت: چرا كه فریبكاری در عرصه بینالمللی و منطقهای بیشتر شده و صداقتی كه در رفتار برخی از دولتمردان آمریكا بود امروز به صورت پیچیده شدن در زرورقهای دیگری ارایه میشود كه لذا باید دقت بیشتری به عمل آورد.
لاریجانی با تاكید بر این كه من هیچ تغییر مهمی در رفتار آمریكا نمیبینم، گفت: آنها استراتژیشان تغییر نكرده كه این مساله در سطح منطقه قابل مشاهده است و امروز نیازمند پیچشی در رفتارهایشان هستند و لذا پوشیدهتر عمل میكنند.
رییس قوه مقننه دست آمریكاییها و غرب در از بین بردن موفقیت مردم عراق را از جمله این مسایل عنوان كرد.
لاریجانی در بخش دیگری از اظهارات خود حوادث شش ، هفت ماهه داخل كشور پس از انتخابات را مورد بحث قرار داد و با یادآوری این نكته كه آنچه كه از بیرون از این رفتارها استنباط میشود این است كه در داخل خللهایی وجود دارد كه میتوانند ورود كنند، گفت: این تصور غلط و باطل است، اما تصویر آنها طوری است كه فكر میكنند مجالی برای راهیابی به كشور و تضعیف دارند و به همین دلیل جدای از بحث هستهیی كه تئوری فرسوده چماق و هویج را به كار میبرند در صدد فرصت طلبی نیز می باشند.
وی یكی از جنبههای تلاشهای غرب و آمریكا در منطقه را در راهاندازی مجدد دعوای شیعه و سنی در سطح منطقه عنوان كرد و گفت: وقتی یك عالم سلفی به طور یكباره در مورد آیت الله سیستانی حرفهای موهنی میزند غیرطبیعی است و به نظر می رسد برنامهای را از قبل برنامهریزی كردهاند.
وی شرایط یمن و دستپاچگی آمریكا در این موضوع را از جنبههای دیگر فتنهگری آمریكاییها عنوان كرد كه باید حساسیت بیشتری نسبت به رفتار آنها نشان داده شود.
رییس مجلس در همین زمینه به مقاله اخیر نشریه "فارین پالیسی" به قلم مسوول میز ایران در وزارت دفاع دوران بوش اشاره كرد كه در آن به این مساله تاكید شده كه استراتژی آمریكا باید تغییر رژیم در ایران باشد و جنگ و سازش و مصالحه كلا به نفع ایران تمام میشود.
وی گفت: تحلیل ارایه شده این است كه چون هدایت ایران تحت نظر رهبری است لذا مصالحه و جنگ سخت است، لذا آمریكا باید تغییر رویه دهد و در یك طراحی جدید با استفاده از اپوزیسیون و رسانههای فارسی زبان و جعل اخبار، همبستگی داخلی ایران را از بین ببرد.
وی به نقل از این مساله این اقدام را در جهت گیج شدن نهادهای اطلاعاتی و رسانهای كشور عنوان كرد تا عناصر نظام در برابر یكدیگر قرار گیرند.
وی گفت: گاهی رهبر معظم انقلاب در صحبت هایشان به این طراحی ها اشاره میكنند اما عدهای تصور میكنند كه این تحلیلها را نمیتوان پذیرفت، اما پشت این تحلیلها اطلاعاتی موجود است.
لاریجانی در ادامه سخنان خود در جمع روحانیون استان مركزی بر توجه به مسایل اقتصادی تاكید كرد و برخی اختلافات و تشنجهای سیاسی در كشور را باعث از دست رفتن فرصت توسعه كشور دانست.
وی گفت: وظیفه این سیستم ایجاد توسعه و علاج وضعیت رفاهی مردم است. در آستانه برنامه پنجم توسعه از مجموع رفتارهای حاصل شده ملاحظه می شود كه دولت بزرگتر شده و بودجه صرف مسایل جاری می شود و از بودجه عمرانی كاسته می شود.
وی خواستار اجرای سیاست های اصل 44 شد و گفت: صندوق توسعه كه مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب كرده باید به صورت كامل محقق شود و گامهای لازم برای كوچكتر كردن دولت برداشته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این كه در 30 سال پس از انقلاب به دلیل این كه یك آرمان صحیح در حوزههای علمیه وجود داشت و استقلال حوزههای علمیه باعث شد كه حوزهها بتوانند از اسلام و مردم به درستی دفاع كنند، اضافه كرد: بخشهای فرهنگی و هنری هر ساله بودجههایی گرفته و رشد كردهاند، اما ما در مورد حوزههای علمیه كه متناسب با جمعیت رشد نكردهاند این عدم توازن را شاهدیم و اگر چه میپذیریم كه استقلال حوزه های علمیه امر درستی است اما باید برای بهره گیری مردم از حضور روحانیون تلاش كنیم و زمینههای رشد آنها را فراهم نماییم.
وی ادامه داد: تعلقات احساسی در حوزه دین توسط افراد به وجود میآید اما این مساله كافی نیست و لذا باید رسوخ در مسایل دینی بیشتر شود و از سطح به عمق برویم كه این مساله نیازمند افراد درس خوانده در حوزههاست.
وی در پایان گفت: عدهای معتقدند اطلاعاتی پیدا میكنند و آخوندها و روشهای 1400 ساله اسلام را باور ندارند كه همان حرفهای جهله صوفیه است و لذا باید جریانهای اصیل فكر اسلامی را تقویت كنیم.