آفتابنیوز : آفتاب-سرویس اجتماعی:سرهنگ مجید فقیه رییس اداره اجتماعی پلیس امنیت ناجا با اعلام متلاشی شدن باند بزرگ جعل مدارك دانشگاهی در كشور توسط پلیس گفت: گزارشهای مردمی مبنی بر این كه یكی از دبیران یک دبیرستان معروف در تهران نسبت به ارائه مدارک دیپلم و پیشدانشگاهی بدون حضور افراد در كلاسهای درس، اقدام میكند كه بررسی این موضوع در سال 87 آغاز و به پلیس امنیت ارجاع داده شد.
وی ادامه داد: پلیس با انجام اقدامات اطلاعاتی فرد مورد نظر را شناسایی كرد و با توجه به بررسیهای انجام شده مشخص شد كه این فرد به صورت بسیار گسترده در حال فعالیت بوده و با یک شبكه ارائه مدارك جعلی دانشگاهی نیز هم در ارتباط است.
رییس اداره اجتماعی پلیس امنیت ناجا با بیان این كه مأموران پلیس در ادامه تحقیقات خود، سركرده شبكه مورد نظر را شناسایی كردند، ادامه داد: در بررسیهای پلیس مشخص شد سركرده این شبكه با گرفتن مبلغ 15 تا 30 میلیون تومان از هر فرد، در امر ارائه مدرک جعلی دانشگاههای دولتی و آزاد فعالیت دارد. در نتیجه پلیس با اخذ مجوز قضایی از بازپرس شعبه چهار دادسرای كاركنان دولت و استعلام از حراست وزارت علوم متوجه شد كه این شبكه دفتری را به عنوان «طرح جامع آموزش و سنجش» راهاندازی كرده است.
وی افزود: طبق بررسیهای پلیس مشخص شد فعالیت اعضای این شبكه به عنوان طرح جامع آموزش و سنجش كشور كاملا جعلی و غیرقانونی بوده و با توجه به گستردگی فعالیت این باند، پلیس تعاملات گستردهای را با وزارت علوم و سازمان سنجش برقرار كرد.
به گفته سرهنگ فقیه، بعد از چندین ماه عملیات پلیسی ماموران متوجه شدند اعضای شبكه در خیابان «انقلاب» و «آفریقا» و منطقه «ولنجك » تهران سه دفتر را برای انجام اقدامات خود ایجاد كردهاند، در نتیجه طی یك عملیات پلیسی در آذر ماه امسال، تمام اعضای این سه شركت كه زیرمجموعه شبكه جعل مدارك دانشگاهی بودند، از سوی پلیس دستگیر شدند.
وی ادامه داد: در بازرسی از محل دستگیری این افراد 60 عدد مهر دانشگاههای مختلف دولتی و آزاد، مهرهای سازمان سنجش و وزارت علوم، مدارك جعلی كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا به همراه گواهینامههای جعلی، كارتهای جعلی برگزاری جلسات كنكور، كارت جعلی جانبازی، كارتهای جعلی دانشجویی و مشروبات الكلی از سوی پلیس كشف و ضبط شد.
وی با اشاره به این كه یكی از اعضای باند كه طی عملیات پلیس دستگیر نشده بود، چندی بعد از سوی ماموران طی یك قرار سوری دستگیر شد، افزود: در مجموع ماموران پلیس اعضای این باند را كه 9 تن بودند را دستگیر كردند.
رییس اداره اجتماعی پلیس امنیت ناجا در رابطه با سركرده این شبكه هم، گفت: فرد مورد نظر دارای لیسانس فیزیك بوده و چندین سال به عنوان دبیر فیزیك در تهران و شمال كشور تدریس میكرده است كه طبق بازجوییهای صورت گرفته مشخص شد، فرد مورد نظر در سال 84 با فردی كه خواستار ورود به دانشگاه بود، آشنا شد و از وی مبالغی را جهت ورود فرد متقاضی به دانشگاه گرفت، اما زمانی كه فرد مورد نظر موفق به ورود دانشگاه نشد، مجبور شد پول وی را بازگرداند.
وی با اشاره به این كه در سال 84 سركرده این شبكه شركتی را با موضوع صادرات و واردات و اخذ وامهای بانكی تاسیس كرد، افزود: پس از آن، این فرد در اوایل سال 87 بدون اطلاع اعضای هیات مدیره شركت مذكور اقدام به عضوگیری برای اجرای اقدامات غیرقانونی خود برای جعل مدارك كرد.