کد خبر: ۹۵۵۴۳
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۸
يک عضو فراکسيون اکثريت مجلس اعلا م کرد:

حذف صندوق توسعه ملي !

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:موسي الرضا ثروتي در گفت وگو با مهر، با بيان اينکه اعضاي کميسيون تلفيق بيش از دو ساعت درخصوص قيمت نفت بحث کردند، اظهارداشت: بحث و تبادل نظر در اين باره از پيشنهاد قيمت هر بشکه 45 دلار آغاز شد که در نهايت نمايندگان به 65 دلار براي هر بشکه نفت راي مثبت دادند. 

وي در پاسخ به اين سوال که با توجه به انتقادات گسترده نمايندگان نسبت به تعيين قيمت 65 دلار براي نفت چگونه اين رقم در کميسيون تلفيق و پس از بحث هاي کارشناسي به تصويب رسيد، گفت: علت اين بود که اگر قرار بود که نمايندگان به قيمتي زير 65 دلار راي دهند معنايش اين بود که از بودجه عمراني کاسته شود که نمايندگان تمايلي به اين کاهش ندارند بنابراين با همان پيشنهاد دولت موافقت شد. ثروتي وي ادامه داد: با اين وضعيت احتمال حذف صندوق توسعه ملي نيز وجود دارد زيرا ديگر پولي باقي نخواهد ماند و همه درآمد نفت هزينه خواهد شد. عضو کميسيون تلفيق مجلس گفت: با اين مصوبه کميسيون تلفيق ما ديگر در حساب ذخيره ارزي نيز پولي نخواهيم داشت و متاسفانه حساب ذخيره خالي خواهد شد. 

وي ريشه اين نظر نمايندگان را همراهي با دولت در پوشش هزينه ها خواند و از پيش بيني خالي شدن حساب ذخيره ارزي ابراز تاسف کرد. وي گفت: بنده با 65 دلار مخالف بودم و به پيشنهاد هر بشکه نفت 60 دلار راي دادم. ثروتي پيش بيني کرد به همان دليل که اعضاي کميسيون تلفيق راضي به کاهش بودجه عمراني نشدند زماني که اين بند از لايحه در صحن علني مطرح شود نيز نمايندگان به مصوبه کميسيون تلفيق در اين خصوص راي مثبت دهند.

بودجه، انبساطي و وضعيت زندگي مردم انقباضي است

عليرضا محجوب دبيرکل خانه کارگر در واکنش به اختلافات دولت و مجلس بر سر درآمد ناشي از هدفمند کردن يارانه ها در لايحه بودجه سال 89، تاکيد کرد: مجلس مطمئنا بر مصوبه پيشين خود مبني بر درآمدي بين 10 تا 20 هزار ميليارد ريال براي دولت از محل هدفمند کردن يارانه ها خواهد ايستاد. رئيس فراکسيون کارگري مجلس در گفت وگو با ايلنا، با اشاره به بارتورمي و شوک رواني که در صورت اجراي هدفمندکردن يارانه ها به جامعه تحميل مي شود، ادامه داد: بنده معتقدم که هدفمند کردن يارانه ها چه با در آمد 20 هزار ميلياردي و چه بادرآمد 40 هزار ميلياردي دولت ، کار غلطي است و به سرانجام نمي رسد. 

وي افزود: البته از آنجا که در هر صورت فشار زيادي به مردم تحميل مي شود، بهتر است براي دولت درآمد کمتري در نظر بگيريم تا به مردم هم فشار کمتري وارد شود. محجوب با اشاره به اينکه در لايحه بودجه 89 درآمد کارمندان 8/5 تا 10 درصد افزايش يافته است، خاطرنشان کرد: با توجه به بارتورمي ناشي از درآمد 20 هزار ميلياردي دولت براي هدفمند کردن يارانه ها، بايد گفت که درآمد کارمندان حتي به اندازه تورم هم افزايش نيافته است و حقوق آنها متناسب با قانون مديريت خدمات کشوري پرداخت نمي شود. اگرچه دولت مدعي است که حقوق کارکنان را افزايش داده است ولي با توجه به نرخ تورم درسال آينده، مي توان گفت که حقوق آنها اصلا اضافه نشده است. 

وي تورم ناشي از افزايش هزينه هاي دولت و حجم بودجه سال بعد را نزديک 27 تا 28 درصد ارزيابي کرد و گفت: البته اين رقم به جز تورم جاري است. به عبارت ديگر علاوه بر اينکه افزايش حجم بودجه تورم زا است، بخشي از تورم نيز به دليل دامن گير شدن توليد و رکورد، مخفي مي ماند و ميزان آن آشکار نمي شود. 

نماينده تهران خطاب به کساني که از کاهش نرخ تورم سخن مي گويند، اظهار داشت: کسي به نرخ تورم آشکار افتخار نکند. لازم است که براي سنجش نرخ تورم، علاوه بر تورم آشکار، تورم مخفي را هم در نظر بگيرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین