آفتابنیوز : آفتاب-سرویس اجتماعی :مطابق جدیدترین آمار منتشر شده،بیش از40 درصد دانش آموزان زیر سقف مدارس نا ایمن به تحصیل می پردازند.
مرتضی رئیسی رییس سازمان نوسازی مدارس در همین زمینه می گوید: متاسفانه با توجه به اهمیت پروژه های تخریب، بازسازی و مقاوم سازی اعتبار بسیار کمی در این خصوص در نظر گرفته شده است که حتی این اعتبار نسبت به سال گذشته کاهش یافته است كه با توجه به کاهش این اعتبار روند اجرای پروژه های مقاوم سازی، تخریب و بازسازی و بهسازی لرزه ای مدارس به كندی پیش میرود.
رییسی با تاكید بر اینكه 26 هزار مدرسه در قالب 126هزار کلاس درس و بر اساس شناسنامه مدارس و مطالعات انجام شده، نیازمند مقاوم سازی و حدود 30 هزار پروژه نیازمند تخریب و بازسازی هستند، گفت: در تیرماه 1388 تنها بهسازی لرزهای 300 پروژه آموزشی به اتمام رسید كه طرح بهسازی لرزهای مدارس که در واقع الگوبرداری از کشور ژاپن بود، در سال 84 تصویب و مطالعات بهسازی لرزهای 32 هزار و 914 کلاس درس آغاز شد.
وی با بیان اینکه مطالعات بهسازی پنج هزار و 275 کلاس درس به اتمام رسیده است، اظهار داشت: 300 مدرسه با انجام این مطالعات، بهسازی لرزهای شدند.
رئیسی پیش از این گفته بود از 100 هزار فضای آموزشی كشور كه دارای شناسنامه فنی هستند، تعداد 85 درصد دارای سازه آجری یا نیمهمهندسی، سه درصد خشتی و چوبی و كاملا فاقد استاندارد، 12 درصد دارای سازه فولادی و بتنآرمه یعنی استاندارد و در مجموع 90 درصد سقف فضاهای آموزشی از نوع طاق ضربی و نیمهمهندسی است.
براین اساس از مجموع كلیه مدارس و فضاهای آموزشی تنها 60 درصد از مدارس كشور با توجه به آمارهای خود سازمان نوسازی مدارس ایمن هستند و 40 درصد از مدارس كشور نا ایمن هستند و دانش آموزان هم زیر سقف این مداری نا ایمن تحصیل می كنند.
رئیسی كهدر سازمان متبوعش ید طولایی در ارائه آمارهای ساخت و ساز و نوسازی در جمع خبرنگاران حامی دولت و نه منتقد دارد، اگرچه بارها بر این موضوع كه ”حساسیتی بر روی دولت ندارد، اما اگر آمار موجود را ارائه نكند، حق دولت را ادا نكرده”، تاكید كرده است اما از گفتن و ارائه آمار در این مورد كه 40 درصد دانشآموزان كشور زیر سقف مدارس نا ایمن تحصیل می كنند ابا دارد