کد خبر: ۹۵۵۰۰
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۴

پارلمان آلمان: در افغانستان می‏مانیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پارلمان آلمان با 429 رای موافق به تمدید ماموریت نیروهای آلمان در افغانستان رای مثبت داد. 

پارلمان آلمان روز جمعه با 429 رای از مجموع 586 رای، 111 رای مخالف و 46 رای ممتنع به تمدید حضور نیروهای آلمان در افغانستان رای مثبت داد. 

به گزارش خبرگزاری آلمان، در بین احزاب دموكرات مسیحی و سوسیال مسیحی، دو رای مخالف، در حزب دموكراتیك آزاد یك رای و در بین حزب سوسیال دموكرات 16 رای منفی وجود داشته است. 

71 نماینده حزب سبز نیز به طور كامل مخالفت خود را با تمدید حضور نیروهای آلمان در افغانستان اعلام كردند. 

اكثر نمایندگانی كه رای ممتنع دادند، از حزب سبز بودند. از این حزب، هشت نماینده رای مثبت و 21 نماینده نیز رای منفی دادند. 

گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه‌ی آلمان نیز با اشاره به موافقت حداكثری نمایندگان حزب مخالف یعنی حزب سوسیال دموكرات، این موافقت را "پیروزی مسئولیت و درك" دانست. 

فرانك والتر اشتاین مایر، رئیس فراكسیون حزب سوسیال دموكرات نیز با اشاره به دولت آلمان گفت: موافقت ما به معنای ماموریت یك ساله‌ی نیروهای آلمان در افغانستان است. وی هم چنین خواستار بررسی و زیر نظر گرفتن مرتب و پیاپی این ماموریت توسط پارلمان شد. 

شوكنهوف، رئیس فراكسیون دموكرات مسیحی آلمان نیز با اشاره به سال 2011 به عنوان "زمان شروع عقب نشینی و خروج"، نسبت به تعیین زمان دقیق خروج نیروها هشدار داد. 

بوخهولتس، نماینده حزب چپ نیز ضمن توجیه مخالفت خود با تمدید حضور نیروهای آلمان در افغانستان، گفت كه ادامه‌ی حضور نظامی با هدف حفاظت از جان مردم افغانستان همانطور كه ناتو داعیه آن را دارد، غیر ممكن است. 

وی گفت: افراطیونی كه در افغانستان هستند و مبارزه می‌كنند، بخشی از مردم این كشور می‌باشند.
جلسه‌ی روز گذشته‌ی پارلمان آلمان در حالی برگزار شد كه عدم حضور بخش بزرگی از نمایندگان پارلمان، امری بی‌سابقه در تاریخچه‌ی برگزاری نشست‌های پارلمان در آلمان است. 

در همین حال، نمایندگان حزب چپ آلمان كه به طور كامل مخالف استراتژی جدید نیروهای آلمان در افغانستان هستند، با به دست گرفتن پلاكاردهایی كه روی آن اسامی قربانیان افغان حادثه‌ی قندوز درج شده بود، با استراتژی جدید آلمان به طور كامل مخالفت كردند. 

بقیه نمایندگان پارلمان درحالی این اقدام همكاران خود را تحت عنوان به پا كردن سر و صدا و داد و فریاد مورد انتقاد قرار دادند كه نوربرت لامرت، رئیس مجلس آلمان ابتدا از آن‌ها خواست كه پلاكاردهای خود را پایین بیاورند. 

اقدام نمایندگان حزب چپ بعد از سخنرانی كریستینه بوخهولتس، نماینده حزب چپ و مخالفت وی با ماموریت جدید نیروهای آلمان در افغانستان صورت گرفت. 

روی یكی از پلاكارد‌ها عبارت "4 سپتامبر 2009" نوشته شده بود. در عملیاتی كه در این روز (13 شهریور) اتفاق افتاد و توسط یكی از فرماندهان آلمانی دستور آن صادر شده بود، 142 تن كشته و زخمی شدند. 

لامرت در نهایت و در كنار اعتراض دیگر فراكسیون‌ها، از نمایندگان چپ خواست تا پارلمان را ترك كنند.
لامرت در این ارتباط نیز گفت: قوانین پارلمان در مورد همه صدق می‌كند و كسی در این مورد استثناء نیست. وی افزود كه اعتراض در سالن پارلمان با حفظ نظم و ترتیب در پارلمان همخوانی ندارد. 

نهایتا پارلمان آلمان بعد از خروج نمایندگان حزب چپ كه به طور كامل مخالف استراتژی جدید آلمان در قبال افغانستان بود، با رای اكثریت با ادامه‌ی حضور نیروهای آلمان در این كشور موافقت كرد. 

در این جلسه، فولكر ویكر رئیس ستاد مشترك ارتش آلمان در افغانستان نیز حضور داشت. 

طبق گزارش خبرگزاری ایتالیا (آنسا)، در همین حال فرانكو فراتینی، وزیر امور خارجه‌ی ایتالیا نیز اظهار داشت كه ایتالیا در افغانستان باقی خواهد ماند و به تلاش‌های صلح طلبانه‌ی خود در این كشور ادامه می‌دهد. 

فراتینی گفت كه ایتالیا و دیگر كشور‌های عضو ناتو به تعهدات خود در قبال افغانستان ادامه خواهند داد.
ایتالیا تا پایان سال جاری میلادی 1000 نیروی اضافی به افغانستان اعزام خواهد كرد و در تلاش برای حل سیاسی جنگ افغانستان فعال خواهد بود. 

طبق گزارش‌های رسیده، روز جمعه در پی یك عملیات انتحاری 17 تن در كابل كشته شدند. یك ایتالیایی، یك فرانسوی و چند هندی از جمله قربانیان این انفجار بودند. طبق اعلام آنسا، این فرد ایتالیایی یكی از اعضای سازمان اطلاعات ایتالیا بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین