آفتابنیوز : آفتاب: در پی گزارش آژانس انرژی اتمی، که در آن نوشته شده است که اطلاعات موثق و قابل قبولی وجود دارند که نشان میدهند ایران در راه دستیابی به سلاح اتمی میکوشد و در حال ساختن کلاهک اتمی است، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا، بر اساس این گزارش، از فعالیتهای هستهای ایران ابراز نگرانی کرد.
در گزارش آژانس، همچنین از ایران خواسته شده است که به منظور رفع هرگونه شبهه نسبت به فعالیتهای نظامی اتمی در این کشور، همکاری بیشتری از خود نشان دهد.
این گزارش که کاملا با تبلیغات اخیر امریکا علیه ایران و برنامههای منطقهای هیلاری کلینتون همسو است، دست مایه تبلیغاتی و دیپلماتیک خوبی برای امریکاییها که بیش از سایرین تمایل به تحریم بیشتر ایران و احتمالا در صورت امکان، کوبیدن بر طبل جنگ طلبی دارد، است.
بر همین اساس است که سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز جمعه در مقابل خبرنگاران اعلام کرد که اگر ایران به مسیر کنونی خود ادامه دهد و به زعم وی به طور سازندهای درگیر گفتگو نشود و به سوالهای امریکا و آنچه که وی جامعه بینالمللی خوانده است، پاسخ ندهد، با فشار فزاینده شامل تحریمهای بیشتر روبرو خواهد شد.
این در حالی است که وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که نظر وزارت خارجه امریکا را در خصوص سخنان مقام معظم رهبری درباره این که تلاش برای دستیابی به بمب اتم را خلاف اصول اعتقادی ایشان است را خواستار شده بود، تنها به ذکر این که "از سخنان ایشان شگفت زده نشده است" اکتفا نمود.
ایران بارها نسبت به این موضوع که دنبال ساختن بمب اتمی نیست نسبت به چنین سخنانی واکنش نشان داده است با این حال امریکاییها و برخی کشورهای همسو با آنها این سخنان را ملاک عمل خود قرار ندادهاند.
البته برخی تحلیلگران سیاسی معتقدند که سخنان آقای احمدینژاد که اساسا در آن از واژهها و کلماتی استفاده میشود که در زبان دیپلماتیک میتواند به طرز دیگری تعبیر شود، همواره دستمایه خوبی برای کشورهای غربی بوده است تا بتوانند با استناد به آنها به تبلیغات بیشتر بپردازند. به طور مثال سخنان ایشان در روز 22 بهمن و یا مصاحبههای اخیر ایشان گرچه به زبان داخلی رد ساخت سلاح اتمی تلقی میشود اما در زبان دیپلماسی دستمایه تبلیغاتی شده است تا نظر امریکاییها در متقاعد ساختن سایرین برای این که ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی است، تامین گردد.
این موضوع در حالی است که مقام معظم رهبری به عنوان فصلالخطاب مسائل سیاست خارجی کشور، صراحتا ساخت بمب اتم را فارغ از اصول سیاسی، مخالف اعتقادات و اصول اخلاقی خود خواندهاند. اما از آنجا که سخنان معظم له از بعد تبلیغاتی مخالف نظر امریکاییهاست، امریکاییها واکنشهای ضعیفی در قبال آن انجام داده و سعی میکنند فضای دیگری را حاکم نمایند تا این نظرات انسانی و صلحطلبانه جایگاهی در تبلیغات آنان نداشته باشد.